torsdag 22 januari 2009

My Linh - R.I.P

Idag var det tänkt att vi åter igen skulle kunna besöka vår "favo-vietnames" på Gävlegatan 1 i Vasastan, Stockholm. Kollegan Helena hade till och med ringt igår och frågat när krogen var öppet igen efter renoveringen som pågått sedan årsskiftet.

- Imollon.

Klockan 11:30 travade vi iväg. Framför våra mentala ögon såg vi varsin älsklingrätt:
- färska vårrullar med koriander, mynta, kyckling med mera
- Bläckfisk med tamarindsås
- Biff Hanoi.

När vi kom fram mötte oss synen på bilden. Asiatisk buffé 79:-. Vi lyckades inte dölja besvikelsen men bestämde oss ändå att göra ett besök.

Maten var absolut inte dålig om man bortser ifrån
- totalt smaklösa, delvis halvkalla rätter
- en stark biff-någonting som hade inte sett ett chillikorn
- en gröncurry lime kyckling som innehöll varken kryddan eller lime.
- en ombyggnad som jag inte ens vill gå in på.

Varför??????
Gävlegatan 1 har under de fyra år som jag har jobbat i Vasastan haft tre ägare: en (oätlig) indier och två utmärkta vietnameser de senaste två åren. Under den tiden har det alltid varit långa lunchköer och det serverades välkryddad, fräsch, varm mat i rikliga portioner med mycket bra råvaror. My Linh hade kvällsöppet och fullständiga rättigheter. Ägarna jobbade och slet under somrarna för att inte tappa "stammisarna" och locka fler nya gäster dit. Varför stänger/säljer dom?!

Det är flera restauranger/caféer i stor-Stockholm som på senare tid har dragit ner ridåerna. Sliter ägarna ut sig eller går det inte runt? Någon som har några svar, idéer, förslag?

PS. My Linhs skylt är kvar (alltid något!). Det nya stället heter "Rui Jing" och kommer att uppskattas av gubbarna på mitt jobb som älskar sin raggmunk på tisdagar och sin ärtsoppa på torsdagar. DS

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har intpå hur det där med byte av restaurangägare går till, jag har iakttagit ett antal byten på 1.5 år runt jobbet, men vår ekeonom sa något om att packa ihop och dra efter första året och skrota all beskattning på så vis. Inte vet jag, men irriterande är det när man har en favorit.

Mrs Bettan sa...

Vilket bakslag att inte få en härlig lunch. Det har hänt mycket på Gävlegatan sen jag flyttade därifrån.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Hahaha...men du ska ju inte käka ägarna! "En oätlig indier"

Fast du trist när det byts och blir till det sämre!

Ja det kan blir sent med bloggen fast igår såg jag på Anytime. Såg på det där maid in sweden. Först på första avsnittet och så kom där ett till och jag ville ju se och klockan drog iväg! Galet...nu ska jag strax sova efter en Tv kväll med bla handboll.

Kram & godnatt!

Anonym sa...

Fingersvamp? Menar du skit under ringarna eller har du någon annan intressant krämpa du vill dela med dig av? :)

Anonym sa...

Har du varit till City-Lejon på Holländaregatan? et litet udda ställe, fullt med gubbs, skogshuggarportioner av mat och riktigt, riktigt trevligt. Dit går vi ofta! :)

Anonym sa...

"Nästan som The Devil Wears"...Hon är ju min idol, men med ålderns rätt förmår jag inte gå lös på alla så som jag kanske skule vilja! ;)

Nem Nem Quan sa...

Hej! Lite väl sent att kommentera här. Men vi som ägde My linh när den öppnade bytte eftersom för mycket stress, och lokalen var för stor för att vi skulle orka med allt. Men vi äger en "ny" (3 år..) restaurang som du skulle kunna kika in och kolla om du vill :D samma ägare med "upptaderade" smaker^^

Nem Nem Quan på Åsögatan 90