fredag 9 februari 2024

Färgsprakande ”Fem en fredag” – vecka 6: En vecka kort



Det är då en himla tur att jag har en tramsblogg som nästan är en dagbok. Dessutom har jag faktiskt en gammal hederlig veckoalmanacka, där jag skriver in alla planerade och tidsbestämda händelser. Så jag har rätt så bra koll på veckorna;-)

1. Vad hände i måndags?
Färgsprakande tandläkarbesök klockan 14:20 och "Selfie" här.

2. Vad tyckte du om tisdag?
Det var soligt här, vilket är väldigt avslöjande när man tittar ned på golven. Tog dammsugaren på en promenad i hela lägenheten, vilket inte uppskattades av ryggen.

3. Blev onsdag en lillördag?
Inte mera än vanligt höll jag på att säga;-) Är man pensionär kan man välja ”lördag hela veckan” om man så vill. Piffade upp mig själv hos frissan. Bildbeviset ovan är inte bara färgsprakande, det visar också vad-det-nu-var som frisören Leo skämde bort mitt hår med.

4. Hur kändes din energi under torsdagen?
Helt okej. En fika på Startboxen fyllde på eventuella energibortfall (här).

5. När gör du fredag idag?
När jag gick upp;-) Nej, jag ska väl bänka mig framför tv:n när sändningen om skidskytte-VM börjar, och det är klockan 16:50.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag".

18 kommentarer:

femfemman sa...

Dammsyugaren är definitivt ingen bra kompis. Usch, vad den är taskig mot ryggen. Golvmoppen är faktiskt ännu taskigare. Men det brukar bli så att maken tar den elaka dammsugaren....och det är bra, han är mer noggrann än jag. Jag och golvmoppen brukar få ta våra svängar efter åt. Får bli en dans på nedervåningen i morgon f.ö. Är så van vid ont i ryggen. Är glad att jag slipper ha ont på natten!
God fredag!

Hannas krypin sa...

Jag gillar att dammssuga men kan förstå att ryggen inte gillar det. Mina höfter gillar inte hushållssysslor. Tur jag har en man som är snäll och hjälper mig. Eller rättare sagt skämmer bort mig.

Kina sa...

Måndagen hade vi ju tandläkarbesök du och jag, men inte tillsammans. Var det du som hade en så snygg tandläkare? Jag har ett svagt minne av att någon bland oss bloggare skrev om sin snygga tandläkare, men jag minns inte vem.
Man kan ju inte göra alla nöjda! Du och dammsugaren uppskattade ändå promenaden eller hur!?
Skulle också behöva piffa upp mig, men det är inte lätt!
Ha nu en trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

Mina foton är lite som dagbok, men mest för mig själv. Jag har fått en veckoalmanacka av svärsonen, han som jobbar på ett göteborgskt varv.
Dammsuga en stor lägenhet kan kännas i ryggen... inte så mycket sport för min del ikväll.

Susjos sa...

Vilka färger där hos frissan! Undrar om du fått ett lika färgglatt hår? ;-)
En ny dammsugare är vi på gång att köpa..igår fick min man dammsuga-jag var ju upptagen med Samuel på Vendelsö!
Ha en trevlig helg!
Kram

LillaSyster sa...

Konstatera att du verkar ha haft en bra vecka =)
Skidskytte även för mig och ett glas rött till maten. Tack för länken och kul att du vill vara med och spraka! Trevlig kväll! Kram

Äventyret framtiden sa...

Nu skjuter du förmodligen för fulla muggar just nu och skidar som bara den.
Bra fixat att ta in hela veckan och färger på det!
Ha det bäst BP!

it_is/Anette sa...

Skoj läsa dina svar på veckans fem en fredag. Noterar efter att ha läste flera blogginlägg med svar att veckan som gått har varit en "tandläkare vecka" många som haft den aktiviteten.
Jag såg någon skidskyttetävling, trodde jag tittade på tävlingen som var idag - men inser nu att det var någon gammal jag lyckades hitta ... får se om jag kan hitta o titta på VM-tävlingen från idag i efterhand. :)

Ha en fin helg

Boklysten sa...

Roligar kan man ha än att besöka tandläkaren. Ditt städande påminner mig om att det är snart dags för stora vårstädningen.

nalta norrland sa...

Jag skulle gärna låta både tandläkaren och dammsugaren få vila i fred så länge det funkar 😅 nu dammsuger hag dock både hellre och oftare än jag hår till tandläkaren och det är billigare att dammsuga 😅

Ditte sa...

Bra att kombinera färg med vad som hänt i veckan. Har också en rejäl väggalmanacka, plus att jag antecknar i telefonen. Alltså dubbel bokföring.
Kul att läsa om din vecka.
Vad gäller idag med skidskytte och annan skidåkning så var jag också bänkad.
Vad gäller lillördag så tycker jag att det är lördag varje dag. Vad nu det innebär. För egen del vill jag att varje dag ska innehålla en rejäl dos av trevligheter . Vad det sen är beror ju på-

Mrs Calloway sa...

det var ju pigga instrument din tandläkare har. men en tandläkare är ju trots allt tandläkare. tandläkarbesök är det värsta jag vet. solen sken häromdagen här också och då såg jag mina fönster... hu, då! frisören var ju också färgsprakande. trevlig helg!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härliga färger hos din frissör, hoppas det blev en härlig färg?

Vad det gäller tandläkaren går jag tyvärr bara då något hänt eller jag har början till känning av hål. Åkte tyvärr ur systemet hos min tandläkare efter att ändrat tid 3 gånger.. Min Akut tandläkare är inte så glad åt detta.. Men men..sånt händer!

När det gäller dammsugaren så lessnade jag när jag fick gå med den 1-2 gånger per dag när vovven släppte massa hår periodvis och sista åren var jobbiga.. Då med att ha artros både i knä och nu i båda höfterna. MEd detta så skaffade jag en Roborock S 5 Max, med mopp funktion - Dvs en robotdammsugare! Detta är bland det bästa köp jag gjort förutom systemkameran som blev det senaste nyförvärvet! :)

Trevlig helg! :)

Klimakteriehäxan sa...

Soliga dagar är gruvligt avslöjande när det handlar om damm etc. Och dammsugaren är ingen kul kompis, men ibland får man ju krypa till korset.

Janerik Sundh sa...

Vad är det Frankrike hittat för valla som inga andra nationer har än? Det måste vara något eftersom alla fransyskorna åkte så bra. Dessutom skjuter de ju både fort och rätt. Hanna sköt ju blixtsnabbt för ett par år sedan, varför inte nu?
Ja, ja men jag tycker skidskytte är kul att titta på. Det tittar jag på live!

Paula sa...

Du hade ju faktiskt några fasta punkter att ta som hjälp för veckans aktiviteter. Jag hade inga alls, inte ens tvättstuga! Så grusigt ni har det, utan en gnutta snö. Här har vi mängder av snö utan en gnutta grus, tackar därför speciellt mina nya dubbisar.

Carita Liljendahl sa...

Har ibland samma problem då jag promenerar med dammsugaren... ryggen ogillar.

Anni sa...

Ja du, det är mycket skidåkning om dagarna. På tv. Men jag hoppas på barmark i slutet av veckan om plusgraderna och regnet gör det de ska.