lördag 3 januari 2009

Konsten att leva på landet

Igår fick jag för första gången en kommentar på bloggen samt ett långt mejl från kollegan Olle. Han lever på landet, långt i norr (sett med veka, färgade 08-ögon) med allt vad det innebär. Han förstår sig inte på mina klagomål angående kyla. Mmmmhhhh. Här får ni ta del av hans fyndiga tips om hur man klarar "svåra" vinterförhållanden. Ha ett gott skratt, det hade jag!

--------------------------------------------------------------------------------

Sparken
-9 grader? Kall bil? Baggis! Ta sparken - då slipper man frysa häcken av sej. Tvärtom så mår man himla bra och är varm och go' när man kommer till affären. Men det är klart kylan ställer till det. Nu har vattnet till toaletten frusit så man får ta med sej en hink tvärs över gården och göra spolningen manuellt.

Gasolkamin - ur funktion
Gasolkaminen vägrade att fungera så vi fick byta den på garantin och i dag fick vi faktiskt upp temperaturen i huset till ett par grader över noll när vi skulle jobba. Lite stelt om fingrarna annars när eldosorna ska monteras. Men man får ta lite pauser med kaffe ibland.

Långkalsingar och ylletröja
När vi kom tillbaka efter nyår i Uppsala i går var det bara 16 grader inne och veden var nästan slut. Men man får sova i långkalsingar och ylletröja och ta på sej tofflorna när man går upp.

Värmebölja
I dag har vi huggit ny ved och nu har termometern ute krypit upp till -4 så det känns som värmebölja. Ni stadsbor är bara veklingar! Tänk på fåglarna som inte har några varma skor. Men vi matar dem med solrosfrön och jordnötter. Dom trivs med det och ekorrarna plockar upp allt på marken under fröautomaten. Blåmesen vågar sej fram till mitt fönster och käkar talgbollar ur den här manicken som ser ut som en viss logga som fått hicka.
---------------------------------------------------------------------------------

PS. Här i Täby har termometern klivit upp till fyra minusgrader. Tack! Inget gott som inte har något ont med sig: under natten kom det några millimeter vit gegga som visst kallas för snö. DS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inga problem med kyla, jag bara klär på mig mer och mer. Fast jag tycker att det blir otympligt på något sätt. Lever enligt ett enkelt sätt, ju kallare det blir desto mer kläder på, ju hetare desto mindre!

BP sa...

Lennart: Jag lever enligt ett enkelt motto jag med: ju kallare det är desto mindre går jag ut, ju hetare och jag är ute hela tiden :-)

Mrs Bettan sa...

Kylan gör mej ingenting faktiskt. Sover fortfarande med fönstret öppet och tycker det är skönt. Kanske har lite norrländskt blod i mej efter min mormor som var från Norrland.
Inlägget var ju suveränt bra, Vad klagar vi för?
Hr P har lovat köpa hopprep om vi får för kallt inne.
Kram MrsBettan