måndag 5 januari 2009

Konsten att bemästra kylan i stil

Vet inte om ni håller med men jag tycker att långkalsingar är den mest avtändande och osexiga klädesplagg som finns, vilket gäller för killer och tjejer.
Nöd har dock ingen lag när "vinkällaren" är tom, termometern visar minusgrader och bolaget är stängt imorgon... också. Kan berätta att långkalsingarna åkte på och av idag... på ett minst sagt konstigt sätt.

Ett fiffigt tips
Jag äger ett enda par långkalsingar som har hängt med som "bra å ha"- grej och legat glömda i garderoben i många år.

- Vitsen är att dra knästrumporna över kalsingarna, annars funkar det inte, säger mannen.

Jaha. Då jag inte äger några knästrumpor lånade jag ett par av hans i storlek 45 (!!!) och försökte dra mina jeans över hela denna avtändande "förpackning". Inte lyckat kan jag säga då kalsingarna åkte liksom ner och la sig som en "korvvalk" vid baken.

Klev med möda ur jeansen (hade dom krympt, eller...) tog av strumporna, satte på vanliga sockor och klev in i byxorna igen. Nu började jag förstå varför strumpor bör dras över kalsingar. Medan jag svettandes och inte så lite svärandes drog upp byxorna så åkte dessa osexiga monster med - upp alltså.

Tryckförband i knävecket
På högra benet la de sig om ett tryckförband runt knävecket och blodcirkulationen höll på att strypas. På vänstra benet åkte de halvvägs upp på vaden.
Vid det här laget hade jag arbetat upp en viss hetta om man säger så. Den räckte gott och väl för en kortare språngmarsch ner till centrum ... utan dessa förhatliga långkalsingar. Visst, jag kan konsten att bemästra kylan i stil!

PS. Ska köpa sådana överdrags-värmebyxor istället, kallingarna åkte i soporna - RIP. DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr kan man ju inte styra det till fullo själv,men jag erkände ju att vi alla var slav under det ;-D

Mrs Bettan sa...

Fan va du e rolig. Höll på att skratta ihjäl mej åt ditt inlägg med kallingar. Du ska ju köpa strumpbyxor med fötter i stället så slipper du karlproblemet med strumporna. Fy sjutton, jag skrattar ännu. Kan se mej dej framför mej med kallingar, jeans m.m. Du är härlig.
Kram MrsBettan