söndag 27 juni 2010

Fototriss: "1. 2. 3."

Biljett 1: 13 juli 1994: Brasilien-Sverige 1-0.

Biljett 2: Bronsmatchen mellan Sverige och Brasilien (16 juli 1994) slutade 4-0. Häftigt!!!

Biljett 3: Finalen 17 juki 1994. Här fick jag verkligen valuta för pengarna. Brasilien-Italien slutade 3-2 efter förlängning och straffar. Efterfesten i Pasadena kommer jag aldrig att glömma.

Fototriss firar 100 utmaningar idag. Stort GRATTIS Helena!!! Det ska självklart uppmärksammas med både jubileumstävling och suveräna priser från Photowall.

"1. 2. 3."
Temat är "1. 2. 3.", vilket förde mina tankar osökt (såklart) till pågående fotbolls-VM. Ja ni vet: målvakter brukar ha nummer 1 på ryggen, backar "2" och "3". Planen i min hjärna var alltså given: Med kameran i högsta hugg besökte jag Täbys fotbollsplaner idag (här finns några stycken kan jag tala om) för att fota ryggtavlor. Det gick inte så bra då alla planer var folktumma.
Okay då, Täby Centrum "here I come". Hos de tre sportbutiker fanns inte en enda tröja som inte hade "10 Ibrahamovic" på ryggen. Paniken började sprida sig. Då kom jag på lösningen:

Fotbolls-VM i USA 1994
Det var 1994 som Sverige grävde brons i USA och jag fanns på plats i Los Angeles. Mitt överlägset bästa fotbollsminne i 42-gradig värme. Lyckades "pricka in" två Sverige-matcher och finalen såklart. Oförglömligt både före, under och efter. Se vad jag delar med mig till er:-)))

Flera bridrag till "1. 2. 3." hittar ni här.

PS. Nu ska jag titta på höjdarmatchen (förhoppningsvis) under pågående VM: Tyskland-England.DS

27 kommentarer:

Marie sa...

Underbar tolkning. Jasså en fotbolls fantast!!! Min man gillar dig skulle jag hälsa, ha, ha. Han ska bänka sig nu han med i soffan och njuuuuuuta. Jag solar i trädgården jag. Ha en fortsatt fin söndag.

Lena/isklockan sa...

Bra och annorlunda tolkning. Lena/isis

Anonym sa...

Häftig tolkning! Bra!

Monica o Jacob sa...

Fyndigt som vanligt, ja det måste ha varit en upplevelse att få vara där på första parkett;-)

Jess sa...

Inte helt otippat att dina 1.2.3 skulle handla om fotboll! ;)

Anne-Lie sa...

Härlig upplevelse det måste ha varit!

Photos by Storm sa...

Förstår att det var ett minne för livet. Den sommaren minns vi nog allihop. Vilket jobb du la ner på trissen, imponerande.

anne sa...

Härliga biljetter och minnen, men du- det var inga billiga biljetter det där!!!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Fotbolls VM 1994 är något jag aldrig glömmer - såg jag någon match? Vet ej men mest troligt såg jag många och det gjorde jag visst och jag kommer ihåg det, men inte vad som skedde på plan (förutom fotboll).

Superhäftigt att ha varit där. Min yngsta var då 9 år och redan helt fotbollstokig. Därför har jag här hemma en CD med den gamla dängan - Vi gräver guld i USA - och så blev det nästan, med svenskars mått mätt på fotbollsplan. Nu är vi inte ens där.

Att ha tre stycken sådan biljetter, måste vara guld värt. Det borde slå de flesta bidrag i trissen idag. Eftersom jag inte deltar så vet jag inte hur de andra bidragen ser ut. Fotomässigt är garanterat ett flertal mycket mycket bra, men däremot slår ingen dig tankemässigt.

Jag förstår att matchen är spännande, såg i pausen målet som blev bortdömt. Den var långt inne och hur kan någon missa det? Kom domaren från Tyskland?

Ma.links sa...

Häftigt!

ormbunke sa...

Tur att du inte var Englandsfantast idag. Såg inte så mycket men nog var Tyskland bäst ändå. Anita som annars är fotbollstokig.

Lena sa...

Häftig triss!

/ Lena

Olga T sa...

Var du där???? WOW!
Gillar bilderna. Jag körde på arkivbilder, lite tråkigt men jag gillar dem och de passade in.

Pialotta sa...

Tänk va bra att man sparar sina gamla biljetter .. på så sätt fick de nytt liv igen.. Fotboll inget för mig, men för dig förstår jag.. kul triss:)

Maria G sa...

Fin triss med härliga minnen!
Ha en fin kväll!

Lena sa...

Roligt att du tyckte om min triss = )
Vi kommer förmodligen sälja en stor del av honungsskörden!

/ Lena

Hörni sa...

Var du där -94! Gud vad roligt!:D Jag minns det som igår. Vi bilade i europa och fick rapporter om att Sverige spelade bra, och när vi kom hem satt vi som klistrade vid tv:n. Planet med svenska laget flög precis över oss innan det landade och folk stod och tittade upp i luften. Vår dotter var tio år och jätteintresserad, och köpte filmer om turneringen och kunde varenda match utantill till slut.
Jag förstår att det var en otrolig upplevelse att vara på plats.

Anonym sa...

Skönt nördig triss - gillas! Bra att du förklarade det för mig :))

Kerstin sa...

Ojdå, så du är fotbollstokig. Då har du en trevlig tid just nu. :)
Fin triss i minnen.

Ellis sa...

Hmm ja hajjade inte tolkningen?
Category 1, 3, 3 var de enda jag såg o de är tom fel? Haha.

Nu skall ja sova godnatt underbara Beate <3

Heidi sa...

Alla har vi minnen från den varma sommaren 1994! Idag jobbar jag faktiskt med en kille som var med i landslaget då men jag tror att han bara fick sitta på bänken..haha..stackarn ;-)

Gbgmamman sa...

Bra tolkning av temat där! =) Roligt!

Nina sa...

Annorlunda och kul tolkning! Gillar oxå din bild till "nånting blått", både himmelbilden och den andra! Snyggt!

Skrattade gott åt grodhistorien...
:-D

Svar: Ja, det är en tredje på väg... :-)
Svar 2: Jo, McCall Smith har skrivit flera serier, bland annat den här som handlar om en kvinna som bor i Edinburgh. Första boken heter "Filosofiska söndagsklubben" och jag rekommenderar den VARMT!!!

Tomas - Inne o Ute sa...

Lysande tolkning! Har precis avnjutit Brasilien - Chile matchen.

Jah Hollis sa...

Det var en upplevelse man inte glömmer, kan jag tänka mig.
Men 42 grader varmt låter lite för bra. :-P

Cai - weekdayphotos.com sa...

Nice photos for the anniversary of Fototriss!

Check out the photo challenges at www.weekdayphotos.com, its a new week which means new challenges to win and get your photo published on the Weekday Photos!

Good luck in the fototriss competition!

Anonym sa...

eehm. sverige spelade semifinal mot brasilien, det blev 1-0 till brasilien, sverige spelade sen Bronsmatch mot BULGARIEN och slog dem med 4-0. finalen spelades mellan italien och brasilien och det blev 0-0 efter full tid och tilläggstid. mål blev det bara på straffsparkslägnningen och då 3-2 visserligen.