måndag 28 september 2015

Helgbilden: Roliga upptäckter

Den lokala loppisenOckså den här helgen var solig och varm. Detta gladde mig inte bara för egen del utan även för den lokala loppisen som inte har haft det lätt den här sommaren. I helgen var det näst sista gången innan den stänger för säsongen, så maken och jag passade på att gå en runda. Som vanligt kom vi hem tomhänta men jag upptäckte att man kan använda barnstolar för helt andra varelser än ungar. En av dom verkar dessutom vara läskunnig.

En gotare

Sedan åkte vi till vår favo ”restaurang” som egentligen inte är en restaurang utan mera en kiosk, men i avsaknad av vettiga matställen i Täby så... På Hamburgarstugen åt vi var sin högrevsburgare, njöt av solen och träffade på en oerhört sympatisk gotare som gästade stället med 20(!) polare. De var dock ”normala” - kompisarna alltså.

SvamparJa, åsså upptäckte jag något jag inte sett förut, åtminstone inte på vår parkeringsplats. Ett bevis på att svampar inte bara finns i skogen eller på gräsytor utan de verkar trivas ypperligt bredvid en buske på parkeringen. Anki du kan säkert artbestämma dessa söta hattar åt mig:-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit, som återigen har hittat en toppen sponsor – MobileFun - åt oss som fotar under helgerna.

24 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Det är ju bara för trist för alla "utomhusbutiker", uteserveringar mm som blivit lidande denna sommar. Om man ens kan kalla den för det.
Men samtidigt kan vi tacka den blöta sommaren för alla svampar som poppar upp överallt.
Ja. Du ser ju själv.
T.o.m på gatorna...

Rantamor sa...

Javisst där hittade du ju lite loppis fynd, men jag förstår att det inte riktigt föll BP på läppen med en barnstol, inte heller att en av djuren var läskunnig.
Vi har ett stort loppis Repa, heter det och drivs av arbetshandikappade, dit kan man skänka det man inte behöver, vi brukar besöka loppiset nångång alltimellen , men vi behöver ju inte mera grejer här hemma, men därimot får man fylla en typ ica kasse med böcker för en femtiolapp, och det brukar vi göra, och sen när vi läst dom lämnar vi igen dom.
Brukar först fråga grannen om hon läst dom, för hon gillar att läsa.

Svamparna kan jag inte artbestämma, men jag tvivlar på att dom är ätbara.
Näe nu sutter Rantafar och svär när IFK Göteborg får en dum straff och gör mål på Sundsvall....

Tjingelingen från Rantamor.

Eva Trillian sa...

Sol, loppis, Gothare och utemat - låter ju nästan som en sommardag i Stockholm ;)
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

Comsi comsa sa...
Loppis och svamp, det låter ljuvligt och som en sensommardag. =)
Hoppas du inte provsmakade svamparna... =)))

anemonen sa...

Trevligt trevligt att även du varit på loppis. Det är helkul för man träffar ju på mycket folk och så kan man göra det jag gillar - pruta- jajamensan som smålänning har jag lärt mig detta förträffliga sätt att känna mig nöjd och glad. MEN priserna är säkert satta med tanke på detta tror jag, men skit samma båda blir ju nöjda på det viset:-) Många av våra inflyttade kan det här med att pruta och det gillar jag hos dem. Man kan ha riktigt kul när man stöter på någon från annan kultur och så prutar man. Nåväl jag köpte två smörknivar i nysilver som är likadana som mina bestick och de blev billiga för NS stiger med rekordfart på loppisar numera ca. 20-30 kr / st. Jag betalade hälften för mina för här i Tyrolen var det billigt även gamla kökshandukar var billiga och i bästa kvalitet nästan outslitliga ju. Trots att man kommer he,m utan tycker jag det är kul för rätt som det är så hittar man sitt fynd. Ha en fin vecka och du jag hänger på skyltsöndag idag för jag har äntligen hittat skyltar.....Psst det där djuret som kunde läsa var inte bara läskunnighet utan sött också.

Maria sa...

Du har haft en härlig helg ser jag! De där svamparna är nog inte ätbara - synd när du nu hittade så många;-)
sv: Jag har börjat skriva en bok om min pappa som drabbades av demens redan när han var 54 och dog 12 år senare. Vill du kan du läsa om honom under etiketten "Min pappa" på bloggen.
Kram

Susanne ❤️ sa...

Vilken helg du haft 😊
Mysigt med loppis och små fynd ;) och det enda regnet varit bra för är svampar alla sorter.. Och överallt ;)
Tack för dina otroligt snälla kommentarer hos mig
Du är underbar !!
Kram Sanna

Per-Anders sa...

