lördag 22 maj 2010

Shannaras Saturday Mix: "First time"

Shannara valde "First time" alltså "Första gången" som tema idag. Ett brett tema som gjorde att jag "lekte" minnen när jag låg på balkongen och njöt av 25 grader och sol.
Då jag låg två timmar i solstolen och bedrev lite "uppvärmning" inför stundande semester mindes jag ganska mycket kan jag säga: första minne (3 år), första bekantskap med en fotboll (4 år), första utlandsresa (13 år), första flygresa samt första kärlek (17 år), första bil (19 år)... ja så höll jag på.

Mitt första bidrag
Men eftersom det här är en fotoutmaning tänkte jag visa er mitt första bidrag "ever" (februari 2009) som jag deltog med i en fotoutmaning: mitt "Latte-träd" till temat "vintrigt vatten". Å kan ni tänka er: det blev en "tumme upp" av Tony för ovan bild, som föreställer en tappad café latte. Den består självklart av vatten som hade frusit på trottoaren. Efter den uppmuntran var jag fast och deltar nu varje vecka i tre fotoutmaningar, som jag gillar.

Fler "First time" bidrag hittar ni här.

11 kommentarer:

Petra sa...

Flåt, men jag tänkte på en spya på temat First time....

egoinasmamma.nu sa...

Jag såg faktisk ett huvud i profil, den bilden stimulerar min fantasi. Jättefin!

Nina sa...

Väldans kul tolkning!!!

Hörni sa...

Den är jättefin! Smart av dig att välja din första fotoutmaning.:)

Sv: Tack för komplimangen gulliga du.:) Ja, hoppas det går bra för killarna på er gård, och att de orkar stå emot alla sura gubbar och tanter och bara fortsätta med sitt intresse. Det som är så kul med skateboard är att det spänner över alla åldrar. Musonen har kompisar som är flera år yngre och upp till dryga 30 år. Intresset för skateboarden förenar.

S o F sa...

Härligt att läsa din kommentarer om konstverken i Borås.

Reagerade ungefär som du när jag såg dem första gången; "men vad i hela världen är detta för nåt" typ. Vackert var det ju inte!

Det K O N S T iga är att nu när jag gått omkring på nära håll och fotat dem, så börjar jag vänja mig.
Man kan vänja sig vid det mesta...tydligen.

Konstnären själv verkar något udda också efter vad jag har läst om honom, med riktigt K O N S T iga idéer.

Idag var fotoutmaningarna svåra tyckte jag, men du lyckas som vanligt.

Ha det riktigt gott!

PS När är det ni åker? DS

anne sa...

Sv. Jomen....tre år yngre....Jag tror bestämt att hon nästan alltid sett litet äldre ut men jag har tänkt att förr eller senare syns sanningen, men riktigt så är det kanske inte...:)

Shannara sa...

Den bilden är faktiskt riktigt kul och fantasieggande...

Kul att du tänker efter och använder dyrbar hjärnkapacitet bara för att hitta en bra tolkning på temana som jag slänger ut!

Saknade dej i Linkylistan på min sida så jag kikade in här och undrade var du tagit vägen... Men jag antar att du bara missat att lägga till dej eller att det blivit något knas! =)

Välkommen in i veckans Mix i vilket fall!

Jess sa...

Haha, skrattade åt Petras kommentar. Men jag tyckte din first time var bra tänkt med ditt första bidrag!

Ellis sa...

Jag bara älskar den bilden, den är så FIN!!!!

Avsändare Margareta sa...

Jag tror också att jag såg den bilden och även kanske att jag kommenterade - minnet - minnet.

Synd att jag missade lördagsmixen men datorn var inte påslagen igår, inte efter att vi dragit hemifrån. Den fanns med men tiden var däremot inte med mig. Jag hade lite abstinens och det är skrämmande, en halv dag och jag hann knappt in genom dörren i eftermiddag förrän datorn slogs på. Känns lite som att jag kanske skulle behöva hjälp med beroendet.

Mona sa...

Vilken cool bild! Det är så underbart att finna likasinnade här i cyberspace. Jag älskar att fota såna här konstiga motiv, men vänner som inte fotar tycker man är helt knäpp när faller ner på knä och börjar fota t ex en tappad café latte!