torsdag 1 februari 2024

Tråktorsdag

Det händer mig ganska ofta att jag inte har något material alls på torsdagsmorgnar som jag skulle kunna lägga upp till temat ”Tråktorsdag”. Men det brukar ge sig. Alltid. Så även idag. Det räckte med att minnas en maträtt, åka till Täby Centrum för inköp av glödlampor samt gå förbi en blomsteraffär. Here we go!

Pong i centrum
Asiatiska restaurangen Pong har öppnat i Täby Centrum. Stället har visserligen ett olyckligt namn ("pong" är engelsk slang för "stank"), men restaurangkedjan finns i stan och har ett gott rykte. Nu har Täbyfilialen anslutit sig till Foodora och jag beställde hem en ”Sweet Donald” med risnudlar. Söt var ankan som tur var inte. Istället för nudlar blev det ris och hela rätten simmade i rött fett. Underkänt är bara förnamnet. Fick ”sanera” rätten innan den var ätbar. Bilden är beviset. Hade även bytt ut ris mot egna risnudlar.

LED-glödlampor
Gulliga grannen monterade ner taklampan i arbetsrummet igår. Lampan består av tre LED-glödlampor. En av dom hade gått sönder efter endast tre års användning. Tog mig till Clas Ohlson idag och hade för avsikt att köpa ”ett lager” med LEDade glödlampor. Expediten förklarade att om en av tre glödlampor hade gått sönder, så måste man byta alla tre. VA?????!!!!!!!!! Var väldigt nära att vända på klacken och använda mina gamla hederliga ”normala” glödlampor som jag har kvar. Det kostar visserligen att ligga på topp, men det ska inte kosta att (för en gångs skull) ha miljön och elpriset i åtanke.

Katter
När jag gick förbi blomsteraffären i Täby Centrum fick jag syn på dessa katter. Tänkte omedelbart på LillaSyster och hennes Elvis (den bruna katten) och Busan (den gråa katten till vänster). Kan inte säga att jag är förtjust i replikor gjorda av gips, men katterna var riktigt naturtrogna faktiskt.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fina kissmissar😻
Aldrig hört att man måste byta ut alla om en glödlampa gått hädan.
Din mat… nej tack. Bara beskrivning skrämmer mig.

Klimakteriehäxan sa...

Har också charmats av de där katterna, som man aldrig behöver byta sand i lådan åt. Har för mig att de kan spinna också?
Har ätit på Pong på Götgatan, det har varit helt ok. Men man vet aldrig!

Ditte sa...

Så trist att Pong inte erbjöd något gott. Har testat på Götgatan och där har det alltid varit ok. Och riktigt bra har det varit på Pong i Sjöstan, Henriksdalsbryggan. Äter alltid deras à la carte när vi går dit men ungdomarna tar gärna buffén som de är nöjda med.
Vad gäller gipskatter är dessa inte heller mina favoriter, men visst finns det undantag.
Oj, hade ingen aning om att man inte kunde byta bara en lampa. Bosse trodde att det borde gå om de inte var sammankopplade.
Verkligen trist! Men undrar om detta stämmer...

LillaSyster sa...

Tråkigt med maten, men du fixade ju till den. Visst är det Elvis och Busan som sover där =)

Äventyret framtiden sa...

Bra att du är handlingskraftig och kan få till det i alla fall.

Tråkigt blev mindre tråkigt, applåd!

Kvinnor kan!

femfemman sa...

Bra med katter som vare sej behöver mat eller gå på lådan.
Men...nej... jag är inte så mycket för sådana prydnadssaker.

Visste inte alls detta om LEDlampor. Vet I sjutton om jag tror på det!

Hannas krypin sa...

Men åh så ljuvliga katter. Dessa hade min dotter älskat. Hon är så förtjust i katter och skulle helst vilja ha en egen. Att maten simmade i fett låter som mer än underkänt. Var det ätbart efter du sanerat rätten?

KajsaLisa sa...

Pongen såg god ut efter din behandling. Det där med lamporna låter skum, vill dom sälja fler lampor eller?
Trodde det var riktiga katter först när jag såg bilden.
Tack för länken.

Åke sa...

Ja jag fick då inte ihop en tråktorsdag... det närmsta jag kom var att revbensspjällen hade en annan smak, och ändå gick jag igenom vad facit hade haft på. Mitt smaksinne slår riktigt volter på vissa saker. Trocca, Coca Cola och vatten smakar rätt bra ännu. Jag längtar till den tolfte, då är kuren antibiotika slut i burken. Det här med glödlampor är ett eget strulet kapitel för sig själv. När man kommer nästa gång tex och vill ha en glödlampa då finns dom inte längre, vi har en gammal lampa från typ 40 talet med tre ljus som Margit sytt, pimpat upp med nya tyger till som lyser eller lyste så perfekt med dess lumen och färgton och vette *a* allt. Googlar man på artikelnummer finns det inte ens... nu är den ena lite gulare. Jag skulle köpt 10st förstås dum som man är. Nu får jag ju byta alla tre för att få samma ljus :( Ditt Pong var ju inte lämpligt namn... Jo så vann ju mitt hockeylag med 4.1 och båda döttrarna på plats och Plutten fick en puck av Dommaren... sorry KajsaLisa.

Anki sa...

Det är i alla fall alltid roligt att läsa din blogg ... även torsdagar! Ja, nu är det ju fredag då, men hos dig är det torsdag.
Tråkigt med maten som inte verkade falla i smaken - tur du kunde göra om den ... ser gott ut!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

De var riktigt fina katterna, sådan hade jag gärna haft här hemma. Dock så ledsamt med maten. När man ser framemot något och dessutom beställt hem blir man ju besviken om det inte var gott sen.

christian sa...

Att du inte reklamerade maträtten....skamligt att skicka sånt:( kanske namnet ändå passar perfekt!

Ha en skön fredag!

Susjos sa...

Katterna var verkligen naturtrogna, tror minsann att svägerskan har en sån katt och jag hoppar alltid till när jag ser den hemma hos henne!
Nu är det fredag ,och jag hoppar vidare till färgsprakande fredag!