söndag 4 februari 2024

Skyltsöndag #456

Dagens Skyltsöndag har en röd tråd. Alla skyltar är tagna i Täby Centrum. Inte förvånande direkt, då jag vistas där relativt regelbundet. Många (de flesta) gillar ”hikes in the woods” medan jag föredrar vandringar i stadskärnor och gallerior. Tur att vi alla är olika, eller hur;-) Enjoy!

Det gäller att gömma alla tomma och inte uthyrda lokaler på bästa sätt. Det har Täby Centrum lyckats alldeles utmärkt med. Här ser ni två exempel. 


44 kronor kostar denna ”Semmeldröm”, snarare ”Semmelmardröm” skulle jag nog säga. Men den är i alla fall 25 kronor billigare än den jag visade i förra veckans Skyltsöndag. Drömmen är felstavad också;-)Veckans höjdare: Claes Ohlsons råd till kunderna. Skrattade gott där, då jag själv balanserade på olika varor. Det var liksom ingen sport att dra en kundkorg modell XXL bakom sig;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Noll semla för mig då utbudet häromkring betyder mandelmassa.
Noll galleria och noll Clas Ohlson dessutom 😜
Vet inte NÄR jag var in på Clas Ohlson sist… flera år, typ när vi var i Sundsvall tror jag.
Ha en skön söndag 👋

femfemman sa...

Ja, vi är OLIKA. Vandrade omkring Nordstan i Göteborg en timme igår. Finner inget intressant i att gå där, om man inte ska köpa något. Men en kopp cappuccino blev det iaf..
Såg inte tomma lokaler i Nordstan dock. Men jag gick bara igenom halva köpcentret...
Lockas inte till "rulltårtssemlan". Låter sött! Men det kan nog bli en helt vanlig semla i fettisdagstid. Vecka 6.
God eftermiddag!

LillaSyster sa...

Näe 44kr för rulltårta =(
Inte lät det gott heller. Däremot lät Karins chokladkaka med lavendel mycket spännande.

Vädret inbjuder ju till att gå runt i gallerior, för ute är det ingenting vidare. Kom in nu efter en halvtimmes promenad......burr, nu blir det att börja i en ny bok. Busan har intagit plats på mina ben, så det blir en mysig stund. Ha det bäst! Kram

Hannas krypin sa...

Döljer det sig alltså tomma lokaler bakom de där stora skyltarna? Rulltårta med semmelsmak låter inte som något för mig. Jag gillar generellt inte rulltårta då det mest smakar ägg.

Monica sa...

Läskig och dyr semla inget för mej
Här är hela plan två i centrum tomt lite
tråkigt men folk orkar ju inte handla själva.
Skulle aldrig låta någon annan plocka i min
matkasse vill se kött mm själv men så är jag
ju lite anti den digitala utvecklingen.
Vita suven gör mej galen med sitt pipande i
tid och otid nä tacka vet jag den grå kombin
som låter mej köra i lugn och ro.
Blev riktigt impad Sture har nyss fyllt tio, rätt där
Svante blev 4 i Januari.
Ha det bra :-)

Anki sa...

Har ätit årets semla ... den hembakade som jag fick när Muffin var på spa, så nu blir det nog ingen mer. Definitivt ingen rulltårtsvariant!

Gunnel sa...

Rulltårtesemlan hoppar jag gärna över. Vilket påhitt!

Guldkryckan sa...

Föredrar ju semlor i originaltappning här, absolut.
Men priset var väl ok ändå förstås.
Föredrar nog en korg jag, även om jag bara ska ha något litet så vet man ju aldrig vad man hittar längs vägen mellan hyllorna. ;)

Ha det bäst nu Bp.

Susjos sa...

På vintern är det en fröjd att gå i gallerior, MoS är så stort , så jag ser några nya butiker varje gång, haha! Men tror du inte att de kommer nya butiker bakom de där väggarna, på MoS gör de ofta reklam för vad som komma skall bakom tomma butiker. Snygga färger var det på väggarna i Täby C!
Nej rulltårta som semla låter inte gott...
En perfekt skylt hittade du på Clas Ohlson!
Snyggt skyltat som vanligt, och verkligen med en röd tråd!
Kram!

Ditte sa...

