måndag 5 februari 2024

Glad Måndag med "Selfie om tv"


Före bruk.

Efter bruk, redo för diskdesinfektion och värmedesinfektion.

Glad måndag
Sol, bokreakatalogen och tandläkarbesök. En riktigt glad måndag:-) Gillar min tandläkare och hennes färgval. Hon hade fått en ny färgglad omgång ”verktyg” som hon tyckte att jag kunde lägga upp på bloggen. Självklart! Blev även glad över ”notan”. Är man stammis så är man:-) 


Selfie om tv
1. Det programmet vill jag aldrig missa!
Sportnytt  och Sportspegeln.

2. Det programmet borde verkligen läggas ner!
Alla mot Alla. 

3. Det programmet glömmer jag aldrig!
Spanarna på Hill Street (Hill Street Blues) (1981-1987) och Miami Vice (1984-1990).


4. Den serien rekommenderar jag!
Shetland. Sanningen. Ett fall för Vera. 

5. Den serien varnar jag för!
Bäst i test.

6. Det "tv-ansiktet" borde få lite ledigt!
Alla tv-ansikten som tillhör familjen Wahlgren och Ingrosso.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag.

PS. I ärlighetens namn måste jag säga att jag nästan uteslutande tittar på sport-/fotbollssändningar och krimserier. Men det händer så klart att jag zappar, bara för att. Så mina svar måste tas med en nypa salt, då de baseras på väldigt korta tittarstunder. DS. 

18 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

var hos tandhygienisten nyligen

Ser sportnytt med maken på kvällarna.
Spanarna på Hill Street var fin. Kom på High Chaparral. Big Bengt som byggde High Chaparral i Småland, köpte antika saker hos oss, han var hemma hos oss, jag bjöd honom på lunch, typ stekt korv eller nåt, jag var 13 år.

Äventyret framtiden sa...

Har också varit hos min tandläkare för ett tag sedan. Kan inte minnas att han har lika snygga verktyg...måste titta efter nästa gång.
Här ser vi också på sport och krim, ibland något annat. Ser det mesta på portugisiska nu, eller på engelska med portugisisk text. Ibland någonting svenskt som På spåret.

Hannas krypin sa...

Hehe, jag brukar inte titta på bäst i test men häromveckan gjorde jag det och höll på att skratta så jag grät. Högst opassande då jag satt vak men kunde inte hålla mig. Fick fnissa så tyst jag kunde i munskyddet.

femfemman sa...

Vi är inte SÅ olika. Håller med dej i mycket. Har inte gjort selfien än, men funderar. Spanarna på Hill Street är en av de bästa programmen. Och Bäst i Test.Fy tusan för sådan skit! God kväll

Paula sa...

Vi har mycket gemensamma åsikter här, tack för påminnelsen om Spanarna på Hill street, oj så bra den var! Och Shetland och Vera är stora favoriter fast bägge verkar vara lite på fallrepet nu. Har inte sett nya avsnittet av Shetland, kanske dags ikväll då det är öken i tv-tablån. När jag hade Discovery så tittade jag gärna på Alla mot alla, även om det är en smula tradigt. Men det blev bara en säsong, dom är väl inne på tionde nu?

Stefan sa...

Punkt nr. 6 ställer jag mig bakom varje dag i veckan.

När det kommer till serier minns man med glädje figurer som de i Spanarna på Hill Street, Kojak, Columbo och andra. De var charmigare på ett helt annat sätt än idag då det mesta bygger på effekter, utseende och attityd.

Åke sa...

