måndag 31 maj 2010

Cyprus calling - Del 6

Nar jag laddade ner mina bilder fran kameran till datorn upptackte jag att cirka 40 av alla foton visade mat. Japp, det ar faktiskt sant. Sa nar jag ar hemma igen sa ska jag visa er en hel matkavalkad. For ratterna har ser faktiskt battre ut pa bild maste jag saga.
Ikvall drog vi en absolut hogvinstlott da vi hamnade 'mitt i ingenstans' pa en taverna som serverade farsk seabass med olika tillbehor. Kan lugnt saga att det var den basta maten hittills speciellt da den (helt otippat) inneholl ost och nagon slags strimlad skinka som aptitretare och en efterratt som hette duga: farska fikon som agaren hade plockat hemma i tradgarden och en slags rispudding med rosor i. Fikonen var gudomliga (har aldrig atit 'nyfangade' fikon forr, daremot smakade rispuddingen som tval alternativt Yes diskmedel. Maken holl inte alls med om det och mumsade i sig bada.
Agaren forvarnade oss om att det eventuellt skulle bli lite molnigt imorgon pa formiddagen. Moln, vadda... minns knappt hur de ser ut langre:-)
Sag pa era kommentarer att ni har det inte sa latt i Sverige just nu - med vadret alltsa, men jag lovar att blasa over minst fem av det 30 utlovade grader imorgon. Hoppas det ar okay, jag gillar ju att dela med mig...

PS. Inga bilder och ina a, a och o idag heller, men ni borjar ju vanja er vid det har laget. DS

12 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Här har då solen lyst hela dagen, vet inte riktigt vad du menar. =)

Fast visst fem grader varmare skulle jag absolut inte tacka nej till.

Nyplockade fikon säger jag det till sambon så börjar snålvattnet rinna så jag håller tyst, vill inte ha något dräggel kring mig just nu.

Ser verkligen fram mot alla matbilder, du kan ju förvarna oss så vi inte sätter oss hungriga och tittar på din matkavalkad.

Lite kul att läsa utan de vokalerna. Blir mer spänning om jag förstår.

Hörni sa...

Vi har haft fint här idag. Inte 30 grader förstås, men sol och helt acceptabel balkongvänlig temperatur.:)

LissenTo sa...

Det låter som ni har det helt suveränt. Små tavernor på smågator, kan ge dom största matupplevelserna. Spännande är det också att våga chansa.

Har ätit middag på min balkong för första gången i solsken, lovely.

Susanne sa...

Vädret hemma på min gata börjar hyfsa till sig, men skicka gärna en massa värme till Rasmus studentmottagning på fredag ;)

Per-Anders sa...

Nja, så illa har vi inte här i Sverige. I alla fall inte här i Timrå. Solen skiner och det är 19 grader varmt.

anne sa...

Det verkar då inte gå någon nöd på dig, men jag tycker du ska ta och komma hem snart.

Du behövs här, i bloggrundan! :)

egoinasmamma.nu sa...

Blås på!! Det behövs verkligen sommar här nu, det är ju snart höst! :D

Olga T sa...

Mat är en stor del av resandet så dina bilder ljuger inte.
Här är rätt skönt väder, jag klagar inte.

Pjoltas sa...

Haha! Så svenskt att ta bilder på maten.
=)

Nina sa...

Hej!

Vad mysigt att läsa om dina upplevelser på Cypern, blir inte alls avundsjuk, inte alls.. För jag menar, vad är en kall, stundtals regnig försommar i Sverige inte värt...!!??

Så jag hoppas bara att du inte saknar Sverige allt för mycket... :-)

Enjoy!

Jess sa...

Vi unnar dig ett fint väder och vi har kanske tur och får fint väder i morgon redan!

Heidi sa...

Det är de små otippade ställena som kan visa sig va riktiga guldkorn...eller helt oätliga ;-) Vi brukar lita upp ställen med mycket inhemskt folk som äter, det brukar bli riktigt bra!