onsdag 2 juni 2010

Cyprus calling - Del 7


Idag är det lillördag även på Cypern. Fast här öppnar man inte vinflaskan på kvällen utan man går hem klockan 13:30. Affärerna stänger och molnen kommer fram. Japp, ni läste rätt: i eftermiddags har jag för första gången på länge kunnat se dom där vit-gråa sakerna uppe på himlen som kallas för moln. Men ni behöver inte oroa er: det kommer inte att regna, det blåser bara lite grand och palmerna vajar lite extra. Underbart.
Medan alla firar sin lillördag har internet på Da Vinci inte öppnat ouzon än... det kommer nog att ske vid klockan 18:00, så det är bäst att passa på:-)

Några heta tips
- Är ni ute efter sol, värme (24-29 grader) vid den här årstiden, alternativt under oktober så finns det inget bättre.
- Vill ni äta middag efter klockan 22:00 varje dag och partaja med dessa sympatiska cyprioter så är det bara att ta nästa bästa flyg till Larnaca.
- Är ni som jag/vi och äter middag mellan klockan 18:30 och 20:00 går det alldeles utmärkt det också. Cypern ligger en timme förre Sverige så om ni äter kvällsmaten vid 20:00 lokal tid så är det ju prick klockan 19:00 svensk tid.
- De flesta cyprioter verkar bada i pengar, vilket syns på bilarna de åker omkring i. Mercedes och BMW (de senaste modellerna såklart) dominerar för de rika. Suzuki är bilmärket för normalbefolkningen. Dessutom hittar ni massvis med klassiska gamlingar (bilar alltså) från 1940- och 50-talet i bakgårdar. Resten av körbara fordon är trimmade till tusen och är ägarnas ögonstenar.
- Gillar ni kebab och pommes frites varje dag så är ön ett paradis. Själv tycker jag inte att maten är speciellt god här faktiskt – om man inte vill leva på sallad med oliver och feta ost. Här gäller det att leta bra länge för att hitta alternativ. Meze (smårätter) är god och så mättande att man knappt kan göra den rättvisa. Nej i matväg kan jag inte rekommendera Cypern, men så är jag ju lite konstig också.
- Öl, vin och sprit finns att köpa precis överallt, i stort sett dygnet runt.
- Är ni en seriös bloggare (som jag;-) har ni ett helvete här, jag lovar. Abstinensbesvären är hemska kan jag tala om för er;-)1 000 tack för era kommentarer. "I love you too:-)"
- Tackar gode Gud för msn förresten...

PS. Då jag är barnsligt förtjust i bläckfisk får ni ett litet ;-) smakprov på bilden. DS

15 kommentarer:

Heidi sa...

Vad härligt ni verkar ha det..jag skulle oxå passa där enligt dina punkter ser jag ;-) Här har det nog varit värmerekord idag o jag saknar en pool i trädgården! Tänkte oxå höra om det är ok att jag lägger in dig i min blogglista? Ha en fortsatt trevlig dag!

egoinasmamma.nu sa...

Jag är också förtjust i bläckfisk, men mer på tallriken än på bild innan tillagning. :D Men nu längtar jag efter semester, du frestar.

Hörni sa...

Jag trodde det fanns god mat på Cypern, typ grekiskt och så. Det verkar inte gå någon nöd på er i alla fall.:D

Lennart sa...

Jag tycker fisk är gott och bläckfisk hör också dit. Brukar även bli några ostron då och då. Så jag skulle inte ha några problem med att hitta något gott där borta. Att det finns öl där låter ju också finemang.

Olga T sa...

Jaså du har absitenensbesvär. Just nu lider jag av både bloggtorka och tidsbrist.
Bläckfisk gillar jag INTE varken att äta eller titta på!

Per-Anders sa...

Den där bläckfisken på bilden... ja, vad ska jag säga? Jag skulle i alla fall inte vilja äta den.

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Mumsfiliba för bläckfisk. Nu får du snart komma till arbetet, jag saknar ditt härliga leende som man blir sååå himla glad av. =)

Jess sa...

Allt verkar toppen förutom bloggningen då, men jag skulle ändå byta med dig!

anne sa...

Man kan inte få allt! Sol och sprit på matens bekostnad låter OK för mig! ;)

cat sa...

Det låter som om ni roar er riktigt kungligt :)

Avsändare Margareta sa...

Det är som du skriver och jag tycker likadant. Har inte än hittat det där som jag fåtden bästa matupplevelsen i sydeuropeiska länder. Nu har inte jag besökt så många men inte det där riktiga WOW.

Maten kan vara okej men ...

Som jag ser din bild så skulle jag välja den högra produkten. Bläckfisk ser ganska slemmig och äcklig ut där den ligger alldeles färsk och garanterat god.

Seriös bloggare, nåja men skulle nog tro att jag fick astinens efter allt för lång period. Så blir det om vi skulle åka två veckor till Kroatien för där bor vi privat och sist hade han inte uppkoppling.

Åker vi till min utrikeskorre på Teneriffa så kan jag sitta fast dygnet runt om jag mot all förmodan skulle få långtråkigt eller inte blir trött av värmen.

Vi väntar nu istället på när du kommer hem och "slänger" upp alla tusentals bilder du har fotat. =)

Lillördag, det var en term när jag var ung (yngre) och utelivet blomstrade även då. Numera - är det någon skillnad måndag - söndag?

Ellis sa...

FYYYYYYYYYYYYYYYYYY VILKA skarriga bilder... så äckligt hahaha... jag tycker bläkfisk smakar tuggummi.. eller ja gummi!! :D

Hoppas du har de bra där borta. sola för mig med!

Mia sa...

Jag är en bläckfiskälskare om den är "rätt" tillagad. Fråga mig inte hur, jag vet bara när den smakar bra... :-)

Njut av dina semesterdagar, du verkar ha det underbart just nu.

alexandra sa...

uschusch :( ser äckligt ut ju haha :D
fin blogg förresten!