fredag 18 juni 2010

Helgönskan: Regn

Det trodde ni nog inte, eller hur!!!? Att jag som är en soldyrkare av större måt skulle önska mig regn till helgen. Det finns två anledningar:
1. det kungliga brölloppet
2. Fotbolls-VM

Kungligt bröllop
Imorgon blir Ockelbosonen och Boxer-reklamen Roberts "look alike" Daniel prins och hertig av Västergötland. Den blivande drottningen Victoria får äntligen - efter åtta långa år - ta med sig sin Daniel på alla officiella uppdrag. Hoppas de får ett långt och lyckligt liv tillsammans. För att garantera just detta har jag beställt regn. Har nämligen hört att ett regnigt bröllop för lycka med sig. Mmmmmmhhhhh

Fotbolls-VM
När det är fotbolls-VM vill jag inte ha något som distraherar mig från tv-tittandet. Sol är en sådan distraktion, helt klart. Jag menar vem vill sitta inne när solen skiner och en plantering (av mig själv) på balkongen är ett måste. SMHI och media verkar vara inne på samma linje. Bra, då är vi överens.

Bilduppdraget
Bilduppdraget den här helgen har "Nyttigt godis" som tema. Roligt tema. Synd att man inte är på plats i Sydafrka där jag har hittat ett extremt nyttigt ögongodis: Mexikos turbo Giovani Dos Santos. Det är nyttigt att springa 12 kilometer under en match, lika nyttigt är det för mig att mumsa i mig detta söta ögongodis. Eller vad tycker ni;-)

PS. Den stora bilden visar vår twister, vars blommor blir bara vackrare för varje dag. I tisdags såg den ut så här. DS

11 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Jag får kanske fundera lite på det där med godis-tävling. :D

anne sa...

Är det så länge som åtta år? Stackars människor...

red sa...

Det var inte ett dugg synd om mej de 8(?) år som vi väntade. Eller väntade och väntade? Slog till? Bestämde oss. Och det har inte varit ett dugg synd om mej de fortsatta 21 åren heller. Synd och synd förresten, det kanske beror på om man lägger moraliska aspekter på det hela (alltså "syndigt").

Hörni sa...

Nej, inte regn, jag vill ha sol imorgon, och möjligtvis någon liten skur, fär deras lyckas skull.:)
Den där blomman är otrolig!:D

Susanne sa...

Du får ta en promenad till Vanadisplan på lunchen och kolla in rondellhunden. Den är kanonfin, funderar faktiskt på att ta hem den ;)

LissenTo sa...

Ögongodis är det fritt att njuta av och man kan smygtitta om man vill.

Här är kallt och "surdimma" blir vädret bättre imorgon em, blir det en sväng in till stan. Annars sjunker jag också ner i soffan!
Kram

Tog en bild i vackert kvällsljus också, Stockholm så vackert.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag upptäckte en sak en gång när jag var Sherlock Holmes och nu av någon konstig anledning kom jag ihåg det - Grattis i efterskott några dagar för sent men du fick ju presenten dagen efter och en månads firande med just fotbolls VM och ditt eget ögongodis.

Jag har varit inne på en liknande tolkning som du är, får se om jag ändrar mig och hittar något annat på söndag.

För att rätta lite i det där med regnigt bröllop. När du går in i kyrkan ska det regna i kronan och när du kommer ut ska solen lysa. Sorry om det blir så då kommer solen till Sthlm i morgon.

Även om jag inte sett ögongodiset mer än på denna bild så håller jag med om det jag ser och hör att sambon påstår att han också är bra.

Det där med min förkärlek för kossor just nu - sant. Jag har berättat varför i ett svar till dig hos mig.

Ha en fortsatt bra fotbollskväll om det fortfarande pågår. jag ser min egen darling Mark.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag glömde - bilden här var nu ännu ett strå vassare och vacker är den också. Det kanske är din novemberkaktus som spökar. När den blommar i juni så tror den kanske att det är november och så blir vädret för dig på somrarna, magiska krafter från blomman?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag trodde det var en november kaktus i riktig närbild. Vi har en sådan hemma men jag ska ärligt skriva att jag inte kommer exakt ihåg hur blommorna ser ut, men något liknande. Twister – trodde det var ett av dina egna som vanligt påkomna ord.

Mark = Mark Levengood

Behöver du en detektiv så säg till – överkomlig timpenning.

Petra sa...

Giovani Dos Santos är ju söt som godis. Han ser ut somtolv men är visst 21 år.

Anonym sa...

Vad snäll du är med de unga tu.