fredag 7 maj 2010

Det är aldrig för sent


Som SoF påpekade i sin kommentar till gårdagens inlägg så är det aldrig för sent att börja ...msn:a. Just det. För drygt en vecka sedan visste jag inte ens hur man gör. Det blir värre. Igår trodde jag aldrig att jag skulle göra det jag gjorde idag. Läs vidare:

I affären
Som ni vet retar jag mig på mobiltelefoner. En av många aversioner mot apparaten riktar sig mot användarna. Bland annat herrar i kostym som står i ICA affären klockan 17:30 på fredagar och ringar frugan för att veta om de ska köpa gröna eller mogna bananer, Prosciutto eller Serano skinka, gul, grön eller röd paprika med mera. De pratar högljudd och alla stirrar på dom. Känner ni igen situationen?!!

Tidning
Maken undrade om jag kunde köpa en biltidning åt honom hos tobakshandlaren i Täby Centrum. Självklart. Men då tidningen "Kit Car" fanns i tre olika utföranden och jag inte hade an aning om vilken han ville ha, så var jag illa tvungen att sätta på mobilen och ringa honom. Samtalet kunde inte kopplas på grund av för lite pengar kvar på kontot. Jaha. Fyllde på med kontantkortet, slog numret igen och fick reda på vilken tidning han ville ha. Han skrattade ihjäl sig i andra änden att jag faktiskt för första gången hade använt mobilen i en affär. Jag asgarvade också såklart och så höll vi på ett tag. När jag knäppte av mobilen stod de sju personer i kö och glodde på mig. Undrar varför. Jag viskade i telefonen, jag lovar;-)

PS. På bilden får ni bekanta er med en "utredningskam". Tycker namnet är så himla roligt att jag hoppas ni får ett gott fredagsskratt. Å ni, glöm inte Bilduppdraget imorgon. Bakifrån är temat. Perfekt val! Shannara har ju också en kul Saturday Fotomix. Hon har inte lagt upp temat än, så kika in senare.DS

17 kommentarer:

cat sa...

Helt okej att inte vara så förtjust i katter.
Utredningskam, ja det var ett ord att rulla på tungan det.
Självklart viskade du i mobilen när du var i affären ;)

Daniel sa...

Katter som e det söötaste som finns!;)

Susanne sa...

hahaha, du är sååå himla rolig. Du förgyller verkligen mitt liv. Ha en underbar helg =)

Jess sa...

Jag undrar vad den kan utreda? ;)
Ja, det där med mobiltelefoner! Hur gjorde vi förr? :)

Hörni sa...

Hahahaaha, ja, undrar vad de tittade på..;)
Vad bra med en kam till utredning.:)

Amazingdays sa...

Ja, ibland kan undra hur vi klarade oss för i tiden utan mobiltelefoner. Tog fler egna beslut helt enkelt.
Trevlig fredag
//Carina

S o F sa...

:) Tack för en målande beskrivning om dig pratande i mobilen i affären. Ser det framför mig.

...å sen skrattar jag lite åt din kommentar hos mig...

Alltså det var ju inte rabarber (fastän det är riktigt likt) utan det var blomman nedanför fast i babystadiet.
Liten oansenlig sak blir en vacker blomma som heter Löjtnantshjärta (Bleeding heart).
Ungefär som den fula ankungen som blir en vacker svan. Typ.

Tack för att du piggar upp!

Ha en trevlig helg och håll hårt i hatten, om du går utomhus.

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Egoina ringde mig en gång från affären för att fråga vart baconet låg. Att det finns personal i affären är liksom inget man behöver tänka på.. :D
Sv: Casper har inte smakat på tzatzikin än, han får i morgon. Däremot har jag ätit av den, men han verkar inte bry sig. Han skall förresten stå modell i morgon, problemet är att han alltid vänder huvudet bort i FEL ögonblick. :D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Vilket igenkännande leende som kom fram i mitt ansikte. Inte det där med gubbarna men väl på min förvåning över telefonerna som verkar vara livet idag, överallt var jag än är är jag nästan ensam om att inte pladdra i telefon i tid och otid.

Nu hände samma sak med mig igår på Arlanda, alla sitter och knappar, småler framför skärmen och har totalt fokus på den där lilla saken som aldrig får vila. Jag tror att jag pratade i telefonen tre eller fyra gånger, kanske mer under tiden jag väntade. Det blev som ett måste när jag inte visste vad jag skulle göra.

Jag har ju köpt en ny mboil med touch och det är absolut inte det enklaste och smidigaste. Jag kan inte förstå hur jag någonsin ska kunna hålla reda på den där pekpinnen. Mina fingrar är inte lämpade för sådana telefoner.

Utredningskam, har jag några stycken, visste inte att den användes till utredningar men däremot att den är bra till mitt hår för att reda ut efter tvätt speciellt, när håret var långt.

Ha en bra fredagskväll och håll dig till en och inget vatten.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag kom ihåg, det finns affärer i Luleå men får du aldrig shoppinglust när du kommer till en ny stad? Nu var det kanske dumt att fråga en Stockholmare som har lite större utbud än vi i de mindre städerna.

Jag köpte till och med kameran i en av de affärer som vi också har i Luleå, valde att inte handla lokalt. Fick en bättre känsla av servicen i denna lilla butik än i vår med stormarknadsstuk.

Shannara sa...

Haha...

Mixen kommer strax... ligger lite efter här ju...

Men temat blir *trumvirvel*

SIFFROR!

AnnA sa...

Hej du!
Kamlös eller skamlös eller lös(s)...
Hm...
(Jag har en bildtext vid ett träbolag här i byn: "för lossningar" eller förlossningar...Hm)
Ha en skön helg!
hälsn
AnnA

Shannara sa...

Nu är temat uppe! =)

Nu ska jag bara hitta min egen bild i fotodjungeln!

Ellis sa...

Hahahaha bakifrån låter härligt, ja kan bidra med bred last på min röv? :D Nej nu skojar jag!

Hahaha ja du, allt man hatar gör man en dag själv, been there done that.

sv: Cazandra är jätte söt :D Nej jag stör mkt mkt på blixtens funktioner då den förvränger färgerna på bilder, jag och caz blev brunhåriga. Hennes ögon blev bruna ist för gröna och pupillerna vita.. de helt fel.

Jag kunde förresten inte rotera den via telefonen... vet ej hur man gör är för ny för o förstå ännu hahaha

Olga T sa...

Viskade?
Sms är bra! De hörs inte, men det krävs ju att mottagaren kan sms:a tillbaka också. Det tog tid här...men nu kan han!

Bajsugglan sa...

utredingskam, det låter som nån man använder i en rättssal.

Bajsugglan sa...

usch, det där blev sjukare än det var tänkt.