måndag 5 januari 2009

Konsten att blogga

Det är det måndag, vilket normalt är en "stönardag". Helgen är slut och man måste upp och jobba igen. Idag är det dock första dagen på min sista semestervecka, så stönandet får vänta sju dagar till.
Under semestern har jag faktiskt road mig med att läsa en massa bloggar (jag hör min kollega och Wikipedian Håkans höga stööööön nu, då han - civilingenjör som han är - tycker att dagböcker på nätet är något för människor som huserar på den nedre halvan av IQ skalan).

Upptäckter
Fotobloggar: Det roliga är att jag har "ramlat" över många informativa, mycket välskrivna bloggar som jag - men den IQ som jag fötts med - har lärt mig ganska mycket av. Har bland annat upptäckt två fotobloggar upplagda av proffsfotografer som är helt suveräna. Kolla Blixman och Jespers bilder. Läs, lär och njut!!!

MusikbloggBylunds blogg kan den som inte är hemma i musikjargong lära sig ett helt nytt vokabulär.

Vardagsbloggar
Till slut några läsvärda vardagsbloggar - tror jag man kan kalla dom.
- Anne
- papamac
- Lenakald

Undrar vad ni tycker om mia bloggval.

PS. Nu ska jag surfa lite och snappa upp lite information om "atomer" och "rss".Båda verkar ha något att göra med webbpublicering, men jag vet inte vad... än. Förresten nu har Täby också fått sin värmebölja - endast 8 minusgrader. Bilden som jag lägger upp visar inomhus skianläggningen i Dubai, där man kan ägna sig åt nedförsåkning i behagliga -1 grader. Nu planerar dom att bygga en skidbacke till - fast den ska visst rotera. Vad det nu kan vara bra för. (Bild: Mountainyahoo) DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Blixmans bilder är ju till 90% på henne själv och hunden vad det nu ska vara bra för. Tummen ner tycker jag. Däremot gillade jag Jespers bilder.
Vad duktiga alla är att fota, tänk om man kunde ta så fina bilder. Men då får man väl skaffa en kamera, inte en sån plutt som jag har.
Ha en trevlig trettondagsafton.
Kramis MrsBettan