lördag 5 juni 2010

Cyprus calling -Del 10

Ytterligare en solig och harligt varm dag idag pa Cypern. Jag forstar om ni trottnar pa mina solskenshistorier men vi aker ju hem pa mandag, sa da slipper ni;-)

Nikosia
Vi tog bilen till den delade staden Nikosia idag. Utrustad med karta och kompass misstogs maken som lokal guide av tva gamla fransman som letade efter ett museum. Maken skotte sig perfekt och visade turisterna vart det skulle ga. Da hade vi varit i staden i 10 minuter. Bra jobbat:-)

Nikosia - grekcypriotiska delen
Ja, det hander visst mycket i Cyperns huvudstad just nu, men arligt talat tyckte jag inte speciellt om det som bjods. Jag menar att bygga parkeringsplatser pa varenda centimeter runt den fina gamla muren ar som valdtakt.

Nikosia - turkcypriotiska delen
Med pass och stampel gar det nu att ga over till den turkcypriotiska delen av Nikosia. Otippat. Vi var de enda turister dar, vilket var lite konstigt faktiskt. Jag gillade skarpt vad jag sag - ett myller av smabutiker som i en souk, nagra moskeer, massvis med charmigt gammalt brate, bilar och snickerier med utrustning som var flera decennier gammal. Tyvarr var det inte tillatet att fotografera i den turkiska delen. FN fordon cruisade langs de sma granderna och maken insisterade att jag lamnade kameran i vaskan. Ja, ja, gardagens aventyr var val tillrackligt enerverande for stackern;-)

Bildlos inlagg
Som ni marker sitter jag i hotellreceptionen och skriver ytterligare ett inlagg utan a, a och o. Anledningen ar att middagen inneholl bade fasta och alltfor manga flytande ingredienser. Orken trot helt enkelt - det ar en en kilometers promenad till Da Vinci. Konstigt egentligen, da jag/vi verkligen hade behovd en matsmaltningspromenad.

10 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Vad synd att semestern snart är slut, men tur för oss för då kommer det kanske massor med bilder. ;) Hoppas vädret här håller i sig, så kommer du från det ena underbara till det andra. God morgon! :D

red sa...

Det där med vädret....?? Här har vi haft ett underbart försommarväder med sol i två veckor. De bästa veckorna på hela året. Å de' e' samma sol som lyser på alla.

Jess sa...

Det är ju semester då ska man slappa!
Vi får bara ansträng hjärnan lite för att läsa utan vissa vokaler! Det kan ju vara bra så här på morgonen när hjärnan behöver komma i gång!
Tycker inte heller om när de förstör gamla fina platser med sådant som parkeringsplatser, trevligt att den turkiska delen var trevlig då!
Ha det bra!

Olga T sa...

Förstår att han ville vara säker på att du hade kameran i väskan. Men vad tråkigt med så mycket fotoförbud:(
Välkommen hem imorgon!

Mia sa...

Du kan förmodligen fortsätta med dina inlägg om solsken även från Sverige-horisonten!

Anders W sa...

Du berättar som om du hade bilder. Hoppas få höra mera senare.

anne sa...

Kom hem du! Solen skiner också här! Nu iaf...:)

Pjoltas sa...

Du har ju typ varit där i ett halvår känns det som!
Inte alls avis ;)

Pjoltas sa...

Jo, Pjoltas här igen.
Hej!
jo....och nu när du sitter där och surfar i hotellfoajén...
Är du då i Cyberrymden eller i Cyperrymden?

=)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Aha, han har också sådana nerver men jag förstår att det ryckte in ditt avtryckarfinger. Det hade det gjort för mig och nu lär vi ha många dagar med bilder och åter bilder när du kommit hem. Kanske att du borde ta lite extra ledigt för att hinna lägga upp allt på bloggen. =)