lördag 24 januari 2009

Åtta roliga timmar

Klockan 10 öppnades årets upplaga av konsthelgen i Täby Centrum. Åtta timmar senare kan konstateras att
- det var åtta otroligt roliga timmar tillsammans med co-utställare och kompisar Motoko, MrsBettan och Nettan.
- jag hade en utmärkt dag "på jobbet", vilket betyder att försäljningslyckan var extremt stor.
- att adrenalinet uppenbarligen var på en alldeles för hög nivå. Lyckades nämligen att knäppa åtta totalt oskarpa bilder. Kolla exemplet. Tur att det är en dag till imorgon.

Förståelse för expediter
Trots försäljningslyckan har jag (än en gång) fått stor förståelse för expediterna i affärerna. Att stå på benen i åtta timmar och prata sig varm för en sak (det spelar ingen roll om det är kläder, parfym eller konst) kräver en yngre rygg än min och definitivt inga finskor om ni förstår vad jag menar.

Bästa kompisar
Det gäller att ha kompisar som vet vilket hårt jobb det är att stå på en utställning. Tack Motoko för "Obenton" som kommer att räcka minst en kväll till (för två personer).
Ja M-J, där har du överträffat dig själv igen. Mannens ögon tindrar än. Å halloncrèmen... ja den var sagolik.

Kändis-"spotting"
Ja den var ganska hög kan jag säga... vi pratar ju inte Stureplan utan Täby Centrum.
Leif Gripenstam - kommunalråd i kommunen - var mycket tidigt ute i sällskap med sin son. Varför gick han inte runt bland konstnärerna utan bara skyndade förbi tryckt mot affärernas skyltfönster? Ingen aning, kultur är troligen inte prio nummer ett i kommunen.
Mats Nyström, sportankare på SVT och till utseeendet en svärmorsdröm. Tillsammans med fru gick han runt bland montrar och kollade in konstverken. Kommentar: Lite (eller om det är mycket) smink i rutan gör underverk i hans fall.

PS. Nu ska jag inta horisontalläge, fira dagens framgång med en vinare (sovmorgon till kl 10:00 imorgon), kolla "Brottskod försvunnen" och ladda inför morgondagen. DS

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppar in och önskar en trivsamt avslut på lördagskvällen och en go söndag!

Du att vara med på mässa kan då vara jobbigt! Var längesedan jag varit med men det har då hänt ett antal gånger i livet...så en aning om hur det kan vara har jag iaf :)

...och lite kändisvimel...hahaha kul! Klart jag kände igen honom, han jobbar ju på sporten! Såg du handbollen idag?

Kram & godnatt!

Anonym sa...

Tack för en trevlig dag med både skratt och prat !

vi syns imorgon !

kramiz

Mrs Bettan sa...

Kul att vi står bredvid varann tycker jag även om jag inte alls var som jag brukade. Måste bero på tidig uppstigning imorse. Ont i hela kroppen och kramp medan vi satte ihop hyllorna. Men i morron, då jäklar, får vi sova längre och måste må riktigt bra. Syns i morron.
ramar MRsBettan

Anonym sa...

Såklart jag försöker hjälpa Amanda, jag bara ÄR sådan - hjälpsam till min natur. ;) På gott och ont. Ibland "beundrar" jag dem som grejer bara kan "rinna av", jag engagerar mig med liv och lust. =) I vad det än är, soptunnor, visa rara barn till rätta, rensa grusgången osv.

Kul med lite kändisar och visst ÄR det så - i verkligheten ser de inte ut som på tv. En gång undrade jag tydligen lite för högt "Vem är den där tanten då?"
-Tyst Malin, det är ju Lill-Babs!
-Jaha! ;)

Kul att försäljningslyckan varit med dig i dag!

Anonym sa...

Grattis till en lyckad lördag! Jag hoppas du kom på fötterna i morse efter vinaren..;)