fredag 30 januari 2009

Medalj och tulpaner

Kollegan Olle har gått i pension. Nu är det officiellt då han avtackades på mitt jobb igår. Han fick olika presenter - ingen aning vilka - då jag vammade, men han fick också en medalj. Yvonne som jobbar på samma avdelning kom på idén att Olle skulle vara förtjänt av en tapperhetsmedalj för allt han åstadkommit på företaget. Utmärkt idé!!! Varför är det förresten enbart tjejer som kan tänka i sådana banor? Har då aldrig träffat på en kille med fyndiga, roliga presentförslag. Konstigt... eller kanske inte.

Hedersuppdrag
Jag fick hedersuppdraget att skapa en passande medalj och resultatet ser ni till vänster. Jag vet att Olle gillade den då han plåtade av den för att visa alla på företaget. Hoppas att han då och då - nu när han är penschis - tänker på vilka fina grejer man kan göra av återvunnet material. Men kom ihåg: det fungerar endast om man gör presenter till folk man verkligen gillar. Annnars går det inte - åtminstone inte för mig.

Och medaljen består av...
Hoppas ni och Olle - som läser bloggen - vill veta vad medaljen består av:
- Silverrosetten är en tillplattad topp från en gammal julkula. Fyndigt, eller hur!?
- Emaljkorset är faktiskt en riktig polsk förtjänstmedalj från andra världskriget, hittat hos Myrorna.
- Guldhuset är utskurit ur ett kretskort och var det svåraste att göra. Men efter fem försök (tur att man har en kretskortssammling hemma) var "kåken" perfekt.
- Den gröna "bollen" kommer från ett indiskt klistersmycke.

PS. Köpte två buketter tulpaner av en "dörrförsäljare" idag. En charmig mörkhyad hip-hop sak som samlade in pengar till en klassresa. Dagens goda gärning. Och lite vårkänslor skadar ju inte, eller hur!!!? DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin medalj du gjort!

Har fått några minuter för mig själv....gästerna och maken är ute och går med vår och deras hund :)

Så nu har jag läst i kapp...hahaha ibland hinner man inte med bloggandet men jag gör så gott jag kan för det är ju trevligt och skriva och läsa :)

Ha en fortsatt fin helg!

Mrs Bettan sa...

Häftig medalj. Den blev han säkert glad över Olle.
Kram MrsBettan