söndag 13 juni 2010

Söndagens fotbollsgodis

Algeriet-Slovenien 0-1
Ett sömnpiller som endast hottades upp genom en utvisning av en inbytt spelare som efter endast 13 minuter på planen fick kliva av igen och målvaktstavlan av Algeriets Faouzi Chaouchi som borde kontakta Englands Robert Green. Delad sorg är ju som bekant halverad sorg.
Konstigt på planen: Algeriet visade up en gräslig frisyrtrend som påminde om 1980-talet.

Serbien-Ghana 0-1
Fotboll ska spelas med fötterna – därav namnet. Är man serb, heter Kuzmanovic och spelar handboll i straffområdet resulterar förseelsen i en straffspark och den satt mitt i målet. Ghanas målvakt Kingson (med en säsong i Hammarby) gjorde några fantastiska räddningar.

Konstigt på planen: 10 av de serbiska spelarnas namn slutade på vic, kic, dic, tic, sic, gic och lic. Den elfte spelaren hette Kolarov.

Tyskland-Australien 4-0
Äntligen fick man se mål – fyra stycken yiipphhiieee:-))) Trodde aldrig att jag någonsin skulle få uppleva ett ungt och fartfyllt tyskt landslag som dessutom är tekniskt. Mot Australien fick jag precis se det. Eller om man säger så: det omöjliga gör tyskarna direkt, underverk tar lite längre tid – i Tysklands fall sisådär 30 år.


Konstigt på planen: Ett svenskt inslag i Sydafrika – fjärde domaren Martin Hansson. Om jag vore född med ett efternamn typ ”Schweinsteiger” och ”Badstuber” eller ”Cacau” hade jag bytt namn. Den mexikanska domaren såg ut som Dracula.

PS. Bilden visar Richard Kingson. Fotot är knyckt från Fifa. DS

8 kommentarer:

S o F sa...

Ha, ha - satt också och "funderade över" Algerietspelarnas frisyrer.

DE passade förträffligt för ett inlägg hos "Konst eller K O N S T I G T".

Ha det bra i veckan!

PS "På sjunde dagen varde ljus..." kan man säga stämde in på vädret hos oss. Efter 6 dagar med regn så visade sig solen idag. DS

anne sa...

Jag satt i köket och hörde Schweinsteiger gång på gång. I Schweiz hade jag en läkare som hette Schweingrube...

Petra sa...

Bra fotboll den sista matchen. Ikväll gäller det för mitt lag, Italien.

Jah Hollis sa...

Många tycker att det är lite kul att spelarna från Ghana faktiskt kallas ghananer. :-)
I dag fick Danmark däng av Holland i en match som inte lär har varit någon höjdare. Japans vinst över Kamerun lär ha varit ett än värre sömnpiller.
Det kanske är för kallt i den sydafrikanska vintern.

Hörni sa...

Martin Hansson såg jag ett program om, och han är tydligen omdiskuterad sedan han gjort ett stort misstag. Det var kul att han var domare i den matchen. Jag kände ju igen honom, och det hör inte till vanligheterna att jag känner igen någon på planen!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Har inte sett något av det du skriver om så kul med lite förklaringar, recensioner och övrigt tänk.

Nu var det en match på TV när vi var till mamma igår. Jag fick ta en värktablett efteråt, av det korta jag vistades i samma rum som ljudet från TV:n.

Idag har jag sluppit allt eftersom jag precis kommit hem från Skellefteå (ligger i Västerbotten) och inte har varit ens i samma lokal som en TV under hel kvällen. SKÖNT. Numera finns det två saker att välja mellan, fotboll eller bröllopsyra och av två "hemska, tråkiga och ointressanta" ting skulle jag nog välja den runda bollen - om jag måste.

Ellis sa...

HAHAHAH älskar serbiska namn!! :D
Ja skall byta mitt till Ellis Isakvic

TYSKLAND <3<3<3<3<3<3

Heidi sa...

Hahaha..jag påpekade här hemma att domaren såg ut som Dracula..sen klappade mitt tyska hjärta av kärlek när "vi" spelade bra fotboll, faktiskt bäst hittills ;-)