torsdag 24 juni 2010

Plötsligt händer det

I decennier har Italien lyckats krångla sig vidare från gruppspelet i olika VM-turneringar genom att "leverera" i sista gruppspelsmatchen. 90 minuter har liksom alltid räckt för "Gli Azzurri". Det gjorde det inte idag. De väntade lite för länge om man säger så. Det räckte inte att börja spela när det var 15 minuter kvar av matchen och motståndaren ledde med 2-0.

2-1, 3-1, 3-2
Sedan hände det plötsligt: 2-1, 3-1, 3-2 till "blåbärsnationen" som deltar i sin första VM-turnering någonsin. Snyggt jobbat Vittek & Co.!
Japp, nu är finalisterna i VM från 2006 - Italien och Frankrike - utslagna. Vem hade kunnat förutsäga det? Ingen tror jag. Om det är en tröst så kämpade Italien åtminstone i 15 minuter, det gjorde inte Frankrike.
En sak kan man dock säga till italienernas fördel: de producerar himla snygga målvakter. Ordinarie målisen Buffon (lilla bilden) är ju en (tyvärr nu) skadad godbit. Reserven Federico Marchetti (stora bilden) är - ja vad ska man säga - bara så himla snygg, eller vad tycker ni;-) Synd bara att hans målvaktskvaliteter inte alls är i samma klass som hans utseende;-)

PS. Halvitalienskan Petra kommer nog definitivt att käka upp kepsen ikväll. Sorry tjejen 15 minuter räckte inte för "spaggarna". DS

10 kommentarer:

Petra sa...

Där satte du priken över i.

Mumsiga målvakter.
Varför inte köra igång lite tidigare. Jag är allt lite ledsen idag:-(

Petra sa...

Haha, jo du kepsen smakade smaskens.

Kram

Pinglan sa...

Läste inte inlägget.. Var bara upptagen med att titta på de snygga karlarna du hade bifogat... *dregel* Ha en underbar midsommar!!

Hörni sa...

Ja jäklar vad snygg han är! Det finns gott om snygga fotbollspelare, och dessutom ser man dem ju, till skillnad mot hockeyspelare (som oftast inte är något att se heller) som döljer kroppen med en massa skydd.

Trevlig midsommar till dig och din man.:D

Olga T sa...

Ha, ha! Kommenterade själv målvakter häromdagen ung. på det sätt som du gjorde. Jag och en annan kvinna tyckte t.ex. att Elfenbenskustens målvakt hade snygg målvaktsdräkt. Då mumlades det i soffan (satt en fotbollstränare där också) om att tjejerna diskuterar försvarsspelet. Skönt att även du som är insatt kan kommentera sådant!!
Japan har just gjort två kanonsnygga mål. Sorry Danmark men de målen var suveräna!

Jess sa...

Själv sitter jag och hejar på Danmark nu, det ser inte bra ut...

Petra sa...

Vilka frisparkar Japanerna gör! Galetsnyggt.

S o F sa...

Inte mycket att protestera mot i detta inlägg = Instämmer!

Man kan ju hoppas att Italien lär sig läxan nu och börjar spela fotboll HELA matcher istället för som idag och tidigare.

Ha det toppen!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Man kan kanske inte få allt här i världen - både skönhet och bra bollsinne. =)

Håller med om att det var en riktig fullpoängare.

Italien är ett land som jag gärna skulle heja på mer för att det är ett land som lockar för mig och sedan är det ganska mycket fotboll känns det som, men tyvärr visade de inte det nu.

Ellis sa...

Åhhhhhhhhhhh alltså jag har alltid hejjat på italien! :( (hinner ej se vm pga massa skit så missar allt! tur att din blogg finns!)