onsdag 23 september 2015

Matpatrullen: CaliburgerVisst är det ett tag sedan jag lekte Matpatrull och jag utgår iskallt ifrån att ni har saknat mina omdömmen;-) Vilken (o-)tur då att jag upptäckte nyöppnade Caliburger i Täby Centrum klockan 14:00 idag. Som vanligt attraherar Täby Centrum kedjor som inte finns någon annanstans i Sverige. Den här gången är det faktiskt ännu ”värre” – restaurangen är faktiskt Caliburgers första i hela Europa. Ja, ja…

LamporDå jag inte är en ”burger lover” (undantag Ashiburgern på Hamburgerstugan fem kilometer bort) var det inte burgermenyn som gjorde att jag studsade till utan restaurangens otroligt läckra lampor och coola inredning. De ingav liksom hopp att även hamburgarna skulle vara goda.

Hamburgaren

Kan väl säga som så att dera fries – ja, det är ju en amerikansk restaurang med ursprung i Kalifornien, så då heter det ju inte pommes frites – var varma, krispiga och torra. De var outstanding:-) Högrevburgaren med stekt i stället för rå lök (där kunde man välja) smakade precis ingenting. En slags Rhode Island dressing sänkte smakupplevelsen ytterligare. Yuck! Dessutom är jag innerligt trött på isbergssallad. Å 92 kronor för den kombon är ett mycket dåligt skämt.

Pub

Men – och det är ett stort MEN - på Caliburger finns en pub. Kan ni tänka er - en riktig pub som serverar fatöl. Det har vi ju inte haft i Täby sedan Tegelbruket stängde sina dörrar i somras. Utsikten från puben är i och för sig föga upphetsande somm ni ser, men man kan ju dricka sin öl och blunda eller så sätter man sig längst in i lokalen så att man slipper titta ut. Å nej, jag tog ingen öl idag, men när jag väl gör det ska ni få en ”pubrapport”.

PS. Åk inte till Täby för den restaurangen inte, testa Hamburgarstugan i stället! DS.

23 kommentarer:

Monica sa...

Det är bra att ha dej som försökskanin
inget besök från oss ska till Täby i morgon.
Lamporna var i alla fall läckra:-)
Ha en bra kväll

anemonen sa...

Nu bor jag på vischan och här har vi bara de traditionella hamburgerbarerna. Själv äter jag inte på dem utom i allra största nödfall någon enstaka gång om året och då blir det Sibylla. Däremot gör jag egna smarriga på rådjursfärs. Kryddar med svartpeppar,salt och chiliflakes och så serverar jag med lite sallad och rostade rotfrukter. De är min specialare. Nu har jag bara några hekto kvar och hoppas karlen min fäller ett rå till helgen så jag får ny färs i frysen. Tack för ditt smakråd här för är jag besöker ju huvudstaden ibland så då vet jag att jag inte skall gå dit annat än om jag önskar speciellt goda pommes.

anemonen sa...

Ps inredningen har industrilooken men den kunde varit lite råare. Lamporna är tuffa.

Unknown sa...

Okej för att hamburgaren inte va nåt att ha men Lagunitas är ju en kanonöl.
/Kiki

FREEDOMtravel sa...

Åh, har Tegelbruket stängt? Det känns ju som en era som gått i graven. Jag är inte så förtjust i hamburgare (eller pommes för den delen) så jag skulle ogärna betala de där pengarna för den där maten. (Men jag är också en väldigt hungrig person, så när det krävs betalar jag lite vad som helst för skitmat, haha). Vi börjar längta efter en hel del god mat nu. Utbudet i Kroatien är iofs bättre än i Albanien, men det är inte som i Frankrike eller Sverige (våra favo-matländer för tillfället, haha).

Comsi comsa sa...


Tror jag åker till Täby för lampornas skull. =) Äter inte hamburgare och smaker de dessutom ingenting så äter jag heller luft.... =))) Snyggt fotat som vanligt...

Annette sa...

Snygga industrilampor. Väldigt lika de värmelampor jag har till hönsen, litet mer stylade bara. Det är märkligt det där med trender. Här ute på landet skulle vissa inredningsattiraljer som hämtat inspiration från vardagens bondeliv bara se otrendiga ut, men i en stadsmiljö blir de trendiga. Det är nog kontrasten som är en del av hemligheten.

Geddfish ♥ sa...

Alla foton var snygga, utom hamburgaren ;) hamburgare tilltalar mig inte alls längre. Å pompa och dressing är för mig klet.
Lamporna var jättecoola!
Och en fin öl kan gå ner någon varm sommardag!

Rantamor sa...

Det jag studsade mest på var priset...92 svenska kronor !!!
Men nu är ju inte vi ut å äter nästan aldrig så vad ska jag studsa för, undrar vad en hamburgare kostar här på vår nyöppnade restaurang i Nordmaling ??
Vi äter ju Rantafars hemgrillade burgare här...

Tjingelingen från Rantamor långt från Täby.

Ps började du se den nya serien Modus på fyran, den kan bli hur bra som helst. Gillar att man vet vem som är mördaren det gör allt så kittlande spännande att jag får ta kudden ibland. Och den autistiska tjejen spelade ju hur bra som helst. Duktig.

Rantamor sa...

Förresten många bra skådespelare med så serien bör ju leverera...

Tjingtjong.

Steve sa...

Hamburgarmåltiden ser för eländig ut, men inredningen är däremot tilltalande.
Själv ser jag som vanligt fram emot nån ytterligare växthusmåltid innan säsongen är över.

Ama de casa sa...

Tror jag skippar den burgaren och inväntar recensionen från puben :-)

Marit Johansson sa...

Det var inget bra betyg för den till synes coola restaurangen!

Susjos sa...

Pommes och öl kan jag leva på :-) Samuel Adams öl mums!!!

kajsaLisa sa...

Jag får nog åka dit och äta mig genom ditt centrum, shit nu kan jag inte t bilen heller. Rekommenderar dom två i mitten, speciellt Lagunitas.

Eva Trillian sa...

Inredningen är verkligen häftig - och man kan tydligen inte få allt ;) ... som bra, prisvärd mat OCH häftig inredning ;)
Kul att läsa dina omdömen även om jag, med stor sannolikhet, aldrig kommer att besöka något av alla ställen :)

Annette sa...

Tack för din kommentar hos mig :) Något av det bästa med sociala medier är att man får inblick i så många olika sorters liv. Mitt eget liv kan jag ju, så jag tycker att det extra roligt att läsa om andras och se andras foton. Så, jag lär dyka upp här igen!

Stare Ström sa...

Den där hamburgaren lockar inte alls, men ölsortimentet!

Vilket läckert inlägg till temat Under!!

Anki sa...

Läckra lampor! Hamburgare tillhör inte mina favoriter så jag tror jag hoppar över ett besök där :)

Marina sa...

Första i Europa - jag måste ha missat något när det gäller metropolen Täby...får nog göra ett besök dit någon gång!

cat sa...

Jag har ju aldrig gillat hamburgare ens när jag åt rött kött, så den såg lika äcklig ut som allt i den vägen. The Fries however! De såg grymt goda och var ju tydligen även det som du skriver.
Undrar om Täby är utsett till något sorts testställe för icke-kända-kedjor?

Susanne sa...

Det börjar arta sig i Täby C, snart har ni nog en riktig restaurang ;)

Andra året i Hjo sa...

Hamburgerstugan - tack! Ska bli, om vi inte hamnar på Soldaten Svejk. Eftersom jag ibland får abstinensbesvär av att inte få äta Gyllene Prags panerade ost.
Det blir snart resa till Kista serru. Tjeena.