tisdag 22 juni 2010

Bafana Bafana

Om ni såg matchen Frankrike-Sydafrika i eftermiddags så hoppas jag att ni var lika rörda, glada, stolta och imponerade över resultatet. Bafana vann med 2-1, vilket dock inte räckte för avancemang i detta VM, men hallå!!!

David
Det var ju David mot Goliath. Lille David visade upp hjärta, entusiasm och spelglädje. Goliath - som ju kom tvåa i turneringen för fyra år sedan hade precis - ingenting. Sydafrika gjorde allt dom kunde och belönades av publiken med stående ovationer efter matchen och det trots att de inte gick vidare från gruppspelet. Denna stolthet och glädje är "äkta vara" som man inte ser så ofta på en fotbollsplan.
Än en gång gjorde Tshabalala en kanooonmatch. Tänk om Hammarby kunde värva en sådan kille;-) (Bilden är knyckt från weltfussball.de.)

Goliath
Vad man kan säga om fransmännen - förutom att de alla är högbetalda stjärnor i europeiska ligor - är att de var totalt oengagerade, oorganiserade och viljelösa i alla matcher. Det skrivs ju spaltmeter om deras bråk och interna schismer men hallå: jag trodde att der var en ära att representera sitt land och att man då gör sitt bästa. Fransmännen borde skämmas och gärna gräva ner sig i den röda sydafrikanska jorden, där dom snart lär få sällskap av ärkerivalen England och kanske Italien. Till nästa VM kan alla dessa tre lag gärna stanna hemma. Då slipper jag som fotbollsälskare att reta mig på urtrist och fantansilöst spel. Om Zidane tar över Frankrike är jag villig att ändra mig;-)

PS. Bilden jag lägger upp tog jag igår klockan 21:40. Solen visar sig från sin allra vackraste sida på årets längsta dag. DS

14 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Solbilden var fin.. :D (Jag och fotboll - jag behöver helt klart en man i huset!)

anne sa...

Hmm. Jag såg nog inte den matchen. Det sista jag "såg" var Brasilien-Elfenbenskusten-kan det stämma att de spelade igår?

Sv. Den orolige mannen är bra, jag har läst 2/3, nu hoppas jag att han kan knyta ihop det hela. Wallander är rätt nostalgisk i den här boken och det är en del (som det verkar) irrelevanta tillbakablickar (som trånande efter hon på cafét i Västervik, vilken bok var det...? Minns inte men jag var så säker på att det skulle bli love och så blev det inget), men han (Wallander) är ju äldre nu. Boken är spännande och det är risk att det blir sen natt tills den är utläst.

Kinesen var bra! Däremot begrep jag inte slutet i Kennedys hjärna.

Jess sa...

Jag är ledsen men jag var inte riktigt med på dina fotbollskommentarer, men bilden var väldigt fin!
Japp, jag önskar mig en vanlig onsdag i morgon! ;)

Petra sa...

Frankrike är verkligen under all kritik. Är måttligt irreterad över mitt land Italien också. Dom får en chans till på torsdag och sumpar dom chansen så kan de också gräva ner sig.

Olga T sa...

Läcker bild!! Det är så vackert ute nu.
Jag såg den andra matchen och nu är ser vi Nigeria - Sydkorea. Jag är dock inte så insatt och intresserad som du.
Förra veckan köpte jag en Nepsressomaskin! Har du ngn favoritkaffesort du kan rekommendera?

Heidi sa...

Jaa, fransoserna är pinsamma..divor av största kaliber! Jag gillar när otippade lag vinner o synd att Sydafrika är ute! Ni kan värva min grabb till Hammarby, han skulle behöva lite miljöombyte o skippa IFK Norrköping ett tag ;)

Susanne sa...

Tjohoo, va mycket fotboll det är i denna blogg. Försöker hänga med, men gör tyvärr inte det. Har precis kommit hem från en underbar kväll på "Medis" och såg precis göra Argentina göra mål mot Grekland och jag som vill att Grekland ska vinna. Men den kan hända mycket på de 10 minuter som är kvar.

Hörni sa...

Vilken underbar bild! Och angående matchen så håller jag med dig om allt. Fransmännen är pinsamma så som de håller på och tjafsar, och det var härligt att sydafrikanerna var så lyckliga över vinsten, trots att de åkt ur.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Hör och häpna - jag såg delar av matchen och kände igen namnet på spelaren när sambon pratade om honom. Tack vare din tidigare rubrik - lite stolt var jag. =)

Trots att jag inte ser tycker jag att det är roligt när favoriterna åker ut och det blir skrällar -sådant gillar jag när det positivt oväntade inträffar.

Så mörkt som det är på din bild är det aldrig hos oss under sommaren, fram mot augusti då ska jag ta liknande bilder.

S o F sa...

Aj, aj - jag som inte hade möjlighet att se Sydafrika-matchen idag.
Hade nog blivit rörd till tårar misstänker jag, över publikens hyllningar till sitt landslag.

Ang. var vi hittar alla godsaker så har det nog mycket att göra med:
1) De speciella motiv-letar-glasögonen som vi sätter på oss när vi åker. ;)
2) Vi reser numera på f.d. riksvägar och ännu äldre vägar, när vi skall någonstans.
Det vackra/ovanliga går före snabbheten som en motorväg innebär.
Längs med sådana gamla vägar kan man hitta en del gamla nedlagda och övergivna ställen, som vi då glatt fotograferar. :)

Tack för fin solnedgång...ja visst ja det var ju sommarstolståndet igår.

Varma kvällshälsningar!

LissenTo sa...

Vilken höjdarmatch, (men jag såg den inte). Finns inget bättre än när man får se ett lag med hjärta, vilja och entusiasm.

Ikväll ska jag se på Giffarna!
Ha det gott. Kram Lissen

anne sa...

Det börjar bli spännande på fotbollsfronten tror jag mig ha förstått på makens och dotterns diskussioner (de var ju borta över helgen).

Nina sa...

Fotboll är inte mitt starkaste intresse (milt uttryckt) men din bild gjorde ett stark intryck!

E sa...

Vad valde du idag? Tyskland - Ghana eller serbien - Australien?