onsdag 23 juni 2010

Matpatrullen i farten... igen

Cliff Barnes på Norrtullsgatan 45 är ett mycket populärt lunchställe i Vasastan, Stockholm. Speciellt deras uteservering är väldigt poppis under sommaren. Då det var härligt sommarväder i huvudstaden idag bestämde vi oss att ta en kort promenad i solskenet och gick till "Cliffan". Jag menar vem kan stå emot den här menyn för prisvärda 90 kronor:

- Grillad oxfilé med “klassisk” béarnaise & pommes frites
- Ört-vitlöksgrillat scampispett med saffransaioli & ljummen tomat-potatissallad


Skosula
Skosulor brukar sitta under skor. Ibland kan dom dock hamna på tallriken. De gjorde dom idag. Visste inte att man kan våldta oxfilé på detta grymma vis. Inte nog med att köttet garanterat inte hade sett en grill i hela sitt styckade liv. Den såg ut som om den kokats först för att sedan stekas till två grå och sega sulor. Den stackars kossan dog då verkligen förgäves. Den utmärkta béarnaisen och de knapriga pommes frites kunde inte släta över besvikelsen speciellt inte med tanke på priset.

Scampi vs. räkor
Kollegorna som åt scampispetten var inte heller glada. Jag visste inte att det fanns "babyscampi", trodde de kallades för räkor. De få ynkliga, tillplattade så kallade scampin var heller inte värda 90 kronor och potatissalladen liknade en vattnig soppa, som enligt en kollega lämnade en sur eftersmak i munnen en halvtimme efter maten.

Skärpning Cliffan!!! Ni kan ju laga utmärkt mat. Sluta med sådana bottennapp.

PS. Bilden jag lägger upp visar Cliff Barnes mysiga uteservering vid lunchtid idag. DS

18 kommentarer:

Petra sa...

Åh vad man blir besviken när man förväntar sig en smarrig lunch.

Vilken match kollar du på idag? Jag tittar på Tyskland-Ghana och jag hoppas på......Ghana!

Heidi sa...

Det lät ju jättegott först..tills man läste vidare ;( Jag är ensam hemma o jättehungrig o sugen på thaimat..ena bilen på lagning o den andra har mannen..suck..känns sådär kul med mackor nu istället!!

egoinasmamma.nu sa...

Hur man kan misslyckas med en oxfile är ju otroligt.
Sv: Hahaha! Jag inbillar mig att grisar äter potatisskal, men efter vad jag förstår äter de ALLT. Men jag tycker det låter vidrigt att de vid uppfödning av grisar matar de med grisar.. Jag äter gärna gris och allt annat kött också, men vill att de skall ha haft det bra innan och sen vill jag gärna veta att det jag äter är så naturligt som möjligt. Humöret stiger nog efter en god natts sömn. :D

Hörni sa...

Det lät ju så gott! Vad synd att de misslyckats så kapitalt, men det brukar vara bra där eller? Man blir inte direkt sugen på att gå dit, trots att det ser jättemysigt ut på din fina bild.
Vad använder du för kamera när du tar dina snygga foton? Jag är utsatt för köpasystemkameraövertalningsattack här hemma, men vet inte riktigt vilken jag vill ha.

Jess sa...

Tråkigt det där när man är en sådan besvikelse...
Cliff Barnes, hette inte han den halvsliskiga typen i Dallas det?

Jess sa...

Alltså nu blev min kommentar helt tokig och fel ser jag!
Jag ville skriva att det är tråkigt när man sett fram emot en god middag och det blir en sådan besvikelse!
Hade nog otur när jag skrev...;)

LissenTo sa...

Blev hungrig när jag läste menyn.
Det gick över.

Såg giffarna ikväll, fy vilken besvikelse!

Susanne sa...

Men vad har hänt med Cliffan??? De brukar till 99% servera fantastiska luncher.
Skrattade gott åt din kommentar tillägnad mannen i de smutsvita "yfrontsen" ;)
Tjohoo nu gjorde Tyskland 1-0 =D

red sa...

Här serverar vi oss alltid fantastiska luncher. I dag också sittandes under parasollet frossandes på yoghurt med sylt och nyttig müssli. Vi varierar med färsk rabarberkräm när andan faller på.
Tillbehör: ostmacka och fågelkvitter.
Och det kostar inte 90 spänn.

Olga T sa...

Man blir sååå besviken när man får in dåligt tillagad mat på restaurang. Speciellet när det ser sådär fint ut. Inte bra.

SV: Jag köpte en Citiz. Jag är jättenöjd hittills men är ännu novis. Förklara för novisen det här med stort glas...? Det blir ju bara lite i botten på det eller....?

Hörni sa...

Sv: Inte för att jag tänkt köpa den senaste Canon, men varför tycker du inte jag ska det?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Först - Varför är hon (Beate)tvungen att lägga upp den där menyn så att det börjar kurra i magen och snålvattnet rinner.

Sen - Vad skönt att jag inte var med och fick bli skitsur över skosulorna eller räkorna.

Hur kan en restaurang som serverar sådan mat vara så populär? Det kan inte vara första gången de misslyckats så totalt för inte byter de kock varje dag?

ELLIS sa...

ALLTSÅ - inte äta där? Haha

Hörni sa...

Sv: Du ska inte be om ursäkt, jag vill ju höra för och nackdelar med olika märken. Jag som trodde att Sony inte är bra... Har läst det någonstans.

Godmorgon!:)

Anonym sa...

Det bekräftar bara min upplevelse av Cliff Barnes - de KAN INTE grilla och hade inte lärt sig det sen förra året. Det gäller också valet av råvaror. Anledningen kan vara sommarpersonal, eftersom under den kalla årstiden så hade maten högre kvalité där.

egoinasmamma.nu sa...

Sv: ..och det mest roliga/konstiga med mina nallar är att jag har införskaffat de i vuxen ålder. :D

Bajsugglan sa...

gott med sulor!

Mia sa...

Trist när man får skosulor när man förväntar sig god mat!