lördag 1 maj 2010

Shannaras SaturdayMix: "Art or just weird"

Visst är det härligt att ha bloggkompisar som "tänder på" min bloggtitel "Konst eller konstigt":-) Shannara gjorde just det och valde titeln som tema för hennes StaturdayMix. Tack tjejen:-) Som ni förstår hade jag bidrag i överflöd. Till slut bestämde jag mig för bilden ovan.
Fotot föreställer en flundra. Ja ingen som man hittar i fiskdisken direkt även om den skulle göra sig perfekt där. Denna firre är gjord av aluminium och har böjts, hamrats, vikts, falsalts och målats med laserande färg, som släpper igenom ljuset in till plåten.
Japp, det är en hel vetenskap hur denna naturtrogna flundra är gjord. Hantverket behärskas till fullo av konstnären Bertel Rennerfelt.
Ni får själva bedömma om bidraget platsar i konst- eller konstigt-facket. Personligen tycker jag att fisken är både och. Vad anser ni?

Fler bidrag till det roliga temat hittar ni här.

8 kommentarer:

Shannara sa...

Definitivt konstig konst, men människan som gjort denna måste vara typ Gud över plåt eller så. JAg trodde det var en "uppstoppad" firre först... Eller vad man nu gör med fiskar!

Häftig i alla fall!

Ha en go dag nu, själv ska jag ut i skogen, i regnet, med kidsen och majja. Min dotter ska vara sin tradition trogen och jag ska fortsätta odla magsår eller så...

egoinasmamma.nu sa...

Wow! Jag är impad! Jag trodde verkligen det var en äkta fisk!
Sv: Jag tycker också bloggare som ger reklam åt företag och som får lön eller "gåvor" för det, skall skatta för det. Det är inte mer än rätt och rimligt.

Jess sa...

Tycker både den är konstig och det är ju konst, så visst passar den in!

Marie-Louise sa...

konst??? jag vet inte om jag skulle vilja ha en fisk ligga på bänken, men det är inte upp till mig att avgöra. Det finns nog många som ser konsten i denna fisk.

Bajsugglan sa...

fin fesk!

Hörni sa...

Otroligt vackert konstverk. Lite konstigt att göra en fisk kanske, men den är väldigt naturtrogen och jättefin.

Mia sa...

mmm konstigt med fisk som inte stämmer i båda ändarna om du förstår vad jag menar... Men fin. Jag instämmer i de som redan bedömt det som konstig konst.

Ellis sa...

Jag trodde det var en riktig!! :O