lördag 8 maj 2010

Bilduppdraget: "Bakifrån"

Bilduppdragets helgtema är "Bakifrån". Som ni kanske förstår var jag i valet av kvalet vilket foto jag skulle bidra med. Jag har nämligen - inte helt otippat - många paparazzi-bakifrån-bilder i mitt arkiv. Till slut bestämde jag mig för bussen ovan som jag fotade i veckan.

Reklampelare
Busshållplatsen vid motorvägen i Täby traffikeras av 14 busslinjer under rusningstid. Varje morgon har jag alltså en ypperlig chans att följa dessa rullande reklampelare bakifrån och kan sysselsätta mig med att klura ut deras mera eller mindre genomtänkta budskap.

Vilket budkap ska förmedlas?
När jag såg ovan "inbjudan" att besöka Täby Centrum studsade jag till såklart. Jag menar vilket budskap förmedlar reklamen? "Fina Täby Centrum" är okay, då centrumet är fint. Fisken då... "Fina Fisken" - ja till en början med är fisken extremt ful och är inget incentive att åka till Täby. Ärligt talat vet jag inte ens om den föreställer en flundra eller kattmat (rödspätta) - och jag ogillar båda. Om affischen ska göra reklam för fiskerestauranger i centrumet kommer eventuella besökare att bli mycket besvikna. Det finns nämligen bara ett ställe som specialiserat sig på dyra fiskrätter av max godkänd kvalitet. Så vad är budskapet? Någon som har en idé.
Nu kom jag på det: Reklamen gjordes säkert med helgens "Bilduppdrag" i åtanke;-)

Fler bidrag till temat "Bakfrån" hittar ni här.

15 kommentarer:

Monica o Jacob sa...

Verkar nästan som det betyder att i Täby Centrum finns det mycket fula fiskar så göm plånboken väl haha.Ja du ibland är det svårt att förstå budskapet.
Ha en skön lördag;-)

Photos by Storm sa...

Hmmmm, tänker.....Täby och fisk, nej. Täby och plattfisk, nej. Täby är platt...är Täby platt? Jag håller med dig, jag fattar inte. Ha det bra och jag hoppas någon kommer med en bra tolkning/Lis

Olga T sa...

Tänkte som Lis och jag fattar heller ingenting. Ett passande inlägg hos Konst eller konstigt ;)

cat sa...

Mycket konstigt budskap måste jag säga. Jag fattar det då rakt inte i alla fall. Men du fick ju en bra bild ur den där reklamkampanjen som passade alldeles utmärkt i dagens tema :)

anemonen sa...

Nix fattar ej heller, men du fick ju en bild till bilduppdraget av den och den är inte det sämsta. Tvärtom mycket kreativ. Tevlig helg!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag förstår inte heller reklamen, men det är mycket reklam jag inte förstår. Sedan bor jag inte i Täby så hur ni är förknippade med fisk har jag inte någon aning om.

Det är tur att du inte får se alla bussarna bakifrån, trots att jag misstänker att du ibland får springa efter dem när jag tänker på att du gillar att sova och för att slippa vänta på nästa så blir det en mindre löptur, framförallt i kyla.

Jag missade det perfekta foto bakifrån idag så nu vet jag inte om jag lägger ut det jag har eller försöker hitta ett annat motiv i morgon, men det känns lockande att lägga ut med tanke på att det kan bli en humoristisk fortsättning på nummerbidraget.

Ps Kom ihåg det är hemligt att jag ibland har så låg humor =) eller sjuka tankar. Som jag skrev i min förra kommentar du kommer att förstå.

Hörni sa...

Självklart tänkte de på ert bilduppdrag när de gjorde reklamen! Snällt av dem.:)

Wildhearts sa...

Rolig bild som kanske inte direkt gör mig sugen på att åka till Täby. Undrar verkligen hur de tänkte...

Lissen sa...

Det var en knepig reklam om ingen fatttar budskapet.
Undrar om reklamfirman skulle valt en fisk för Sundsvall, vilken skulle det vara?
Ha det gott. //Lissen

Shannara sa...

Hahaha... Sjukt dååålig reklam!

Jag sitter just och funderar på om en gråsugga eller mina ungar ska få bli mitt bidrag idag, eller kanske en snigelsnäcka (som kidsen säger)... Hmmm... Sitter å väljer bland bilderna som jag precis la upp i den vanliga bloggen... =)

Ellis sa...

Haha de var mig en skum reklam.. Jag hade dock inte känt "fan måste till täby centrum" av att se den reklamen, hade nog dragit mig undan! :O

Anonym sa...

Konstig reklam, man kanske kan fiska mycket i Täby???? ;)

Jah Hollis sa...

En dålig dag på reklambyrån kanske.
Kunde man inte komma på något mer attraktivt i Täby än en död fisk, så kanske man skulle dragit frågan ett varv till. :-)

Mona sa...

Man kan verkligen undra. Inte blir man sugen på att åka till Täby när man ser den reklamen. Det blev ett kul inslag på temat i alla fall.

Nina sa...

Förstår inte heller budskapet, men gillar din kreativa tolkning!