A day in the life. Fina bilder från verkligheten!

Susjos sa...

Det låter spännande med den där hamburgerkrogen där ute hos er. Men de serverar inte öl?
Loppisar är inget jag brukar besöka, det räcker med att gå upp på vår vind..vi skulle kunna ha loppis däruppe faktiskt!!! Så mycket skräp som behöver slängas!!!
Svamparna ser ju urläckra ut, men misstänker också att de inte går att äta?!

KajsaLisa sa...

Du har aldrig funderat på att ge ut Guide-BP så kan du sätta stjärnor på dom, du är ju grym på att hitta matställen. Gothare är rätt kul att fota, jag har aldrig lyckats fota någon i Camden, inte haft kameran beredd. Det underliga är att dom mest spatserar på Camden High Street, man ser dom aldrig på klubbarna.

Monica sa...

Det söta fåret vill jag ha;-)
I morse var det minsann fullmåne
och klart synd att det inte var så
i går.
Ha en bra dag;-)

Anki sa...

Vilken trevlig helg du har haft! Trevligt med lokala loppisar :) Och svamparna... jodå jag tror du kan ha sett dem hos mig vid något tillfälle. De heter glitterbläcksvamp... väldigt vanliga, men inte någon matsvamp. Idag är de nog inte så vackra längre, men det kan ha kommit nya :)

Steve sa...

Som så ofta bjuder du på en salig blandning.

Marina sa...

Att besöka en loppis och "som vanligt inte köpa något" låter som en bedrift i mina öron! Och vad svamparna anbelangar så tror jag ni ska hålla er till restaurangerna!

Ama de casa sa...

Lammet ser lite ledset ut, men det är nog för att det inte har fått nån bok. Men den där hunden (?) tittar säkert ändå bara på bilderna. Jag tror bara att han låtsas att läsa! ;-)

Ama de casa sa...

PS: Bra att du har Anki att fråga om svampen och att du gör det INNAN du äter den... ;-)

Geddfish ♥ sa...

Helt underbara loppisbilder! Vad det gör, att fixa en berättelse av fynden, blir så levande och mer köpglatt.
Jorå, jag besöker loppisar ibland. Tur det blivit bättre väder, för uteaffärerna har väl inte haft någon höjdarsommar i regnet.
Du är en ypperlig motivletare ♥

Annette sa...

Hamburgarstugen måste man ju ta en tur till snart! Klickade in på deras meny, och där fanns en hel del jag vill prova :) Ashiburgare på högrev och färskt bröd med granatäppelsås! Jag blir sugen bara jag tänker på det. Här ute har vi att välja på ett helt gäng pizzerior av varierande kvalitet, några krogar som tyvärr doftar inpyrd cigarettrök och så faktiskt ett jättefint sushiställe. Ja, här och här, förresten, närmaste ställe att äta på ligger 1,5 mil från oss. Annars finns alltid macken, där man kan köpa french hot dog... En av nackdelarna med livet på landet. Fördelen är att man blir rätt så bra på att laga mat själv :)

cat sa...

Vilken tur att det finns en svampexpert i bloggosfären, så att man kan få veta vad det är man har fotat :-) Ska nog använda mig av Anki jag också vid tillfälle.
Söt liten läskunnig sak. Föredrar helt klart den sortens tysta läsare ;-)

Andra året i Hjo sa...

Dåligt med restauranger i Täby? I lilla Hjo har vi en uppsjö. Hamnkrogen, Bryggan, Känsla, Stampen kvarn, Vete & Råg. Plus kinseskrog och flera pizzerior. Topp!

HelenTh sa...

Loppis även hos dig ser jag, det är många som varit på loppis denna helg verkar det som. Men det är skoj så jag förstår det verkligen.

Stare Ström sa...

Jag är ingen loppisbesökare, mer än via er som bloggar om dem. Alltid lika kul att se vad ni hittar!

svar: Tack för din kommentar! Tyckte det glittrade så fantastiskt så jag gick bara lite närmre med kameran.

Unknown sa...

Parkerings svamp är nog inget att rekommendera i stekpannan, men kul är den att titta på.
Lika kul som de gulliga djuren i barnstolen. Vilket påminner mig om en man som jag nästan krockade med på stan, han drog en barnvagn, trodde jag men det va fel för det var nämligen en hundvagn.
/Kiki

Marit Johansson sa...

Ser ut som gotaren har peruk eller så tar han väldigt väl hand om sitt hår, kolla hur blankt det är :)