söndag 18 februari 2024

Skyltsöndag #458

Som jag berättat så många gånger förut så bjuder Lidl alltid på ett eldorado av roliga skyltar. Den här gången stod butiken även för ny information, åtminstone för mig. Enjoy!

Gårdsfisk var ett helt nytt uttryck för mig. Vad Gårdsfisk står för kan ni läsa här. Väldigt PK;-) Rödstrimma är en av de sorter man odlar på gården utanför Kristianstad. Den fisken hade jag heller inte hört talas om, men den verkar vara en av världens vanligaste matfiskar. Oooops.Ny, lite rolig prissättning som fick mig att skratta 13,93 kronor för knödlar i kokpåse. Vem har sagt att matpriserna gått upp;-)

Fruktig sås, ja det är ju smaksak. Ingenting för mig. 24,43 kr för ett glas.Veckans höjdare: Älskar den här skylten hos Normal. Väl observerat, precis så är det:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Om jag städat i två timmar så skulle det vara väldigt rent.
Har heller aldrig hört talas om varken gårdsfisk eller sorten.
Ha en fortsatt bra eftermiddag! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att det finns speciell sås till currrywurst!!! Men jag är inte spekulant, finns andra korvar jag tycker betydligt bättre om.
Gårdsfisk har jag stött på, där fanns flera fiskarter jag inte var bekant med.
Visst är det fantastiskt att skyltarna aldrig tar slut, det blir ständigt nya!

Åke sa...

Jag känner skillnad på smak från havet eller insjö så denna går helt bort för mig. Sluta och rovfiska utmed våra kuster så löser sig det. Och stoppa alla vindsnurror som ska sättas upp. En kamrat skrev för ett tag sedan följande: Jaha då har vår fiskestolthet CLIPPERTON dammsugit färdig i Östersjön för denna runda. Ska vi gissa på att den är full med ca 1500 ton mager fisk... + en bild när han går söderut från Öland. Knödel i kok påse lät trevligt. Currywusten lät spännande och det sista gör facit :)

femfemman sa...

Haha! Ja, den sista var bra. Inte yår mdn slå sig för bröstet inte...
Läste om gårdsfisken nyss. Kollade upp. Ska finnas på ICA i centralorten. Ganska dyr tyckte jag.Får nog testa nån gång... Tokigt sätt att få fisk på...men det kanske är odling i tank dom är framtiden.

nalta norrland sa...

Odla fisk i en tank? Förstår inte.
Odlad lax är ju sen gammalt. Men det är kanske inte samma sak?
Frågorna är många… kommer jag att få nått svar?
Normal är en butik jag varit in i en gång 😅 det var i januari 2023 när vi var till Umeå och jag & Elin tillbringade tid på IKEAs shoppingcenter Avion.
Idag har det åter igen varit en bra dag… Norrland levererar ❣️

Äventyret framtiden sa...

Gårdsfisk är inget för min del om jag bara kan undvika det men det är komplext detta. Här mitt i stora oceanen finns knappt någon fisk alls, allt är mera eller mindre utfiskat, rovfiskat och man köper fisk från hela världen istället. Och de få fiskar som finns håller man på att fiska ihjäl bestånden på. Bort med de stora fiskebåtarna som dammsuger haven. Nu blev det nästan ett upprop detta😁, barrikadkvinnan vaknade till liv.
Har jag städat i två timmar så är det rent, jag lovar. Du fick ihop många bra skyltar, som fick igång mig.

Guldkryckan sa...

Inte igår som jag städade två timmar på raken, inte i förrgår heller. 😉
Äter fisk här ibland men min favorit är ju egenrökt makrill, mums.

Ha de gott nu Bp.

Hannas krypin sa...

Två timmars städ hos mig skulle definitivt kunna motivera frasen "ursäkta röran". Här hos mig är det alltid olika nivåer av rörighet. Roliga skyltar du bjuder på. Du är i gott sällskap, har aldrig hört rödstrimma förut. Nu lärde jag mig något nytt.

Hanneles bokparadis sa...

och jag har börjat med ny lördagsserie…

Jossu sa...

Gårdsfisk och rödstrimma var okänt för mig. Jag gillade texten på förpackningen "En rödstrimma hopp".

byblixtra sa...

Gårdsfisk känner jag till.
Prissättningen är lite udda på Lidl.
Normal har jag inte varit in på ännu men får väl ta mig dit framöver. :-)
The pink stuff hade färgglada förpackningar.

Susjos sa...

Läste om gårdsfisk och så förvånad jag blev! Bönder odlar fisk..?!! Lustigt, men kanse bra ändå? Rödstrimman lät ju som en god fisk!
Currywurst-sås, snacka om att man vet att man är på Lidl ;-)
Höjdaren var nog sista skylten på Normal, haha!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Heja! Himla roliga skyltar. Och vad gäller Lidl så är det maken som handlar där så jag har inte så bra koll. Log när jag såg gårdsfisk och blev inte så mycket klokare när jag tittade in via länken. Undrar om en ska skaffa en damm här på innergården, ta vatten grån kanalen och dra i gång just en gårdsodling. Himla kul idé- Vad gäller rödstrimma var det helt nytt för mig- Men en lär så länge en lever.
Vad gäller fruktig sås så avstår jag.
Normal har ju ofta fyndiga skyltar. Kul!

KajsaLisa sa...

Gårdsfisk, går dom runt i hagen och betar? Fruktig sås, måste testa. Knödel är något tyskt jag inte vet vad det är.
Länkar upp nu.

nalta norrland sa...

Mer bilder från söndagen finns Du vet vart… ifall Du inte redan har varit in och kollat om Norrland levererade under helgen 😜
Fantastiskt väder 🤩

Paula sa...

Gårdsfisk har jag stött på några gånger men aldrig köpt. Tycker det låte så hitte-påigt så jag inte vet vad de liknar och smakar. Det är en skam att vi fiskat tomt i haven och vattendragen! Knödlar, ja taste of Deutschland kan man verkligen säga. Påminner de inte om kroppkakor? ptatis med fläskfyllning, eller? Normal har en tydlig nisch, när jag besöker den här i Falun är medelåldern på kunderna 14 bast! Men garanterat går veckopengen in i Normal-kassan! O visst är texten fyndig!
Ledsen att jag är off just nu, Daniel har inte varit kry och dagar och nätter har gått i ett med dålig sömn som följd.

christian sa...

Ja du hittar då alltid unika skyltar i alla fall......du köpte väl Knödel? Det skulle jag ha gjort, det är gott ibland, trots att det är en mycket speciell matvara!

Ha en bra vecka!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Verkligen annorlunda skyltning med olika fiskar.. Men jo jag har hört talas om dessa, men inte riktigt vetat vad som är vad.. haha.. Även att jag varit med o fiskat när jag var mindre..

Sista skylten var ju härlig.. Men efter två timmars städning med The Pink så lovar jag det är rejält städat och luktar så gott hemma utav detta! Både spray och burken som jag då älskar att städa med.. påminner om konsistensen på "Vim" som har då en "rivande/rispande" skrubb känsla.. Fläckar försvinner snabbt!! 😀

Ha en fin vecka! 😉