torsdag 17 juni 2010

Hundfotboll

Så där i fotbolls-VM tider brukar maken och jag skoja om "hundfotboll". Alltså inte fotboll som spelas av jyckar utan hur man skulle kunna använda småhundar - så kallade "lapdogs" - som fotbollar. Ja, jag vet att vi är lite konstiga, men då jag är extremt hundrädd har alla skämtar faktiskt hjälpt mot min "hundfobi". Tills idag...

En Lukas Podolski à la BP
På väg till bussen imorse mötte jag två damer med varsin (fula) lapdog. Den ena hunden gick lydigt brevid ägaren. Den andra som var kopplad med rullkoppel sprang som en galning mot mig, hoppade upp på mitt högra ben och bet sig fast i mina jeans. Som gammal fotbollsspelare (och efter en veckas tv-tittande från Sydafrika) var lösningen lätt: jag gjorde en Lukas Podolksi (Tysklands 10a som sköt 1:0 kanonen mot Australien) och drog till med vänstern. Då jag är högerfotad var det ingen ren träff direkt och hunden flög inte speciellt långt. Han landade på benen och började ge sig på den andra hunden istället.

Grym?
Hundägaren var lite chockad - minst sagt. Är jag grym? Är jag en djurplågare? Jag tycker då inte det, och kvinnan lugnade snart ner sig. Hon förstod att det kunde ha stått henne dyrt att betala sjukhuskostnaden om jag hade blivit biten, alternativt om hon hade fått bläddra upp en tusing för mina trasiga jeans (de var bara nerdreglade - jeansen alltså).
Så nu vet jag hur det känns att spela hundfotboll, ganska kul faktiskt;-)

19 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Jag förstår dig och anser inte att hundägaren har någon rätt att bli arg. Men klart, om det var jag och min hund så hade jag inte gillat läget, men å andra sidan är det mitt ansvar som hundägare (om jag var det) att se till att hunden inte gör så. Nu har jag alltid haft väldigt vänliga hundar också, men det vet ju inte en som inte kan läsa av hundens beteende. Så jag avslutar som jag började, jag förstår dig. ;)

Olga T sa...

Du gjorde helt rätt! Jag har varit hundrädd och vet hur det känns och jag hade blivit tokig om en hund gjort sådär mot mej.

Jess sa...

Jag förstår dig, jag gillar hundar, men hade nog reagerat på samma sätt. Hundägare får faktiskt ha mer pli på sina husdjur, det finns det om är rädda och de som är superallergiska!

Gun sa...

Nej, du är inte elak, och hur mycket man än gillar hundar kan man bli rädd och sparka till i ren reflex när man blir påhoppad. Det är hundägarens ansvar att se till sin hund.

Gun sa...

Nej, du är inte elak, och hur mycket man än gillar hundar kan man bli rädd och sparka till i ren reflex när man blir påhoppad. Det är hundägarens ansvar att se till sin hund.

MaMalena sa...

Du har gett mej ett gott skratt!! Jag kan se det framför mej. Fotbollsmålvakten ger igen. :)

Olga T sa...

SV: Det är ingen kaktus så jag hade inte förväntat mej att du sett det ;)

red sa...

Bara för att avleda din hundskräck för ett tag. Nu har jag funderat i en hel vecka varför du skriver 1:0 när ett lag vinner med 1 mot 0 (noll). På den tiden jag spelade fotboll (under tvång i skolan) hette det 1-0.
Och lapdog, betyder det inte knähund - dom biter folk i knäna.

Hörni sa...

Nej, du är inte elak, och hur mycket man än gillar hundar kan man bli rädd och sparka till i ren reflex när man blir påhoppad. Det är hundägarens ansvar att se till sin hund.

LissenTo sa...

En helt naturlig reaktion och du gjorde rätt!

Har nyss druckit the med goda skorpor som tilltugg. Mums, inte en smula kvar nu :-)

anne sa...

Hahahaaa! Underbart och helt rätt! Hundar som inte är pålitliga, oavsett storlek, ska inte befinna sig bland allmänheten!

Bra sparkat Beate!!!

Min kollega skickade iväg en chihuahua nyligen, fast det var av misstag, men det blev inte mindre roligt för det!

Susanne sa...

Hahaha Underbart, Synd att den inte flög lite längre. Du är inte grym, du är bäst ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag kan väl inte kalla mig hundrädd men har respekt för vissa av dem och rent spontant så reagerar vi på olika saker olika, tur det.

Jag vet inte vad det var för hund men vet inte hur jag reagerat om en hund hoppat på mig, beror nog lite på storlek och ras. Jag gillar absolut inte när hundägare inte kan hålla sina hundar i styr. Det kan faktiskt reta mig trots att jag ibland blir förälskad i vissa hundar och tycker om dem.

S o F sa...

Ha, ha - så jäkla roligt!
(förlåt mig alla hundar)

Ett bättre namn på din blogg än det du har, kan inte finnas i hela blogglandia.

Snacka om att de gamla fotbollstakterna sitter i - tänk att du skulle få användning för dem i detta annorlunda ärende.

Såg du Frankrike-Mexico ikväll? Underhållande!

Nu nästan rodnar jag över berömmet jag fick för mina bilder.
Tack min bloggvän! :)

Varma nu-blåser-det-upp-hälsningar!

S o F sa...

Japp - Dos Santos en favorit!

Natti, natti! :)

Heidi sa...

Jag blir förbannad på folk som inte har pli på sina hundar o tycker att du gjorde helt rätt..förhoppningsvis har tanten koll på sin hund framöver! Jag hade iofs velat se din sneträff...hahaha..gör det mig grym?? ;-)

Petra sa...

Visst är det underbart nu i fotbollstider.
Och japp, du gjorde helt rätt.

Anonym sa...

Vad är det med somliga småhundsägare?!? Min lånehund skulle aldrig göra en människa värre saker än dregla och håra. Ändå anser jag att det är min förbannade skyldighet att hålla rätt på honom. Damen som rycker ogräs vid sin tomtgräns kanske inte alls vill ha en kall blöt nos på sin rygg. Människor ska kunna bära förbi en matkasse full med korv utan att bli antastade. Det är min skyldighet som hundförare att ta hänsyn till hundrädda och allergiker.

Marie sa...

,,,, vad du e modig!! jag hade nog svimmat om hunden kommit mot mig - egentligen gillar jag hundar men det är ju mattes eller husses fel att de är galna!! De borde gå kurs innan de skaffar sig små hundfotbollar.