torsdag 29 januari 2009

"Vamm"-dagen

Idag har jag för första (och förhoppningsvis sista) gången vammat (vård av man). Eftersom jag var så givmild och delade med mig vinterkräksjukan till min stackars man (som är diabetiker) så tyckte jag att det var bäst att vamma och jobba hemmifrån.
Skräckscenariot från för många år sedan då han också blev magsjuk och hamnade på sjukhus med dropp med mera gjorde sig påmind och det tyckte jag vi både borde slippa uppleva en gång till.
I jämföreselse med vabba slapp jag ju både blöjbyten, skrik och matning. Så jag kan inte klaga. Dagen var riktigt produktiv för min del. Mannen då, jo han är på bättringsvägen.

Första rökpaus
Har tillgång till mitt jobbmejl hemmifrån och tänkte dela med mig två godbitar jag fick av Totte (vem annars) idag.
Inviten till första rökpausen vid klockan 10 kunde jag ju tyvärr inte tacka ja till, men kolla den genialiska kombo-designen på bilden. Jag rökte ensam på balkongen istället.

Konstig kopp
Tackade så klart för mejlet och förklarade situationen. Med vändande e-post fick jag bilden till vänster och brast ut i skratt, vilket höll i sig en bra stund. Denna underbara Totte! Antar att skylten med "kräkkoppen" kommer från Singapore (ett renare land får man väl leta efter), men den skulle nog inte "sitta fel" i Sverige heller.
Fick rådet att hänga skylten på lägenhetsdörren och håller mig ifrån jobbet tills jag och mannen är friska. Konstigt, fick samma råd av Thord. Kan ni förstår varför?!!!

PS. Vi är nog inte ensamma att ha drabbats av vinterkräksjukan. Den har nämnts på flera bloggar. Ni som drabbas får hemskt gärna knycka den fina skylten ;o). DS

5 kommentarer:

Anonym sa...

Folk är verkligen sjuka till höger och vänster, jag är så glad så länge vi klarar oss...

vivan sa...

Bläää, för kräksjukan!!
vad gulligt av dig att stanna hemma hos maken!!! kramen!

Anonym sa...

En himla bra varningsskylt! ;)
Jag hoppas innerligt att jag slipper använda den.
Käk vitpepparkorn så fort du hör talas om eländet, en gammal huskur. ;) Billigt och värt att testa.
Krya på er kram till er båda.

På tal om bilar så har vi en röd - också. Men den kör mest herr Bayard.

Mrs Bettan sa...

Vad skönt att du själv blev frisk så fort att du kunde ta hand om din man.
KRam MrsBettan

Anonym sa...

Intressant benämning det här VAM och att vamma....det var ett tag sedan jag vammade en hel del...som tur är kanske.