onsdag 7 februari 2024

Otto II och bildbomb


Idag börjar jag med Otto II, min senaste familjemedlem. Han är en sköldpadda, såååå söt och lär bli en av mina absoluta bästisar. Ni som följt min blogg länge vet att jag är uppvuxen med två sköldpaddor – Otto och Ottilia, och att jag bara älskar dessa fina och roliga djur. Otto II är gjort i betong och jag fick honom av en kompis som vet precis vad jag tycker om:-) Tusen tack!

Ingen nysnö
Då jag läst många kommentarer hos mig och hos er så verkar Sverige söder om Stockholm fått en massa nysnö. Senast vi fick vår femte snöomgång för den här vintern var i söndags om jag minns rätt. Idag är vägarna, trottoarerna och parkeringsplatsen snöfria. Snö-/grushögarna är dock kvar och lär så förbli vid rådande fem minusgrader.

Nu tycker jag att jag visar er några av mina dagsfärska bilder hos Runys frisörer. Enjoy!

Hos frissan
Valde precis rätt dag att gå till frissan. Min frisör Leo tyckte att det var ”lugnt” på salongen, så han la ned lite extra möda (och nya produkter från Kérastase) på mitt hår. Tack Leo:-)

I väntan på frissan. Gissar att damen är hemmahörande i Djursholm;-)

Tortyrinstrument? Rymdfartyg? Nej, en sofistikerad torkhuv, tror jag.

Tuggmotstånd
Vet inte vad det är med mig. Det är många som skämmer bort mig på olika sätt och vid de mest otippade tillfällen. Ibland undrar jag om de tycker synd om mig, eller om de helt enkelt bara gillar att få lite tuggmotstånd när det umgås med mig;-) Lika bra att inte forska vidare i saken;-) 

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Grattis till Otto II! Sköldpaddor är speciella djur. Jag hade en vilket jag antagligen har skrivit om redan som jag döpte till Viktor.

Hanneles bokparadis sa...

Skönt att du är nöjd med frisörbesöket. Jag säger ofta att jag hellre går till tandläkare... Min tandläkare sa att han skulle aldrig vara frisör för då skulle man behöva vara psykolog 🙂

LillaSyster sa...

Så fin Otto är=)
Skönt att bli ompysslad hos frisören. Var glad att du slapp dagens bakslag, närmre 2 decimeter.....suck

femfemman sa...

Nej du, sköldpaddor skulle jag aldrig kunna tänka mig. Finns inte ens i "djurparken" hos äldsta dottern.

Så gott att slippa snöeländet!

Var också hos frissan idag. Tid beställdes för åtta veckor sedan. Brukar toppa håret med åtta-nio veckors mellanrum.

Vilken av bilderna är du? Kvinnan med ljust hår?

God kväll!

nalta norrland sa...

Tuggmotstånd?
När jag nån gång i framtiden slutar må kräkilla ska jag beställa tid (tror jag) och klippa av en halvmeter hår. Har ju inte klippt mig sen typ 2011.
Vi har nu minus 15 och vi fick typ 5 cm snö under natten, men vi har väl si så där närmare 70 cm snödjup.
En sköldpadda hade jag en kort stund. Sen ångrade sig ägaren och ville ha den tillbaka.

Jossu sa...

Grattis till den nya söta familjemedlemmen. Jag är också väldigt förtjust i sköldpaddor, även om jag hittills aldrig haft någon riktig utan får nöja mig med den hittills namnlösa lilla sköldpaddan i trä som jag köpte hem från Kap Verde.

Ditte sa...

Vad rart med Otto II. Så fin!Verkligen.
Minns att du berättat om dina sköldpaddor som du växte upp med. Hade en god vän som hade sköldpaddor och jag gillade dessa. Minns också att vi på gräsmattorna hade löptävlingar med dem. Så kul! Nåja, de tog sig sakta framåt.
Skönt att frissen hade tid för dig och kul att kolla in övriga besökare.
Jag var i början av december och fick en ny tid i slutet av februari. Alltför länge, så jag lyckades få en tid i mitten av månaden. Bra så, för frissan (den som Susjos har) är väldigt bokad. Men nästa gång ska jag boka sex veckor fram i tiden. Är riktigt långhårig nu.
Tuggmorstånd? Det kan ju vara så mycket. Nu blev jag nyfiken och tankarna fladdrar fritt.

Hannas krypin sa...

Vilken läcker sköldpadda. Han kommer passa bra in hos dig. Här blev det en riktig snösmocka så nu är det ett tjockt lager nysnö och snödrivor överallt. Snöröjarna fick fullt upp. Så skönt att få bli lite bortskämd. Det behöver man ibland.

Susjos sa...

Grattis till din nya kompis Otto II ;-)
En sån där spännande torkhuv brukar jag få sitta i medans mina slingor blir färdiga!
Härligt att du blir bortskämd!
Ha det fint!
Kram
PS. Jadå "Falcon Crest" såg jag också! QX-galan vill jag se igen på TV med text, missade ju massa skämt på scenen då jag inte hörde så bra där uppe på läktaren, tyvärr jobbar jag på måndag natt, men får väl se till att kolla på tv4play!

Guldkryckan sa...

Här åker ju trimmern fram vid hårfrisseringen, räcker för mig. 😉
Men visst är det skönt att gå till en frisör och bli omhändertagen.

Jodå, här snöar det igen, såååå onödigt.

Ha det bäst Bp.

Anki sa...

Är säker på att ni kommer att trivas ihop, du och Otto!
Ha en bra torsdag!

christian sa...

Fin "paddersköldare"....som prydnad, som husdjur vill jag i så fall ha nåt mjukt å lent å gosigt att kela med.

Paula sa...

Det är väl jätteskoj att du är populär bland vännerna, och varför skulle du inte vara det? Du bjuder på dig själv som få andra! Men saknar den där selfien på nyfriserad BP!

Gunnel sa...

Otto måste vara ett lättskött husdjur. Tuggmotstånd låter trevligt tycker jag. Det ger mer än att bara prata om väder och vind.