måndag 12 januari 2009

"Newsdesk"

Det gäller att vara alert när man återvänder till jobbet efter tre veckors ledighet. Alert?!!!!! Inte direkt, då jag fick minus tre timmars sömn inatt. Kollegorna var inte så vakna dom heller så vi öppnade vår egen "newsdesk" och piggnade till successivt. Jo då, i mitt fall gjorde den starkaste cappuccinon på mycket länge susen klock 14:00 och thaien kl 12:00 bidrog också.
Då nyheterna var många, intressanta och härligt triviala - om man vill följa världsbilden (för det vill ni väl!)- delar jag som vanligt med mig till er:

News från Madrid
Ja, hör och häpna, där var det snö och nästan lika kallt som här. Då spanska hus inte följer svensk byggstandard frös Madrids invånarna kontinuerligt i en vecka. Alla vägar till och från den spanska huvudstaden var avstängda (blanka sommardäck är inte så lämpliga vid vinterlag). Flygplatsen var stängd i två dagar. Reporter: Håkan

News från Mexico City
På 2 000 meters höjd går man i maka takt, undviker att gå i trappor och springer inte efter bussen. Pust, rossel, rossel. Mexikanska hotell är inte utrustade med värmeelement. Faller kvällstemperaturen till 10 plusgrader ute, så är det lika många (eller kanske få skulle man kunna säga) grader inne också, så enkelt är det. Inga allmänna fyrverkerier på nyårsafton, däremot avspärrningar och muddring av alla människor som ändå väljer att promenera på stadens huvudgata. Är dom rädda för raketer kanske??!!! Reporter: Jozef.

News från Järfälla
1. Det går utmärkt att driva en klocka (tror jag att det var) på apelsinjuice i två dagar.
2. Endast små problem tillstötte vid bygget av en dator som förutom moderkort och minnen består av en trälåda, plexiglasskiva och magneter. Den ska hänga på väggen och tas ner vid användning. Modda kallas det visst. Reporter: Totte och 9-åriga sonen Jocke. En bild är utlovad (bara den inte tas med mobilen, tack ;o)

News från Stockholm
Det var många på mitt jobb som arbetade under jul- och nyårshelgen... med sin egen bok. Välkommen till författarklubben säger jag bara.

Med andra ord så var det riktigt kul att vara tillbaks på jobbet. Imorgon har nog mitt system (hjärna och kropp) anpassat sig till denna roliga verklighet igen... tror jag.

PS. Det fanns några nyheter om "adderande" och "subtraherande" färger också, men där ville min hjärna inte vara med längre. Då mina favo-kollegor inte har försett mig med bilder idag så "lånade" jag inläggets foton från olika webbplatser istället. DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då sover du nu kanske...? Jag ska nog pallra mig i säng i tid, tror jag. Här sover alla redan utom TV:n som står och mal och så jag.

God natt!

Mrs Bettan sa...

Det är ju skönt att inte bara du var lite trött idag. I morgon är du säkert mycket mer alert. Bara 4 dgr till så är det ju helg igen.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Då var det redan tisdag...och jag säger tur man bor i Sverige med välisolerade hus, tillgång till långkallingar och element....för jag är en frysande människa som längtar till sommarens sköna dagar!

Ha en fin dag på jobbet!

Anonym sa...

Har natten varit god?
Jag jobbar...äh, jag ÄR på jobbet, tar mig en liten paus så här.

När jag var ung hade syrran och jag en "lek"; skapa spänning i tillvaron. Bland annat körde jag mot rött, med flit, när jag svängde höger i en korsning. Litet sån spänning har jag i bloggen, om du förstår vad jag menar...;)