måndag 14 juni 2010

Triss i fotboll

Nu har jag ju märkt att ni inte alls är med på noterna - mina fotbollsnoter alltså. Endast fyra kommentarer till mitt (uppenbarligen inte speciellt) roliga fotbollsreportage från Sydafrika igår kväll. Okay inga matchreferat à la BP idag utan ett triss i fotboll på Stockholms gator istället.

Ambassadörer på flaket
Om ni har läst det här inlägget så kan jag ge er några bildbevis på hur det såg ut när Sydafrika tog fotbollsfesten till Stockholms gator i fredags. Anförd av ambassadören Zeph Makgetla besteg 32 diplomater ett lastbilsflak och körde runt i staden. De hälsade även på några ambassader på vägen. Och alla blåste i vuvuzelas (tutorna som enligt Anne och Gun troligen framkallar tinnitus och/eller mardrömmar om bikupor). Jag gillar dom, de framkallar lite "psychedelic art"-känslor och är väldigt gåshudsframkallande. Men så är jag ju lite konstigt också;-)

Fotbollsplan utanför Sheraton
Japp, det "immuna" sällskapet spelade även fotboll på en plätt utanför hotell Sheraton och lärde sig dansa en speciell afrikansk formationsdans. Vad som hände sedan är lite suddigt (eller lulligt) enligt min kollega J som var med på festen.

Gullig som han är tog han med sig ett pin till mig från tillställningen. Zakumi maskotten i miniformat kommer senare. Stort tack Katarina från den slovakiska ambassaden (för bilderna) och J för märket.

Personligen tycker jag att den sydafrikanska ambassaden borde få en utmärkelse modell XXXL för denna spontana tillställning. Fotboll förbrödrar helt enkelt. Vilken glädje, stolthet och laganda dessa representanter för värdlandet Sydafrika visade upp. På sid 29 i dagens City kan ni läsa mera.

18 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Haha! Fotboll eller inte fotboll, jag säger hej ändå! :D

Marie sa...

Jag gläds å dina vägnar att du njuter av fotbollen! Önskar jag kunde förstå,,,,

Daniel sa...

Gläds å dina vägnar oxå
- önskar jag oxå kunde förstå!

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Idag såg jag ca 2 minuter på Holland-Danmark på arbetet. Elin är tbx och hade sen lunch idag ;) Är det J jag ser på flaket?

anne sa...

Här har Paraguay precis gjort mål! Hos dig också? ;)

Hörni sa...

Vad kul med initiativet utanför Sheraton! Sånt är alltid uppiggande och roligt.
Jag kollar faktiskt på matcherna, men kan inte påstår att jag hänger med så bra. Jag är inte uttråkad i alla fall. Jag lyssnade till och med på dnmarkmatchen på radio på jobbet idag, och då var jag helt ensam så ingen tvingade mig, haha.
Och om jag hade hunnit hade jag såklart kommenterat ditt inlägg igår. Hade inte tid bara. Men nu är den skadan reparerad.:)

Jess sa...

Så bra att du fick en pin! Jag vet ju att du samlar på fotbollsprylar! :)
Inlägget i går läste jag inte förrän nu... men jag hade helt klart bytt namn om jag hetat Svinstege! (eller något) ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag skrev nog det där om tinnutus till dig igår men jag tar tillbaka. Det kommer att skapa ännu värre skador - tinnitus är en liten biverkan efter alla psykiska problem som vi som ska vara i samma bostad kommer att få, trots att vi inte ser.

Varför måste man ha ljudet på under en fotbollsmatch (till och med högre än normalt)? Ni som ser förstår alla regler och kan se genom bilden vad som händer. =) Jag hatar ljudet av bi- och myggsvärmar.

Däremot skulle jag gärna ha varit med på festen, ser superkul ut.

Nu är jag trött efter en dag i Skellefteå och landskapet Västerbotten - Varför regnar det alltid där?? Jag har varit dit två gånger på ett år - 100 % regn.

Ellis sa...

Hahaha vad fan? jag diggade inlägget under hårt! :D Mer sådana!!!

sv: Heeeej BEAAAAATE!!!!
Haha jag har bloggtröttnat så hårt att jag varken läser kommentarer eller bloglovin förran jag verkligen har tid. Hinner bara kasta upp inläggen o inget annat.
Men nu har jag suttit här i några h och gått igenom allt på bloglovin och 70 jävla kommentarer i min blogg :D SNAAAAART klar. bara 25 kvar!

DU ÄR SÅ OTROLGIT SÖT MOT MIG BEATE !!!! <3<3<3 blev helt rörd av dina fina komplimanger, så otroligt go du är!!! <3<3<3<3

Hahaha muslimgrejen var ju inte meningen - verkligen inte!! Haha men de var mer för o skydda håret, ja står fast vid att ja såg ut som ett tält :D

Haha neeehade blått nagellack hela tiden? :) Har de ännu :D

Min brorsa och kyrkkommentarer är bäst - på ett dop då jag var gudmor sade han: Amen gud boken han läste ifrån var tjockare än harry potter!!

HAHAHAHA älskar brorsan <3

Bajsugglan sa...

gött med fotboll!

Mia sa...

Jag äääälskar ju fotboll, men tyvärr räcker inte tiden till att se alla matcher just nu. Det suger faktiskt. Men jag smygspanade på italienarna igår minsann... :)

Anonym sa...

Jag måste medge att fotboll inte är min tekopp men party är alltid kul.

Petra sa...

Tur att du är en fotbollsnörd du också!

LissenTo sa...

Härligt när fotbollen förenar människor. Det behövs sådan ambassadörer för att få nya anhängare av fotboll.

MaMalena sa...

Jag gillar oxå fotbollsinläggen! Har bara varit ovanligt dålig på att kommentera bloggar på sistone. Vi får ta en lunch och snacka boll...

MaMalena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
MaMalena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.