Men Glad Måndag med tandläkare... nej usch :)

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag! Och inte minst även vädermässigt. Kul att tandis har så färgglada verktyg, men antar att du inte ser så mycket av dessa i stolen under behandling. Kul att hon bad dig lägga upp en bild. Ja, bokrean närmar sig. Tyckte också det var roligt att få ta del av katalogen.
Att Klimakteriehäxans selfie också kommer på måndagar är kul. Läste dina svar och nickade igenkännande till flera av dina svar. Vad gäller Bäst i test skulle jag varna för det och att det snarast läggs ner. Har så svårt för program som är tillrättalagda och där alls skriker. Nyheterna följer jag oftast via radions P1. I övrigt är det inget program jag inte kan missa.
Vad gäller svaren på nr.2 minns även jag dessa. Tänker också på "Helgonet".
Hänger med även på nr.4 och 6.
(Jag tittar också på en del intervjuer, politiska debattprogram, en del kultur, "Babel" (litteratur) och annat. Men tv är inte viktigt för mig. Och vad gäller film gillar jag att se det på bio. Har ju Victoria här på Söder 15 minuter bort.

Mia Eggimann sa...

Miami Vice så klart den serien gillade jag verkligen. Bäst i test tittar jag på.

nalta norrland sa...

Ser inte på lekprogram eller typ tävlingsprogram.
Väljer väldigt selektiv på vad jag ser på tv.
Om jag nu inte tomglor 😓
Har Du sett vad jag träffade på idag?

KajsaLisa sa...

Just det det är dags för bokrea igen, mina bokhyllor är proppfulla. Entandläkare helt i din färgglada smak

Susjos sa...

Spanarna på Hill street...jaaa, liksom Miami Vice, jag var lite betuttad i Don Johnson!

Bäst i test har jag aldrig sett, och kommer inte att se!

Jag och min man ser nu "Sanningen " på tv4play, så bra! Har just sett färdigt "Bron".

Ikväll var jag med på en TV-Sändning, men syns nog inte i TV då vi satt låångt bort från kamerorna. Sändningen sänds senare i februari i TV!
Haft en fantastisk kväll!
Kram

Gunnel sa...

En tandläkare helt i min smak..när dte gäller verktyg, alltså. Min tandläkare har orange munskydd och det rycker jag är lite lugnande. Ett program som jag alltid missar är Sportspegeln, men dte har du klart redan förstått. Alla mot alla och alla realityprogram borde också skrotas. Tacka vet jag engelska kriminalare.

LillaSyster sa...

Instämmer om ledigheten=)
Ha en bra eftermiddag, nu är min rast slut. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Först en kommentar till bokreakatalogens omslag: Köp INTE Denise Rudberg. Den är verkligen inte bra, det är den första av henne jag läst och kommer att bli den enda. Har skrivit om min upplevelse i en "bokklubb" på Facebook och fått hur mycket medhåll som helst!
Om tv: Sanningen ska jag testa, Vera är inte min favvo. Dina "gilla-serier" var bra men var inte "Line of Duty" ännu bättre??? De lyckades också förnya sig mellan säsongerna.

Kina sa...

Sportspegelen och Sportnytt missar jag alltid! 😁
Alla mot alla kommer jag inte ens på vad det är för program, alltså kan jag väl inte ha sett det! Bort med det!
Spanarna och Miami var bra serier. Och två av de serier du rekommenderar på fyran är mina favoriter. Bäst i test tittar jag på ibland, och det beror på vilka som är med om programmet blir roligt eller ej. Familjerna Wahlgren/Ingrosso är helt klar överrepresenterade i medierna! Ha en fin vecka!

Annika sa...

har inget emot tandis och hygienisten (skönt då det känns så rent). Så kul med de färgglada instrumenten. Sådana har jag nog aldrig sett hos tandis.
Såg Bäst i Test när jag var hemma sist, vi stängde av ...
Ser ju mest strömmade serier. men just nu är jag lite insnöade på Harlan Cobens serier på Netflix. Du skulle gilla dem!

christian sa...

Fantastiskt att vi samtycker på fråga 6....all heder åt dig! :) MEN vad gäller "Bäst i test" skiljer vi oss åt .. :)
"Verktygen" är ju helt underbara....det finns inte på Folktandvården kan jag säga... :(
Bokkatalogen har jag redan bläddrat igenom å kastat, köper billigare på nätet.
"Hill Street" minns jag med glädje å brittiska deckare står i en klass för sig!