fredag 11 juni 2010

Tshabalala-la-la-la-la-la

Ja tänk om man hade kunnat nynna rubriken "Tshabalala-la-la-la-la-la" hela kvällen... Ni som inte är fotbollsintresserade (ni är i minoritet bara så ni vet;-) gillar väl denna refräng, eller hur?!!! Japp årets första mål i fotbolls-VM i Sydafrika gjordes av sydafrikanen Tshabalala i matchen mot Mexico och min "fyndiga" rubrik låg på mina läppar ända tills Mexiko kvitterade. Otroligt synd, då Bafana Bafana (Sydafrika-lagets smeknamn) var ett stolpskott från att vinna premiären. Stämningen på läktaren var helt otroligt och jag satt med ståpäls i soffan och njöt.

Nyttiga fakta till er fotbollsälskare och er som inte förstår spelet
Zakumi är en leopard och är mästerskapets officiella maskot. ZA står för Zuid-Afrika (holländska för Sydafrika) och Kumi betyder siffran 10 på de flesta dialekter i landet. Bra och intressant eller hur;-)

En mix för alla
Då jag inte vill tappa mina fränaste kommentatorer här på bloggen Em och Red kommer jag såklart blanda ämnen i mina inlägg det kommande fyra veckorna. Det kommer inte att vara lätt ;-) men jag försöker. Kolla bara dagens stora bild - den har ingenting alls med fotboll att göra. Det är krabban som IT-bästisen Radde fick av mig i tisdags. Nu har Radde döpt den till KrabbIT. Lika fyndigt som min rubrik till dagens inlägg tycker jag;-). Vad tycker ni?

12 kommentarer:

Susanne sa...

Det är bra att bloggar om fotbolls VM, för det är mycket trevligare att följa det på din blogg än på tv:n

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Jag kan bara envist säga varenda dag medan det håller på "Fotboll? Vad är det?" Jag tycker det enbart är kul. ;)
Sv: Jag hade nog inte brytt mig lika mycket om det enbart handlade om en släkting, men det är svårt när det handlar om ens mamma. Jag vill inte skriva det i inlägget i bloggen, men det är ingen hemlis direkt. Inte är jag ledsen över det i vardagen heller, men ibland behöver man ventilera sig. :)

S o F sa...

Vilket mååååååååååååål - underbart. Tänk om de hade fått vinna också...

KrabbIT - nästan lika underbart. ;)
(var får de allt i från)

Detta skriver jag naturligtvis i pausen av andra matchen. :)

Här regnar det för 5:e raden i följd.
Mycket bra VM-väder alltså.

Ha det gott!

anne sa...

Jag tror jag fick in ett ba-la för mycket i min rubrik! :)

Hörni sa...

Tycker du inte att det var ett väldans oväsen på läktaren? Vi var tvungna att sänka volymen för det lät som det var fel på tv:n, haha.:)

Shannara sa...

Hmmm... Fotboll... Jo, på sidan i ur och skur med kidsen såklart... Men på tv... nja... ;)

Fast jag följer såklart det hela med spänning härinne hos dej! Myyycket trevligare sätt att ödsla tiden på än att sitta framför tv:n...

Och om jag hade fått in en jäkla diskmaskin i mitt enkvadratmeterskök så skulle jag mer än gärna ägna tiden jag sparar åt att bli mer fotbollsentusiastisk... Haha

Ellis sa...

Haha krabbit var fyndigt ja!

Jag gillar att de är fotboll! :D Jag älskar VM och EM men bara för jag missade dagens matcher pga sepe tv så är de bara kul att läsa vad som hände här! :D

Hoppas det är bra med dig Beate trots de taskiga vädret Sverige har att erbjuda.

sv: Vi har tre puss - vänster, höger, vänster - varianten hos oss, men jag brukar alltid stoppa genom o krama vid första, då hajjar de att jag ej vill ha de resterande två.. Hahahaha. Jag vet inte varför jag är så anti närkontakt men ja finner de obehagligt...

sv2: Haha nej nej Alex mp va blondare än mig, men vi är minst lika dumma! hahaha.

sv3: Haha jag klippte bort benen på den där bilden där me slöja då ja fann dem för långa o smala, hahaha (A)

Jag har aldrig haft svettringar hahaha, bara då, de komiska var att jag inte fick de alls under kvällen enbart då ja var på väg till butiken pga hettan i tunnelbanan! :O

Kram och Godnatt <3

red sa...

Just det, passa på tillfället att lära lite fakta om landet! Slå till exempel upp i http://sv.wikipedia.org/wiki/Sydafrika.
Och för att få rätt stämning i tevesoffan, skippa chipsen och ta lite biltong som tilltugg.
Ett gott vin därtill att sippa på http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=94172&Butik=0&SokStrangar=

Mia sa...

T.o.m jag som inte är intresserad ett dugg av fotboll eller hockey eller vad det nu heter.... blir liiitet intresserad när det stundar OS eller VM!

Jag såg "någonting" från VM igår... om det var i nutid eller repris vet jag inte... En match.... *s*

Anonym sa...

I bloggform kan även jag stå ut med fotboll.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag såg faktiskt några inslag från VM igår, från studion när jag slog över till en annan kanal. Någonstans mellan när sambon tillfälligt gick ut från rummet.

Jag läste några rubriker hos Lillemans FB bl.a. Snart smäller det och jag förstod inget till jag kom ihåg att VM skulle starta på någon timme. Han kommer det garanterat inte vara någon idé att försöka ringa eller chatta med den närmsta tiden.

Samtidigt så tycker jag det är intressant att läsa och lära mig lite på din blogg som jag inte visste. Sedan är allt mitt "negativa" skriv inte så allvarligt. Någonstans har jag varit en idrottsfantast och lite kan jag ibland plocka fram.

Krabbit ser ju ut som en krabba och det var det första jag tänkte på när jag såg den, bara lite för plastig för att jag ska bli sugen på att äta upp den.

Rubriken är trallvänlig och jag har nog försökt ...

Mia sa...

Och vilket mål sen. Jag satt och jublade i soffan när jag såg reprisen, missade tyvärr matchen pga jobb.

Nu är det igång! YEY!