tisdag 20 februari 2024

Äta bör man…

… annars dör man sägs det. Instämmer helt. Jag gillar inte laga mat, men älskar att äta. Testar gärna rätter som jag inte har ätit förr eller vet vad dom är. För det mesta är mina val riktigt lyckade. Men inte idag, då två av fyra rätter gick totalt fel. Ja, man kan inte vinna jämt;-)

Lunchmacka
Den lilla bistron vid Danderyds Sjukhusets entré är vida känt för sina goda mackor. Folk åker dit från hela norra Stockholm, även om de inte är sjuka. Förra gången valde jag en fralla med ägg och kaviar, idag tog jag en smörgås med leverpastej. Yummie, yummie! 

Förrätt - vietnamesiska krabbkakor
Det är några veckor sedan jag dreglade när Annika som bor i Reston, USA visade upp en "crab cake" på sin blogg. Hade faktiskt aldrig ätit en krabbkaka förut, inte sett en heller. Men när jag av en ren slump snubblade över ”vietnamesiska krabbkakor” på en relativt ny restaurang i Gribbylund tog nyfikenheten över. Klickade hem de här stackars varelserna. De smakade som de ser ut – bedrövligt. 

Huvudrätt
Beställde även en ”Frasig Saigon biff” med risnudlar.Fick det här: ”Shui-zhu biff” med ris. Totalt avtändande. Jag menar hade jag velat äta slemmiga maggots, hade jag besökt en sportfiskeaffär. 

Efterrätt: Tiramisu
Äter ytterst sällan sötsaker, men Tiramisú älskar jag. Har testat ICA:s och Willy:s variant, men de kommer inte i närheten av Lidls Tiramisú. Den är gudomlig och säljs till och med Påsk. Åtminstone här. Observera att den innehåller riktig dessertvin:-) Rekommenderas starkt:-)

16 kommentarer:

Monica sa...

Vi ska dit nästa vecka då blir det en ost
och skinka, tråkigt när maten inte är god.
Nej du behöll ju min matthandlarmerca när
vi köpte suven något jag är riktigt glad för,
den varnar bara för lufttrycket och spolarvätska
körningen får jag stå för själv.
Suven däremot piper och lever om så den har jag
bara kört 4 gånger, man blir ju nervvrak av alla
meddelanden och pipande helt onödigt.
Ha det bra :-)

LillaSyster sa...

Som sagt man kan inte vinna jämnt.
Tiramisu är ju busenkelt att göra själv, men gillar man inte att laga mat så är det ju perfekt att det finns god att köpa.
Ha nu en bra kväll och hoppas att du är mätt och go. Imorgon skickas nog min smashtavla eller på måndag - det var lite finslipjobb kvar fick jag veta igår. Jag har fått en bild, men jag är så nyfiken på att få se den i verkligheten.

Ditte sa...

Vad gäller maten så var den ju utseendemässigt ingen hit. Men ibland kan ju mat vara god även om den inte gör sig så bra på bild. I ditt fall var det ju tyvärr inte så. Vietnamesisk mat som är nylagad och äts på en bra vietnamesisk restaurang kan vara riktigt bra. Jag gillar ju både att äta och laga asiatisk mat men väljer noga var jag köper eller äter den .
Tiramisu gör jag ibland men nu var det ett tag sedan. Ska absolut be Mr B att köpa hem den- Oftast han som handlar på Lidl.
Mackan på Danderyd så verkligen god ut och helt ok. prismässigt. Förstår att kunderna här är många-
Får nog ta och skicka dig ett matpaket. Enda kruxet är ju att postgången är som den är.

Tony sa...

Vilka perfekta mackor, förstår att folk åker dit ock köper.

femfemman sa...

Mackorna ser supergoda ut! Finns få saker som är speciellt goda som en fylld fralla.

Carita Liljendahl sa...

Oj så goda mackorna ser ut!
Jag kunde vallfärda från Finland för att få dem!

nalta norrland sa...

Den dag Du funderar på att testa maggots så snälla lägg inte ut bilder 😮‍💨
Såg inte nån macka som jag tyckte verkade speciellt god - selektiv matstörning - men de var billiga, kanske därför folk besöket caféet. Jag stod och tomglodde på mackorna i OKQ8s smörgåsdisk när jag var in flera veckan och inte en macka under 65kr.
Har Du kollat in bokrean?

Susjos sa...

Mackorna ser jättegoda ut! Haha, maggots, vilken liknelse! ;-D
Tiramisu, det är min mans favoritdessert, ska genast informera honom, precis som du så gillar han inte att laga mat heller ;-)
Ha en fin kväll!
Kram

Jossu sa...

Ibland kan skenet bedra och mat som inte ser lockande ut för ögat blir en fröjd för smaklökarna, men inte i det här fallet. Och att inte få det du beställde, som såg mer aptitligt ut och kanske smakade mycket bättre måste ha varit en rejäl besvikelse.

Hanneles bokparadis sa...

köpte en fralla med ägg och bacon idag

Guldkryckan sa...

Brukar bli en macka vid eventuella sjukhusbesök, det och en kaffe.
Men då det ligger lite avsides våra sjukhus som är aktuella så blir det inte mer än så.
Goda är de iallafall.

Ha nu en fin onsdag Bp. 👋

Stefan sa...

Älskar god mat och god dryck. Lägg därtill att jag är en godisgris och gillar gräddbakelser.
Kanske inte det nyttigaste, men min devis lyder:
"Ät och drick vad f*n du vill, men gör det med måtta och motionera därtill".

christian sa...

Mackorna ser fantastiska ut, där vattnas det i munnen! Resterande maträtter ser inte alltför roliga ut, däremot är dina kommentarer desto roligare......maggots i en fiskaffär.....hahaha :) det kanske blir billigare?!? :)

Annika sa...

Det ska vara Maryland Crab cakes, BP! ÅÅÅ vad jag skulle vilja kunna skicka en sån åt DIG. Tänk om det gick. Du skulle älska den.
Helt andra smaker än en vietnamesisk. TRIST att den inte var god fö. Jag menar, viet-mat brukar vara god.
Men som sagt, Maryland Crab cakes ska det vara. Min syster ÄLSKAR dem, men hon säger att hon aldrig ätit ngn som varit som här i Sthlm även om de skriver att det är en "äkta" MD-Crab cake. Hon brukar göra dem själv, men det är nog inte din grej eftersom du inte gillar att laga. De är ganska jobbiga att få till på ett bra sätt.

Är det det cafeet som ligger precis till vänster då man kommer in på DS? Jag hänge med min mamma dit på en undersökning för ett par år sedan. När den var gjord fikade vi på det cafeet, och mackorna var GODA!! DET minns jag tydligt.
Otroligt att folk åker dit för att fika även om de inte har ärende till DS- Det säger ngt det.

TAAACK för länk, BP!!!

nalta norrland sa...

Glömde fråga igår och vet inte om jag får nått svar 😅 Vad gjorde Du på sjukhuset?

Åke sa...

Men detta skrev jag ju på!?!? Provar igen då: ”Shui-zhu biff” är min absoluta favvo på dessa hak. Nu kan det skilja lite visserligen mellan haken. Jag har varit mycket på ett hak i staden och när jag kommer in där vet dom vad jag ska ha :) Skagen röran är en delikatess, det fick jag inte för så länge till förrätt i familjen LillPluttens hem :) Ja hade väl med kalaset från storasysterns på skyltsöndag :)