lördag 12 juni 2010

Bilduppdraget: ”Sommarlängtan”

Egentligen behöver jag inte längta efter sommaren längre då jag precis haft en underbar varm och solig semester på Cypern. Två veckor där jag vaknade varje morgon till en klarblå himmel och en sol rakt upp på himlen som sken ner på maken och mig. Bilden jag lägger upp är ett bevis på att det faktiskt var 24 grader varmt i Larnaca – observera - vid klockan 18:00. Här får ni helt enkelt lita på mig.

Dröm
Varför väljer jag då att lägga upp en tråkig bild på en termometer. Okay, ni får gärna tycka att den inte är ett fotografiskt mästerverk, för det är den inte. Men tro mig, jag längtar efter 24 grader mitt på dagen någon gång den här sommaren här i Stockholm. Jag har inte det minsta emot om temperaturen sjunker ner till 18-19 grader vid klockan 18, det kan jag stå ut med. Vad jag är så urless på är regn, storm och 12,4 grader vid klockan 13:00. Förstår ni nu varför jag valde just det här fotot. Hittar liksom ingen bättre bild för att illustrera min sommarlängtan med.

Fler foton på temat hittar ni här.

PS. Ni har väl lagt märke till att det här inlägget inte handlar om VM i fotboll;-) DS

11 kommentarer:

cat sa...

Skulle gärna ha en liknande temperatur på min termometer. Men det kommer nog snart lite mer sommar hit till Sverige också :)

Misswhatsit sa...

Allting är relativt, så 24 grader är nog ganska lagom.:) För varmt eller för kallt är ju inte så behagligt. Här vore det ju härligt om termometern såg ut så där.:)
En kul tolkning av temat.
Ha en skön lördag!

S o F sa...

Va, inget VM-prat?? ;)

Tycker att ditt foto fångar temat för veckan bra.

Här har termometern segat sig upp till 11 grader nu klockan 15.30.
...plus BLÅSIGT.

Snart dags för nästa match. Puh! :)

Ha det!

anne sa...

Klart det blir temperatur, snart! Vi får ge oss litet till tåls bara.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ett bra foto för ordet sommarlängtan, speciellt när man bor söderut och bara får längta. =)

Det var likadant ifjol - vi hade vädret och ni var för det mesta blöta.

Jag kan inte skryta om någon värme men idag har det varit helt ok (kring 19 grader har det hållit sig)och solen har lyst hela dagen, på eftermiddagen har det kommit en del skurar men nu är solen tillbaka. Jag ska inte vara så stöddigt för prognoserna framöver ser inte speciellt lovande ut.

Jag hoppas också att ni får ta del av solen och tyckte mig se att den kommer över Sthlm inom kort.

anemonen sa...

Japp så här skall tempen vara när det är sommar. Som det är nu får man gå med tjock tröja inomhus. Vart har sommaren tagit vägen?

Marie sa...

Ha, ha, ha. Ja du vännen, just nu är det inte läge att vara bar om fötterna kanske ;-) Hoppas dock att den kommer...........värmen. Så skönt du måtte haft det på Cypern. Då blir ju temperaturen här extra kylig nu.

Hörni sa...

Jag förstår precis, och håller med dig, jag vill också ha sommar nu!

Pialotta sa...

Jo då jag förstår dig:) Härliga Cypern.. nu var det några år sedan vi var där och då var det rekordtemperaturer.. nästan för hett i hettan.. det kan vara så oxså.. gillar då det är lite lagom så det känns behagligt:) Men som det är nu och har varit en lång tid så är det absolut ingen höjdare:(
Cool bild:)
Ha de.. gott.

Olga T sa...

Jag gillar fotot! Snygga siffroro och en tydlig blå markering för den temp. jag också vill ha. Snyggt foto och ett självklart budskap. Vi vill ha värme - NU!

Ellis sa...

Gud vad jag längtar efter värme jag med OCH SOL så jag kan sola och bli brun som alla andra! Termometern var jätte bra!