fredag 16 januari 2009

Ett fungerande konstverk... bland annat

Nu har jag sett den live och i aktion: Arbetskompisen Tottes fungerande konstverk - en dator som kommer att pryda väggen. (Ni minns väl mitt inlägg tidigare i veckan) En klar konkurrent till mina datortavlor kan jag ju säga, speciellt då mina konstverk inte fungerar...

Industrifotografering
Totte har alltså byggt en minidator (ca 17 x 33 cm), vikt 450 gr till sonen Jocke. Allt utom moderkortet är återvunnit "dataskrot", mmmhhh det känner jag igen... I stort sett hela företaget där vi jobbar kollade in konstverket och kollegan Håkan hade till och med tagit med sig den nya värstingkameran för industrifotograferingen. På min blogg får ni dock nöja er med ett foto som jag har tagit med min lilla "Sonny". Coolt, eller hur!! Ja inte fotot alltså utan datorn.

Specar
För er därute som är tekniknördar:
- Atom 330 processor
- Intel mini ITX moderkort
- 2GB minne (kan uppgraderas till 4GB
- 80 GB hårddisk
- Moddad Windows XP (en Vista "look alike"
- nätaggregat: moddad, satt i en Silverlight låda köpt på Blocket.
- Förbrukning: 4 W (i jämförelse med en vanlig PC som drar 400W)
- Lådan täcks av en plexiglasskiva som hålls på plats med elektrolytiska magneter

Träboxen kommer från ett IKEA ramställ med tre lådor som aldrig fungerade. Allt annat fanns i Tottes gömmor i garaget (som inte används för bilen). Totalkostnad: 850 kronor för moderkortet.
Vilken IT-kompis jag har!!! Honom ska jag skåla för nu. Fick nämligen en fin flaska vin idag av kollegan Mette. Vilka kollegor jag har!!!

Älvsjö imorgon - Matilda på söndag
Imorgon är det Formex mässan som gäller. Har dreglat hela veckan och laddat kontot. På söndag ska jag kolla in Matilda Lehvonens utställning på Överby Gård
Sedan ska jag tänka på mig själv lite grand också och förbereda mina egna tavlor till nästa helgens "Konst i Täby Centrum".
Kanske skulle man ta med sig Tottes fungerande konstverk som attraktion...

PS. Vet inte om ni har sett en räv någon gång - på riktigt alltså. Jag har aldrig stött på en men kollegan Anders gjorde det visst igår och mejlade "the next best thing". Njut!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, jag som dagligen vandrar i skog och mark har sett en räv.
Rävskabben tog ju de flesta så i ärligetens namn är de inte så vanligt förekommande...

Anonym sa...

Tufft konstverk! Vi har massor med sådana delar, kanske kunde man göra något av det! ;)

Jag ska ut och köra sent så jag kan inte bedöva mig inför Blondinbellas sockerchock som väl lär komma...

Anonym sa...

Här omkring finns det massor av rävar nu. Min mamma och pappa har en räv som verkar vara helt tam. Antagligen får den mat av någon i närheten. Han blir inte ens rädd när jag kör in med bilen på gårdsplanen...konstig rackare...svärföräldrarna har en annan som beter sig lika dant, galet! De verkar också vara helt utan skabb vilket man förr ofta såg på rävarna.

hahaha...fränt med datorn som din vän byggt. Min gubbe är en sådandär IT nörd, rätt praktiskt att ha honom till hjälp :D

Du verkar ha roliga dagar framför dig. Utställningar och mässor kan vara skoj :D

God natt och kram!

Anonym sa...

Absolut, jag älskar att dansa och det funkar riktigt bra även i rullstol. Jag har tävlat i detta också med framgång :D

Du nämnde att du kände en kille som var aktiv handikappidrottare, jo jag känner igen namnet. Har mött så mycket människor genom åren genom idrotten/rehab/jobb som varit eller är aktiva inom idrotten på olika sätt så alla har jag inte ansikten på eller namn :)

Ha en skön lördag...här var det något galet med blogg.se under hela förmiddagen! Nu funkar det iaf.