Tror detta med att täcka för outhyrda ytor med reklam blir allt mer vanligt. Många firmor har inte råd med de dyra butikshyrorna och har ett sviktande kundunderlag. Och sen finns det en del butiker som går bra. Som det ju brukar vara.
Tycker du fått till bra skyltar med snygga bilder.
Log gott år "Ett centrum med Extra allt". Ja, att lite butiker saknas är ju en mer världslig sak.
Riktigt snygg skylt för att öka pulsen. Men gym är ju så trista.
Böir lite irriterad på allt som numer kallas semla. En semla är en semla och kan inte vara en rulltårta. Inte enligt mig.
En oxfilé kan inte vara en falukorv. Eller?
Claes Ohlsons skylt är ju så rolig. Men en ite mindre vagn hade jag uppskattat att dra framför mig.

Äventyret framtiden sa...

Snygg täckvägg, man blir ju glad av den också.
Alla sätt är bra förutom de dåliga även om jag själv gärna avstår sött kaffebröd. Men tror dock att många faller för rulltårtan med mandelmassa etc.
Jag förmodar att korgen är en s.k. hund, som man kan dra med sig. Mycket bra uppmaning, det blir lätt lite mera än vad som är tänkt från första början.
Bra skyltat idag igen!

byblixtra sa...

Håller med dig om att Täby Centrum är bra på att dölja tomma lokaler i gallerian.
Tveksamt om det där är en semmeldröm.
Det verkar alltså vanligt att kunderna inte tar med sig kundkorgarna, kanske är de för stora och jobbiga att ta med sig? Särskilt om man inte ska ha så många och stora saker. Men jag gör likadant, går in utan kundkorg. ;-)

KajsaLisa sa...

Tråkigt med centrumdöden. Jag trodde Täby var mer skonat med tanke på fler höginkomsttagare, men dom handlar väl också på nätet.
Semmelbakelserna såg i alla fall goda ut.
Sista skylten har jag inte tänkt på men visst tar jag en korg.
Länkar upp nu.

Hanneles bokparadis sa...

lite roligt med två händer, inte lätt med stavning. Semla med äkta mandelmassa borde vara namnskyddad, precis som skånsk spettekaka, Falukorv, Sveciaost, hushållsost och andra livsmedel

Åke sa...

Tur att vi alla är olika ja! Tänk om alla bodde i ett rött hus med vita knutar tex... eller om vi bara visar semlor på skyltsöndag. Nu är ju semlor smaskens, jag lyckade få åt mig i fredagsinköpet till mitt stora jubel ;) Min var nu inte en semeldröm precis. Den var fraktad en sådär 40 tal mil typ till mitt lokala supermarket. Ja bageriet mittemot hade stängt tydligen sa facit :( Det där med två händer är ju typiskt, så många gånger man knallat in och bara ska ha smör och sedan får man be andra kunder lasta på högen man håller i famnen ja när man både sett att det och det måste jag ha med mig, det har hänt att man får lasta om till och med vid mjölken (hålvägs) Ber om ursäkt att min kommentar kommer först idag, jag sov på söta örat hela dagen igår... mådde tjuvens. Jag är långt ifrån en glad måndag, tur jag gjorde min Skyltsöndag på lördagskvällen :)

Klimakteriehäxan sa...

Och än en gång tänker jag som jag brukar, nästan varje Skyltsöndag: borde verkligen göra en utflykt till Täby C.
Varför det där bakverket ska anses ha nåt med en semla att göra förstår jag nog inte riktigt - rulltårta med topping, helt ok.

christian sa...

Själv tycker jag det är lika tragiskt med tomrum även om de maskeras....men inte konstigt, hur länge ska msk konsumera i all oändlighet å onödighet!
Kan man inte stava ska man inte skylta.....eller....nä...det blev fel ....det är ju sånna skyltar vi fatar efter ;)
Har konstaterat att kundvagnar/korgar är obekvämt djupa....om vi handlar på Ö&B t.ex. har vi en egen påsa att plocka i....man vill ju inte kröka rygg i onödan ;)

Ha en trevlig vecka!

Paula sa...

Jag tycker Clas Ohlsson är duktiga på reklamtexter. Missade att åka in till stan idag, såg att de hade 15-års jubileum i Falun med lite jippon. Men det är nu inget för mig, men handlar där gärna. Kollade igår vad gymmen kostar här i Falun och hur utbudet ser ut. Som pensionär kommer jag undan med 200.-per månad, inte alls farligt. Men inget ligger bra till för mig, så jag väntar nog...några år,,,hihi
Vad konstigt det såg ut med semeldröm, ja fy den skulle jag kunna trycka upp i nyllet på någon jag inte tycker om!

Carita Liljendahl sa...

Inte tror jag heller det där hade varit en semmeldröm för mig...
Men Täby Centrum - dit ska jag absolut den 22 mars, om inte något oförutsett händer som gör att kryssning eller själva turen med bilen till Täby inte blir av.