fredag 25 september 2015

Moderiktigt inlägg

Igår presenterade jag för er ett antal mycket tråkigt klädda herrar som dessutom var extremt livlösa om man säger så. Då jag inte vill diskriminera killar, så tänker jag följa upp herrarnas klädsel med motsvarande utstyrsel på kvinnor som förresten är lika livlösa som männen;-)

Färgklickar
Det är inte lätt att fota i ett shoppingcenter med alla reflexer i de stora fönstren, men idag var jag nästan glad över speglingarna. De gav nämligen bilderna några välbehövliga färgklickar.

Begravningsklädsel
Vad jag vill säga är att årets höstmode är så himla tråkig – svart, vit och grått – att jag nästan hoppas på att folk behöver köpa kläder till begravningar - enda tillfället där jag skulle sätta på mig sådana trista plagg. Eller vad tycker ni?


Kunde inte låta bli att fota denna piggvar(?) som låg i fiskdisken på den lokala ICA. Tyckte den passade in med tanke på färgsättningen. Men med ett nät blåmusslor och några småfirror i munnen är den åtminstone rolig och ett bevis på att personalen hade roligt på jobbet:-)

PS. Har varit upptagen hela dagen och inte bloggat alls. Men snart ska jag ge mig ut på en bloggpromenad hos er. Hämtar bara en vinare först;-) DS.

19 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Nu har jag fått årets dos av mode - och det var väldigt vad färglöst det är! Tur att jag inte är modefixerad ;) så jag kan spela ovetande och helt enkelt ha på mig vad jag vill - precis som jag brukar ;)

FREEDOMtravel sa...

Ojojoj, vad grått! Vi kommer kanske få lite knepigt att passa in när vi kommer hem...! Men jag gillar skyltningen med firren med musslorna i käften! ;)

Comsi comsa sa...Ja, jag håller med att det är ett färglöst mode just nu. Men man får gräva i garderoben för man kan klä sig i precis vad man vill.... =)

Geddfish ♥ sa...

Och du hade samma tanke som jag.
I morgon kommer jag att ha modevisning, jag var på fotorunda idag.
Nog för att det är mycket svart/vitt/grått men jag såg några färger till hemma hos mig.
Ja, inte vill jag ha begravningsklädsel, men just svart/vitt passar bra in på gospelframträdandena, där man ibland får bryta av med en färgklick i accessoar.
I morgon ska jag på fest och då blir det FÄRG!

anemonen sa...

Jaha där ser man. Jag då är vi faktiskt lite bättre på vischan vad gäller färger. Jag har inhandlat både vinröd blus och kjol i vintervitt svart och kornblått. En hel del kornblått och vinrött här men visserligen finns det grått och svart också och det brukar det göra i höstkollektionerna. Men även senapsgult finns med i färgskalorna här nere. Naturligtvis inte lika färgrikt och klatschigt som sommarkollektionerna. Det är bara att se det positiva i det - vi sparar pengar på att inte handla i höst - och det är väl bra, eller hur?Vi som är sugna på färger får hålla oss till det vi redan har och så vänta till färggladare tider. Vi får njuta av naturens härliga röda och orange toner istället och det är inte fy skam det.

Kicki sa...

Här o dagen tänkte jag verkligen på alla människor jag såg och mötte och tänkte på hur jag reagerade: de som hade lite annorlunda färggrannna blev jag glad av, däremot alla svartklädda såg verkligen trist ut och jag tänkte: är det så jag ser ut, så jag uppfattas?! Men måste säga att jag mer och mer väljer kläder med färg, det behövs när färgen ändras på en själv när man blir äldre!;)

Stare Ström sa...

Usch så trist och färglöst på både herre och dam!

Steve sa...

Piggvaren var ju riktigt färgstark i jämförelse med modet.

Ama de casa sa...

Men? Var är alla RÖDA kläder? Om det är på det där viset så kan jag inte shoppa kläder alls. Å andra sidan gillar jag ju inte att göra det... ;-)

Piggvaren ser väldigt mycket ut som en marulk - godaste fisken! :-)

Anni sa...

När affärerna har blå kläder passar jag på, då är jag i alla fall "moderiktigt" någon gång då o då. Vinterfärglösa kläder står jag inte ut med!

Men jag älskar bilden från fiskdisken! Så himlans bra gjort! Och så blev jag sugen på musslor ...

Paolos restaurang ger jag inte så mycket för. Första gången åt jag en pasta som jag kunde gjort bättre själv och andra en sallad som var ok. Då fick väninnan en bränd pizza och när vi klagade fick vi alla fem glass som kompensation - DET var bra!

Svar: som ofärdig civilingenjör tillika arkitektdotter har jag full koll på ankarslut ;-)

Monica sa...

Grått och svart är tydligen årets modefärger, inte
mej emot som inte är någon färgstark modevarelse.
Synd att trissen håller på att dö ut i bloggform
undrar om alla man trissade med är på Instagram
något jag klarar mej utan.
Ha en skön helg

KajsaLisa sa...

Man skall tydligen vara grå i höst, själv är jag lika jeansblå eller hårdrockssvart som vanlig. Säger som Alexander Bard, trender är för fegisar :) Man kan ju alltid vara säker på att andra ser likadana ut.

Andra året i Hjo sa...

Bloggpromenad med en trefemma, det är vad jag sysslar med just nu.

Marit Johansson sa...

Jo det är tråkigt men en del outfits är riktigt tjusiga och något jag gärna skulle sätta på mig. Men jag är oftast väldigt feg och tråkig i mina klädval, det är märkligt eftersom jag egentligen gillar färg och form mycket.. förmodligen vill jag inte sticka ut i mängden :)

Anki sa...

Färglöst mode... men snygga bilder! Häftigt med firren - den ser glupsk ut :)

Susanne ❤️ sa...

Men då är jag nog helt tvärtom ;)
Jag verkligen Älskar färger men sätter oftast på mig vitt,svart och grått i olika nyanser ..
Så jag skulle som sagt använda flera av dessa plagg ska erkännas ;)
Tycker inte jag passar i färg ...fast jag tror alla andra gör det för dom är såååå fina i färger
Försöker bryta ibland
Du får ge färgtips till oss som har för vana att klä sig i dessa "tråkiga"färger ;)
Kram Sanna

Carita Liljendahl sa...

Jag gillar ju svart och grått och vitt (ja, lite blått var här väl också) - så det var idealiska färgskalan :-)
Och om bilderna är tagna i TC vet jag ju vilka frestelser där finns :-)

Unknown sa...

Ja, man måste ha kul så mycket det bara går.
Älskar fisk...men åt fisk i massa dagar förra veckan så jag låter gladeligen han den store med tänderna äta upp hela övriga gänget där på Ica.
/kiki

cissi sa...

Mej passar modet bra, jag klär mej sällan i färg förutom då en knallgrön klänning som jag bara älskar mer och mer......kanske kan man ändra sej!? :)