torsdag 8 februari 2024

Tråktorsdag

Fortfarande kallt väder, närmare bestämt fem minusgrader.

Hellre grus än snö;-)

Är det Tråktorsdag så är det. Tråkigare bild får man nog leta efter;-)


Som ni ser är det fortfarande ”Kallt väder” i mina trakter, men till min stora glädje är tråkvyn på parkeringsplatsen densamma som igår – en massa grus, men ingen snö. Det kan jag faktiskt stå ut med;-)

Startboxen
Ett fikabesök på Startboxen är ju nästan en veckotradition vid det här laget. Förvånansvärt många besökare som valde att ”fika/dricka bort” det egentligen fullt normala februarivädret (fem minusgrader).

Par med barn
Av en ren slump lyckades jag fota det unga paret som var inne på sin andra öl vid klockan 15:00. Med på bilden finns också en barnvagn, en overall och kläder på bordet. Vagnen och overallen tillhörde deras barn om lekte med bilar under bordet. Pappan roade sig med mobilen medan mamman vaktade kläderna…

Tallrikar
Med på fotot finns även en tom och rätt så oestetisk tallrik som jag borde ha fotat när blåbärspajen med vaniljsås inte var uppätna än. Min tallrik bjuder åtminstone på en pytteliten färgklick som visar toppen av en lämnad paprikaskiva som fanns på min fralla. Jag gillar paprika, men den gillar inte mig. Den hopknycklade servetten är min och förstärker bara mitt bidrag till Tråktorsdag;-)

Tycker jag lyckades riktigt bra med min Tråktorsdag;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

-14 imorse.
Där är vi lika, jag gillar också paprika- men det är inte så kul när den åker hiss en halv evighet. Föräldrarna, ja du vet vad jag tycker. Ha en bra kväll!

femfemman sa...

Man blir ledsen av att höra om sådana föräldrar. Sen får man höra att det är skolan som felar i barnens "uppfostran". Riktigt arggörande!
Paprika är gott! Och magen gillar oxå.
God kväll!

Annika sa...

Det är hyfsat depp att höra om föräldrar som sitter och dricker sin andra öl kl 15 en torsdag ... DET är tråktorsdag av rang. Stackars barn.
Nej så ledsamt. På riktigt.

Ja BP, du lyckades ... det var en äkta och jävligt deppig TRÅKtorsdag.

Susjos sa...

Undrar om det inte är på Cafe Startboxen som Anki ska ställa ut sina alster igen i maj?
Skönt med grus istället för snö i alla fall ;-)
Men visst lyckades du bra med din tråktorsdag!
Jag har inte alls haft en tråktorsdag!
Ha en fin kväll!
Kram!

Hannas krypin sa...

Deppigt värre att höra om dessa föräldrar. Vissa människor ska verkligen inte ha barn!

KajsaLisa sa...

Håller med dig fullständigt, kallt och tråkigt, bilden var ju wow till det här temat. Min blev dessutom dyr.

Ditte sa...

Ler åt din första bild. Och visst känns den trist. Men samtidigt inte. Väldigt passande till dagens bloggtitel-
Kul med ett besök på Startboxen. Och ett fikabesök här antar jag piggar upp. Alltid något att fästa blicken på.Många detaljer i din bild.Och när

Åke sa...

Aha var det torsdag igår... man blir lite dagvill då man inte är i kontakt med verkligheten... minus 25 har jag nu ottan :) Ja hej å hå med den globala uppvärmningen denna fredagsmorgon.

Annette sa...

Dina spaningar är alltid lika spännande och intressanta! Startboxen - vilket kul tema för ett café där galoppbanan och stallarna fanns :) Mindre kul, men ändå intressant, med människorna där. Jag brukar också gilla att spana på folk, och tänker ibland att det här är som en scen ur en roman man borde skriva. Undrar vad fortsättningen blir för den här familjen? Undrar hur de har det hemma? Kommer barnen bli vanliga skötsamma barn eller bortglömda och därför söka bekräftelse i annat? Så får du igång mina tankar när du visar och berättar om det här tillfället :)

Klimakteriehäxan sa...

Den där grusbilden kan bli vinjett för alla framtidens tråktorsdagar!

Anni sa...

Röd paprikastrimla på macka blir man verkligen inte glad av. Passande tråkbild. Hoppas att småbarnsmamman tänkte på något trevligt där hon satt.