lördag 17 februari 2024

Hoppa på tåget – ”Maskot”

Gruppfoto. Överst fr. v.: Footix, VM 1998, Frankrike; Goleo, VM 2006, Tyskland.
Undre raden: Benelucky, EURO 2000, Belgien/Holland; Piqué, VM 1986, Mexiko. I mitten: Lilla Nik, en av tre maskotar för VM 2002, Japan/Sydkorea. De andra två hette Ato och Kaz.

Världens fulaste maskotar, Trix och Flix, EURO 2008, Österrike.

Zakumi. VM 2010, Sydafrika.

Om man inte gillar fotboll kan man vända ryggen till som här maskoten Fuleco, VM 2014, Brasilien.

Striker, VM 1994, USA.


Dagens destination är nog den hittills enklaste för en fotbollsnörd som mig. Älskar ju fotboll och någon gång på 1970-talet började jag samla på mig en massa VM- och EM-maskotar. Dock långt ifrån alla. Tillsammans med mina maskotar har jag följt i stort sett alla slutspel sedan 1966. De flesta från tv-soffan och några på plats.

Ni som inte gillar fotboll kan ju göra som Fuleco, maskoten för VM 2014 i Brasilien – vända eländet ryggen till;-)

Slängt
För några år sedan insåg jag att maskotarna inte bara var riktiga dammsamlare, utan att de också såg väldigt luggslitna ut efter många tvättar. Så då fick jag ett av mina få anfall som jag inte väntade på att de skulle gå över – jag slängde rubbet. Allting har sin tid.

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna er länk i hans kommentarsfält-)

Karin har uppfunnit temat.

PS. Märkligt nog köpte jag inte med mig hem Striker, VM-maskoten från USA 1994. Istället satsade jag på en mugg. Undrar varför... DS.

14 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Vilka roliga maskotbilder!
Jag glömde Hoppa på tåget denna vecka. Var försenad med Fem en fredag och svarar ju också på Orsakullans frågor ibland.
Den där South Africa med svansen mellan benen ger ju lite dubbla budskap 😂

LillaSyster sa...

Så många maskotor du haft =) En mugg är ju mer användbar, så ett bra val. Nu titta klart på skidskyttet, hoppas nu att Sebbe har en bra både i spåret och på vallen. Ha en bra kväll! Kram

Åke sa...

Det kunde man ju inte ana att du hade en massa fotbolls maskotar ;) Dom var ju mycket färgglada också. Trevligt att du är med och tack för länken :)

Hannas krypin sa...

Vilka roliga maskotar. Har inte en enda maskot och vet inte riktigt vad jag ska skriva om på veckans ord så hoppade den här stationen. Har du ångrat ditt anfall att slänga alla dina maskotar?

nalta norrland sa...

Maskotsamlare-BP det var oväntat även om det gäller fotboll ⚽️
Är så trött… varit vaken sen 12, men hag har haft en bra dag med sol och blå himmel.

Susjos sa...

Maskot-temat passade ju dej som hand i handske! Anade att vi skulle få se lite maskotar från olika fotbolls-mästerskap! Smart att köpa en mugg 1994, den har du ju haft användning för, och lite speciell är den ju, dvs du var på plats och Sverige tog VM-brons!
Kul att få se lite maskotar från de olika mästerskapen!
Ha en fin (mello)-kväll!
Kram

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vad kul att du samlat en maskot för varje mästerskap du varit på, många är dom och vad jag förstår måste du haft otroligt många om du samlat ända ifrån -66, som är en fin årgång!! Med andra ord väl berest är du minsann.. Detta tema passade perfekt för dig! :)

Trevlig helg! :)

Ditte sa...

Jätteroligt att läsa ditt inlägg och se de maskotar du har med. Har mina favoriter som fanns med på OS i Peking . Har sett och känner igen en del av de du har med men en del är också nya för mina ögon.
Kan visst förstå att du slängde "rubbet" men kan tänka mig att det ändå kan finnas viss saknad. Å andra sidan har du ju minnena kvar.
Härliga bilder!

Guldkryckan sa...

Men visst är det så, allt har sin tid men ändå.
Är ju ingen fotbollsfantast här men tjejerna följde jag sist iallafall.
Kul det där faktiskt trots allt.

Ha det bäst Bp. 🙏

Äventyret framtiden sa...

Oj, vad kul med alla dina maskotar, givetvis hos vem annars skulle man hitta så många fotbollsmaskotar. Jag gillar dem du kallar världens fulaste och tycker de är urgulliga.
Härlig samling!

en vanlig man sa...

Det var en fin samling maskotar. Men jag resonerar som du, allt har sin tid.

christian lehmann gisler sa...

Coolt å säkert ganska unikt att ha ägt en sådan samling....jag gillar mexikanen bäst!

Klimakteriehäxan sa...

Nu hänger jag inte med - endera är bilderna gamla eller så slängde du faktiskt inte rubbet???

Paula sa...

Nu ska jag spana in dina maskotar, tänk att alla verkar ha en fotboll i handen, det var väl otippat! Himla skojiga är de, lejonet, varifrån kommer den? Finlands hockeylag kallas lejon. Sydafrikas maskot, är det en leopard o vad har den i så fall på huvudet? Nu läser jag förresten att lejonet är tyskt, det var otippat.Så nu finns inte dina maskotar kvar? Vilken tur att du hann fota samlingen!