onsdag 28 januari 2009

Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor

"Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor är en pocketbok skriven av Ernst Billgren. Visste inte att han skrev böcker, kände bara till att han är en duktig målare även om jag inte är så värst förtjust i hans verk.
Boken däremot är en höjdare. Den riktar sig inte alls bara till konstnärer utan alla därute i (blogg-)världen borde läsa den, dra på smilbanden och hitta en välskriven sanning som passar alla människor.

Här kommer ett litet utdrag. Hoppas ni gillar det:

1. Kan kunskap lösa mina konstnärliga problem?

Kort svar:
Bara om man lyckas använda den.

Långt svar:
791 personer dödades av brödrostar i USA förra året, men bara nio personer dödades av hajar under samma period. Det är sådan information man vill ha och kan ha nytta av. Tyvärr så betyder det inte att folk är räddare för brödrostar än för hajar även om de borde. Det är nog bara när man håller på att stekas av sin trasiga brödrost som man strax innan man dör plötsligt minns med ett "Javisst ja!" brödrostar är farliga, på sina läppar. Många dör hellre än byter ut sina vaneföreställningar mot fakta.


Klockrent, eller hur!!!?

PS. Till minn pensionerade granne på vill jag bara säga att jag inte har det minsta emot att du röker kl 6:30 på morgonen. Det jag inte uppskattar är att du samtidigt sätter på din gälla väckarklocka i form av långdragna, högljudda telefonsamtal. Det räcker gott och väl med mitt eget klockskräll kl 6:45. DS

7 kommentarer:

vivan sa...

kanske bäst att akta sig för brödrosten nu då! Tack för varningen, hajar finns inte i vår sjö,(Vättern)så där kan jag ta det lungt...fnizz!
Ja Melker är ett riktigt wietnamesiskt hängbuksvin, så klok och gullig! Mer som en hund än en gris! kramen!

Mrs Bettan sa...

Vad kul att Vivan är inne hos dej också. Du är tydligen frisk igen, vad skönt att det inte var flunsan.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Hur många av dom 791 människorna gjorde det med flit? Det undrar jag.


Markoolio, säger du.
Har faktiskt hört det förr.
Sedan har jag hört Joaquin Phoenix, framför allt från rullen "Gladiator".

=)

Om det är bra eller dåligt, låter jag andra bedöma.

Anonym sa...

Vilken underbar bok du har hittat! =) Boktips mottages alltid tacksamt. Jag brukar beställa på bibliotekets internetsida, hur smidigt som helst.
Visst ÄR det lättare att fråga än att bläddra sig tillbaka i all evighet i bloggen. Du är klok du! Jag knackar in siffror i datorn så här års så det är en evinnerlig tur att ingen spelar bandy där hemma. ;) Den underbaraste hästen heter Maya.(Jag trodde att hon stavade med "J" innan hon var hämtad och fick namna om de fina namnbrickorna... ;) )

Anonym sa...

Nu är frågan:

Borstar jag tänderna med en mixer?
Lagar ni mat med en eltandborste?

Marita sa...

Så du har också hittat "Vad är konst". Den är riktigt bra tycker jag med. Citerar också ur den på min blogg.

Anonym sa...

oj, det viste jag inte att brödrsoten var så farlig!

fast en haj ser du mycket mera skräckinjagande ut mycket pga filmen Hajen som man såg som ung. Gjordes en skräckfilm/thriller med namnet "Brödrosten" eller något i den stilen så kanske man skulle börja bli rädd även för dessa :)