fredag 4 juni 2010

Cyprus calling - Del 9

Finbesök på Cypern
Idag fick ön finbesök (?). Påven Benedict skulle visst möta den cypriotiska ärkebiskopen i Paphos. Cyprioterna brydde sig inte, BBC nämnde mötet i notisform. Bra, vi tog bilen och drog åt andra hållet - till Pyla. Byn är den enda platsen på Cypern där grek- och turkcyprioter lever i samförstånd med FNs övervakande "ande". Vi besökte ön för sisådär 20 år sedan. Då hade vi motorcykel och valde fel väg in i byn, vilket resulterade i att vi blev beskjutna. I år hade vi bil, valde rätt väg och...

När BP ber om det
Byn har vuxit till sig men det lilla torget med FNs "fyr" och puben med alla gamlingar som spelar Backgammon är sig lik. Det första som möter besökaren är en mega-anslagstavla vid FNs "fyr" som säger att man inte får fotografera där. Då BP inte kan engelska och inte är speciell läskunnig ;-) ignorerar hon förbudet såklart. Hon fotograferar allt som finns på torget i lugn och ro. Ja tills det hörs en röst från "fyren":

- Lady, you are not allowed to take any photographs in the village. Can't you read the sign.
- Ermmhhhhhh, sorry sir (lät bra tyckte jag), I thought that the sign only applied to your...errmmhhhh tower. I'm awfully sorry, sir. Ooooops.
- Okay lady, you got exactly 30 seconds to get out of here.
- Ermmmhhh, thank you SIR.

Först då såg jag att killen hade ett gevär riktat mot oss (maken låtsades som om det regnade, vilket det ju aldrig gör här). Det tog oss inte mera än 20 sekunder att lämna Pyla, jag lovar. Med andra ord: "Walking Memory Lane" kan vara nog så... spännande.

PS. Vågar inte lägga upp mina bilder från Pyla innan jag har lämnat ön. Under tiden får ni beundrar S:t Lazarus kyrkan in Larnaca. Det är den jag tittar på just nu från Da Vincis pub där jag bloggar. Ingternet fungerar, yieepphhieeeee. DS

7 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Det är nog helt okej och inne att visa bh-banden, men jag måste försöka vara "representativ" i mitt jobb. Faller sig inte särskilt naturligt men... ;D

Olga T sa...

Haha! Underbart Beate! Jag ser fram emot att se de förbjudna bilderna.

Susanne sa...

Va du är busig ;)

Jess sa...

Haha, jag ser fram emot dina förbjudna bilder!
Ha det härligt! :)

Nina sa...

Wow! Inte visste jag att du var så tuff ;-) samtidigt rör det mig vilka risker du tar för konstens skull, så agerar en äkta fotograf... :-) ska bli spännande att se bilderna.

anne sa...

DE bilderna vill jag se!!!!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Wow, kunde varit jag men jag tror att sambon tjatat ihål mig på att det faktiskt är förbjudet så jag vet inte.

Jag ser i alla fall fram mot vad det är man inte får fota på Cypern. ersättningsbilden var helt ok =) Gillar den helskarpt.