torsdag 3 september 2015

VästerbronGårdagens inlägg tog uppenbarligen skruv på vädergudarna. Idag var det nämligen nästan sommar igen med cirka 20 grader. Dessutom kunde jag glädja mig åt att SMHI:s väderprognos var fel. Yiipphhiiee.

602 meter
Med andra ord så gällde det att utnyttja dessa gynnbarna förutsättningar på bästa möjliga sätt: en lunch på Söder är ju alltid en bra början. Sedan föreslog maken att vi skulle promenera över Västerbron. Även ni som inte bor i Stockholm har säkert hört talas om denna ”mördrarbro” i samband med Stockholms Maraton, där dessa 602 meter har lyckats knäcka många löpare. Nu sprang vi ju inte över Sveriges längsta bågbro som öppnades 1935 utan vi gick. Hur många gånger har jag inte kört bil över Västerbron, å då gått miste om en sådär fantastisk vykortsutsikt.
Följande bilder visar dessutom att det är mycket man inte ser när man kör bil – eller springer maraton;-) Enjoy!

Vykortsutsikt från Västerbron mot Gamla Stan och Stadshuset.


Några kärlekslås mitt på bron.


Här ser ni undersidan av Lilla Västerbron, där man har anlagt en häftig skateboardbana. Kolla skorna som hänger på tvättlinorna! En riktig läcker vy om jag får säga så själv. Den missar man också när man kör bil över Västerbron och "lillbrorsan" för att svänga av mot Fridhemsplan.


Gamla hederliga Löwenbräukeller vid Fridhemsplan har funnits i 105 år. Inne i restaurangen har tiden stått still. Här bjuds på samma maträtter som för 105 år sedan. Nu var klockan 15:00 och det kändes riktigt lyxigt att ta en öl på uteserveringen sådär en vanlig arbetsdag.

19 kommentarer:

Comsi comsa sa...Vilka helt fantastiska bilder du tagit denna fina dag. Bilden med låsen och under Lilla Västerbron är bara så bra för att inte glömma Stadshuset och allt omkring. Sist jag gick över Västerbron är för ca ett år sedan och då blåste det storm, trodde på allvar att jag skulle blåsa av bron, tittade mig omkring och upptäckte att jag dessutom var ensam på hela bron. När jag väl var över så var jag rätt så skakig om benen. Sen dess undviker jag broar vilket är synd för det är ju så vacker utsikt..... =)

Kolonilotta sa...

Arbetsdag??
Försökte du vara rolig nu eller? ;)
Men i och för sig så borde väl eran väldigt fysiskt krävande dag räknas som en arbetsdag!
Jätte fina bilder du tog!

Min arbetsdag avslutades i förtid och inehöll inte någon god alkoholhaltig dryck.
Snarare bubbelvatten med citron.
OCH jag slapp laga mat! Det gjorde maken idag!
Bara en sån sak gör det nästan värt att vara lite sjuk! ;)

Geddfish ♥ sa...

Suveräna bilder!
Gillar bilder under broar, sådär har jag krupit och gått för att få lite annorlunda perspektiv.
En häftig promenad, ni gjort. Min var bara på 7000 steg idag ;) det får "gå" det med.

Carita Liljendahl sa...

Vad skönt att ni haft sommarväder - det har vi inte haft.
Ingen sol men heller inget ösregn, så det har varit ok.
Kärlekslåsen är fina. Men nånstans i världen tog man ju bort stora delar av en bro för att man var rädd att allt skulle rasa ihop då där fanns tusentals och åter tusentals av lås.

Mias Mix sa...

Vilka härliga dagar ni har du och din man, promenader, luncher, en öl! Och jättefina bilder! Stockholm är vackert!! Och så himla smart med en skateramp under bron, borde fler ta efter.
Ja visst var det varmt idag, jag var frusen imorse och tog på mig dubbla långtröjor, sen när jag åkte och handlade efter lunch tog jag jacka dessutom. Puh så svettigt det blev... Hade inte fattat att sommaren var tillbaka :)
Förresten, gick dejten med Zlatan bra? Han var ju lite vass mot Olof Lundh så han var väl desto trevligare mot dig :) Själv har jag dejt med honom på tisdag på Friends :)

Beppan sa...

