tisdag 1 september 2015

Trädgårdsarbete

Röjning

Idag väcktes jag av ett himla oväsen på innergården klockan 07:45. Orkade inte kolla orsaken utan stängde framgångsrikt av oljudet med öronproppar. När jag vaknade till liv, vilket gick förvånansvärt fort idag då det endast var 15,5 grader under frukosten på balkongen, såg jag att såväl buskar som träd hade trimmats. Å japp, jag fick ett bildbevis så att ni tror mig;-) Arbetsbilen lämnade gården vid klockan 13:00 och jag utgår ifrån att det var de där orangea sakerna på flaket som orsakade oväsendet. Bilen rörde sig, därav oskärpan;-)

Chilli

Tror nog att trädgårdsarbetet var triggern till att jag sedan tog itu med min nya kompis – en chiliplanta som jag inhandlat på den lokala loppisen i lördags. Fick instruktioner att plantera om den i en större kruka och hålla den fuktig. Alltså köpte jag en lerkruka och en säck med (förhoppningsvis rätt) jord, satte på mig gummihandskar och skred till verket. Nu står plantan mellan fingerkaktusen och Shisobusken. Observera att chilin på bara tre dagar lyckats få gula blad. Med andra ord är risken försvinnande liten att jag någonsin kommer att skörda chilifrukter från den. Att chilin dessutom har både gula och röda frukter tycker jag är mycket skumt.

PS. Till Ruth i Virginia: Zlatan Ibrahimović är lagkapten i det svenska fotbollslandslaget. Han är lagets megastjärna och störst i landslagets historia med antal gjorda mål (50). Följ länken.
Till Freedomtravel och AMA: öl (mest Corona och Sol) och vitt vin. Det borde ni ha vetat faktiskt, ni som har följt med i åratal;-) DS.

15 kommentarer:

Rantamor sa...

Dottern som jobbar som varuhuschef på just Åhlens borde ju veta om Zlatans collektion av hudvårdsserie. Men det var förskräckligt va dyrt, men det kanske ska vara dyrt att dofta Zlatan.

Kräftskivan såg ju lite kul ut, som att ni andra som inte var med fick lite underhållning från era balkonger....lite sång kanske också.

Lycka till med din chiliodling, kan säkert funka.

Tjingelingen från Rantamor.

anemonen sa...

Här vare liv i luckan i ottan. Inte kul men tur att du kunde somna om. Det hade inte jag lyckats med kan jag säga. Då kan vi ta varandra i hand för här är en som inte har gröna fingrar. Allt levande grönt jag rör vid vissnar trots skötsel enligt anvisningar. Jag har gett upp och har numera bara någon orchidee och så succulenter för de behöver ingen skötsel mer än en skvätt vatten då och då. Men du är det inte så att de gula skiftar färg till rött snart eller kan det vara så att det är en familjeplanta? Jag håller ändå tummarna att du kan skörda någon för visst är det gott med chilli

Susanne sa...

så skönt att bara vända på sig om och somna om.

Olga T sa...

Sådant oljud vill man inte vakna till!
Sv: bra men TRÖTT....

Stare Ström sa...

Tur att du lätt kan somna om! Kul med dina chiliplantor. Har du inte testat frukterna?
Konstinstallationen du hittade i helgen var fin!

Svar: Jo, jag hade gärna ringmärkt ungarna så jag säkert visste att de var just de! De rör sig mycket i dammen nu så jag börjar få svårt att hålla koll på dem, men tänker att fortsätta. Det är ju "våra" ungar, eller hur?! Det tycks vara många som är intresserade- kul för mig!

Geddfish ♥ sa...

Även om jag alltid vaknar tidigt, så vill jag inte vakna till oväsen. Och inte vill jag ha oväsen efter kl 22 heller.
Ibland är det svårt med krukväxterna. Det är som om de vore förgiftade redan från början.
Blev ingen konstrunda i Örebro, programmet var förutbestämt av ledningen.

Lissen sa...

Ge chiliplantan lite tid att bekanta sig med ny jord och plats.
Håller tummarna för det

Ama de casa sa...

Dom där röda ser ut att vara färdiga att skörda - skynda dig! Eller förresten... Är du säker på att dom är ätliga? Kanske bäst att låta dom vara dekorationer även fortsättningsvis... :-)

Haha! Jag gissade ju på öl häromsistens när du hade en dejt i parkeringsgaraget, och då var det fel... Så jag vågade inte gissa igen. :-D

Marina sa...

Förhoppningsvis kommer plantan att vänja sig vid den hantering den får, ibland fungerar det ju faktiskt! Om inte - skynda dig och ät!

Steve sa...

Så överraskad jag blev över din rubrik idag. Jag menar, trädgårdsarbete är inget du brukar grotta ner dig i. Du kanske får blodad tand nu när du börjat så smått. Lycka till med din chili.
D odlar 5 olika sorters chili och alla dom går via grönt till rött som mogna.
Chili finns visst i både gult, grönt, orange och rött och dessutom i lite olika former.

Kolonilotta sa...

Ser så mysigt ut med kräftskivan! :)
Hänger du med på dejten med Zlatan ikväll kl 20.00? ;)
Ska bli riktigt spännande att göra honom berätta själv efter att ha läst boken.
Nej. Sonen är inte målvakt.
Men nära...Han är back. Därav alla smällar då och då! men spelar även mittfält ibland.
Men nu blev han ju förkyld istället.
Så ingen fotboll den här veckan heller som det ser ut!

cat sa...

Fy vilket brutalt uppvaknande! Tur att du somnade om.
Jag har inga gröna fingrar, så många krukväxter har gett upp sin sista suck hemma hos mig. Men så har jag några riktiga överlevare som klänger sig fast vid livet till varje pris. En har varit med mig ända sedan 1989.
Chiliplantor hör troligtvis till den sort som skulle dö i min tveksamma omvårdnad. Hoppas att din klarar sig.

Monica sa...

Den är nog lite chockad efter omplanteringen
med lite BP kärlek tar den sej nog;-)
Själv fattar jag inget måste bero på
jorden, inga tomater, gurkor eller
vindruvor inte en blomma i Gladioluslökarna
heller SURT
Ha en skön kväll;-)

Susjos sa...

Äntligen hemma igen till internet, fast riktigt höstväder..från +33 till +14 var inte kul! Men är både sol och öl mätt, så det är okey...ett tag i alla fall!!!

Oj, har du köpte en planta...vad spännande att se om den tar sig! Stort Lycka till!!!
Läste just hos Kolonilotta att Zlatan dokumentären sänds ikväll, tänkte att då tittar BP också :-) Jag har ju också läst boken, så det är troligt att jag också tittar!

FREEDOMtravel sa...

Haha, helt rätt, jag borde ha vetat! Men jag blev förvirrad när du skrev att du inte gillar kolsyra... öl är väl kolsyra???