torsdag 10 juni 2010

Fotbolls-VM i Sydafrika

Imorgon är fyra års lång väntan äntligen över. Då börjar fotbolls-VM i Sydafrika. Fyra veckor framför tv:n lär bli tuff, men åt andra sidan har man ju bara fyrkantiga ögon vart fjärde år. I och för sig finns det ju EM också, och friidrotts-VM och OS och... Japp, vi har två tv-apparater i hushållet;-)

Mottagning på den sydafrikanska ambassaden
Klockan 16:00 imorgon sparkas evenemanget igång med matchen Sydafrika-Mexiko. Detta firas med en mottagning på ambassaden i Stockholm fick jag veta idag. Tänk er: ambassadören har bjudit in två personer från varje land som deltar. Hur coolt som helst. Det fanns (=finns) bara ett litet problem: Gästerna ombedes att bära sitt respektive landslagströja, en halsduk och en flagga.

Slovakien
Kollegan J (som inte kan någonting om fotboll) är ursprungligen från Slovenien. Japp han får följa med den slovakiska ambassadören till mottagningen. Nej, han behövde tyvärr ingen flaggbärare (=jag) av den enkla anledningen att han inte har någon flagga. Han har ingen tröja och halsduk heller... än. Rykten går att attiraljerna flygs till Stockholm från Slovakien imorgon. Mitt erbjudande om en svensk respektive engelsk landslagströja avböjdes därmed...

PS. Ni ville ju se fler bilder från Cypern. Varsågoda! En gammal Austin Cambridge från 1959 på en bakgård. Ett måste på ön: flugfångarna som var mycket effektiva - och äckliga. Återvinning av högsta klass: istället för att använda taggtråd runt en kyrkogård använder man glasskärvor som effektiv skydd.

16 kommentarer:

Olga T sa...

Menar du att det där är en avspärrning?
Här finns det de som räknar dagar och nu timmar till start. Själv tänker jag inte lägga så många timmar framför tv:n frivilligt. Har inte det genuina intresset så när inte Sverige är med så känns det sådär.
Gamla (ny med) bilar går alltid hem här:)

Jess sa...

Vet inte hur mycket jag kommer att titta på fotbollen, trots att mannen kommer sitta där och att jag har två fotbollstjejer så är jag inte så intresserad...
Gillar flugfångarbilden även om den är lite äcklig.
Smart med glasåtervinningen!

S o F sa...

Äntligen! (VM alltså)

Ja nu blir det fotboll som gäller framöver. Får nog starta med inför-VM-programmet ikväll kl 22.

Tack för titt-in hos mig. :)

Ha det bäst!

Hörni sa...

Det blir kul, men inte så att jag kommer att se allt precis. Fotboll är bra mycket roligare än hockey, och det vimlar ju av snyggingar också.:D

Bilderna är jättefina, som vanligt.:)

egoinasmamma.nu sa...

Fotboll? Vad är det? ;D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag förstår att den håller, bilen, med tanke på den perfekta årsmodellen. stark - vacker - tålig - och utomordentligt säker. Hm ... vacker nåja. Åldern tar ut sin rätt om man så säger även på de vackraste. =)

Nästan lika äckliga flugfångare hade jag i stugan i fjol och min lilleman tyckte nästan att jag var barbarisk. När kallade man en flugdödare för mördare sist?

Förutom att det var återvinning så är det ganska läckert.

Jag hade en fundering med tanke på alla grupper som finns på facebook att jag kanske skulle starta en ny och verkligen en bra grupp - VÅGA VÄGRA FOTBOLLS-VM. Går du med i den?

Då syns vi eller mera läses på en månad alltså? Jag som har så många vänner IRL som kommer att gå i celibat framför TV:n kommer att bli den mest ensamma människa på jorden i sommar.

Susanne sa...

Va trist att du inte får vara flaggbärare, det hade jag iaf tyckt varit så ballt ;)

Mia sa...

Jag längtar också efter en massa skön fotboll! :D

Petra sa...

ÄNTLIGEN kickar det igång och jag kommer att sitta fastklistrad jag också! Kram

cat sa...

Den muren ser minst sagt avskräckande ut, men samtidigt väldigt vacker.

(Ingen sport för mig)

red sa...

Jahapp, då blir det inga bloggar från dig på en hel månad eller så blir dom helt obegripliga (för mig).
Helt tevefritt blir det också säkert eftersom det nog inte kommer att visas något annat än f-tb:ll. Fast det kanske kan bli några bilder utanför arenorna?
Jag förstod inte riktigt vad glasbitarna på kyrkogårdsmuren skyddar mot (eller för?). Går döingarna igen?

anne sa...

Å fy, så läskigt med glasskärvor på det där viset! Effektivt men hemskt!

Sv. Jovars, avkomma nr 1 är ordentligt försigkommen! Stipendierna han fick var dels för betygsresultatet och dels för resultatet inom naturvetenskapliga ämnena. :)

anne sa...

Jo. Vi har invigningen på här hemma, med det gissade du kanske på utan min info!?! :)

Nina sa...

VÄLKOMMEN HEM! Har saknat dig! Tycker du tagit stencoola bilder på Cypern! Njuter! Hoppas du kan anpassa dig tillbaka till svensk sommar... ;-)

Lennart sa...

Jag tyckte att det såg ut som en Peugeot 604 (tror jag den hette den gamla skojiga modellen). För 20 år sen ungefär ropade en jämnårig granne in en sån bil på auktion för några få tusenlappar. Den var välvårdad, fungerade perfekt och gick som en dröm. Fast hans pappa gillade inte att sonen körde omkring i sån bil att han köpte en bättre begagnad Saab åt honom istället. Han ville undvika prat från grannarna.

Ellis sa...

Jaa VM äntligen, tyvärr har våra kanaler nyligen lagt av men missade, men hörde att de blev 1-1 mellan sydafrika och mexico :)

Flugklistret är något jag hade velat ha här hemma hahaha. fett kul, lika kul osm tennisracket som bränner de jävlarna! :D

Skärvorna var fina. såg ut som diamanter! :D