Åh vad jag längtar efter "lyxhustrulivet" igen!
Strosa runt och njuta av dagarna...
Härliga bilder. Gillar särskilt undersidan av lilla Västerbron.
Vilket djup du fångat i den bilden!
Stockholm är en vacker stad - särskilt sedd från Västerbron.

Beppan sa...

Glömde svara - du undrade var jag höll hus, eller snarare mina bilder antar jag. Hade inga i pappersform denna gång. Visade ett bildspel från Norge.

Steve sa...

Som alltid en härlig variation i ditt bildutbud.

Susjos sa...

Vilken underbar dag och vilken härlig promenad ni gjort...utsikten från Västerbron är ju magisk vacker! Å va härligt med ett pitstop vid gamla anrika Löwenbrau! Va..har de kvar samma lunchmeny genom åren, otroligt!! Visst är det lyxigt att kunna göra såna här utflykter mitt i veckan..och lyxigt med sol idag!!!

Marina sa...

Härligt att hitta alla "nya" vyer i sin egen hemstad. Själv var jag i Stockholm en sväng i fredags och umgicks lite med dottern innan jag flög vidare häråt och då höll vi oss vid vattenkanten mellan Hornstull och St eriksbadet - en mycket trevlig sträcka även det. (Jag upptäcker nya härliga sidor av Stockholm varje gång jag är där)

Marina sa...

Härligt att hitta alla "nya" vyer i sin egen hemstad. Själv var jag i Stockholm en sväng i fredags och umgicks lite med dottern innan jag flög vidare häråt och då höll vi oss vid vattenkanten mellan Hornstull och St eriksbadet - en mycket trevlig sträcka även det. (Jag upptäcker nya härliga sidor av Stockholm varje gång jag är där)

Monica sa...

Jasså Löwet finns kvar har inte varit
där sedan tiden när Norrås vid Odenplan
fanns och jag bodde vid Thorildsplan.
Fina bilder säga vad man vill men
Stockholm är så vackert.
En öl på eftermiddagen sitter ju inte helt
fel man måste ju ha lite fuel
Ha en bra dag

Anki sa...

Vilken härlig promenad... och vilka fantastiska bilder! Precis som vykort! Undersidan av bron med skateboardbanan är såå läcker!
Önskar dig en fin fredag... må solen lysa över dig även idag!

Ama de casa sa...

Haha! Du kan inte låta bli att kolla UNDER broar, va? :-)

cat sa...

Grattis till fint väder! Vi fick ok väder framåt kvällen igår. Idag är det kasst igen.
Fina foton, särskilt ölbilderna :-)

cissi sa...

Vilken läcker skateboardpark! Fascinerande hur mycket som finns dolt om man forsar fram för fort i livet!
Ha en förträfflig helg!

Anita Malta sa...

Han tycks komma med många bra ideér make din ! Som att ta sig över gamla fina Västerbron ! Där har jag cyklat och promenerat många gånger under mina dagar och njutit av de vackra vyerna. Ja, bil och buss har också tagit mig över bron men det är inte riktigt samma sak.

Kul att de anlagt en skateboardbana vilken jag förmodar ligger intill sköna Rålambshovsparken. Snyggt djup och en riktigt läcker bild :-)

Löwenbräukeller har jag nog passerat många gånger men aldrig besökt. Helt otroligt att de erbjuder samma maträtter som för 105 år sen !! Lyxigt värre med en öl sådär en vanlig arbetsdag men det var ni väl värda med tanke på den långa promenaden som låg bakom ;-)

Hoppas på sol hos dig även idag !! Kikade nyss på väderprognosen som sa annat men som sagt, man kan ju inte helt förlita sig på SMHI utan det är vädergudarna som har makten och de kan styra och ställa som de vill.

Marit Johansson sa...

En öl på en uteservering i det vädret är ju inte alls fel, grattis till sommarvärmen. Här uppe har vi faktiskt också haft sol i veckan men det är ju rätt så svalt i luften.
Vilken otrolig utsikt det är från Västerbron, din bild är fantastiskt fin!

Unknown sa...

Hmm, vad betyder hängande skorpå ledningar tro? Det finns några teorier.
Däremot gillar jag tysk öl, bättre än bäst.
Gla sommar!
/kiki