tisdag 20 januari 2009

En f. d. fotbollsmålvakt på hal is

Egentligen är det fel rubrik, borde ha skrivit "Bambi på hal is" i stället men då jag varken är ung längre eller är fyrbent så fick titeln vara kvar. Var dock mycket imponerad över att de gamla fotbollsmålvaktstakterna satt i... nästan i alla fall. Den följande berättelsen är sann, vilket 54 passagerare på 73:ans buss (pinig för min del) kan bevittna.

Tänk er följande scenario
Tillsammans med kollegan Tina steg jag på 73:an vid Roslagstull i Stockholm imorse. Det var snorhalt vid hållplatsen så jag vankande bredbent fram... som en anka ungefär. Väl framme vid destinationen Norra Stationsgatan gick Tina av först.

- Akta dig, det är haaaaa...

Dubbelräddning
Hon hann aldrig slutföra varningen. Vid "...lt" låg jag redan "utspridd" på marken i en ställning som förde tankarna till en av mina många (ha, ha) dubbelräddningar när jag var fotbollsmålvakt.
Ni vet - man gör en väl avvägd, högklassig fotparad, räddar (så klart) och på returen gör man en reflexräddning med vänsternäven. Ungefär så. Att jag fick upp vänsterarmen/-handen så fort berodde på att jag höll kassan med tavlorna jag tagit med mig till Malena (se gårdagens inlägg) i den. Det hade ju varit katastrof om de hade gått sönder.

Snygg räddare
Slog i och för sig högra handen i busstrappan (en reflex som sitter i, fast det var just ingen mjuk gräsmatta den sjönk ner i... bevis ett snyggt blåmärke mellan tummen och pekfingret) men värst var nog att jag blockerade bussdörren för alla avstigande passagerare.

- Gick det bra, frågade världens - ja ni vet - brandman-typ-snygging bakom.
-Jo då, men jag kommer inte upp...

... får inget fäste med skorna
, ville jag slutföra meningen med vänsterarmen fortfarande i "högläge". Hann inte. Snyggingen hade redan tagit ett resolut grepp om min högra arm - medan Tina drog i min vänstra - och lyfte upp mig som om jag vägde typ 20 kg. Räddaren såg ungefär ut som Hanno i "Ultimate Force" bara så ni vet. Undrar om det är halt imorgon också, kanske han är på samma buss igen.

PS. Visst såg jag "installationen" av Obama. Arbetskompisen Helena hade till och med en "Obama Installation Party" (som hon uttryckte det, inauguration är ju lite mera komplicerad på svenska, ha, ha) hemma hos sig. Mat: Thai. Dryck: Vin, som hon "deponerade" på mitt rum på jobbet. Undrar varför?!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj men hur mår du nu då? Jo det är väl så man tänker....hellre slår jag mig än att min konst går sönder!

Tog du nr till snyggingen då :) Jag menar om du behöver hjälp någon annan gång :D

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Stackars "Bambi". Du gör i alla fall inte som jag och mina ungdomar. Reser dig upp fort som sjutton och kollar om nån såg. Fast det är ju lite svårt när man kliver av en buss!
Verkligen synd att inte dina åskådare såg "målvakten i dig". Det hade säkert givit lite mer stil åt eländet.
Tur att det gick bra med både dig och tavlorna. Kommer och kollar in dom i helgen!
kram

Anonym sa...

Den där halkan är då en bov om vintern! Här har du en som avskyr halkan som pesten.
Hoppas att du inte har ont nu efteråt?

Jag gillar din beskrivning av hur målisen räddar bollen!
Jag är "yrkesskadad" och kollar bara in målvakterna när det är match. Är fotbollsmorsa. ;) Vilken position sonen har förstår du - mellan stolparna!

Anonym sa...

Gick det bra med dig då? Tavlorna var det väl bra att du räddade, men själv då? Eller tänker du bara på räddaren du!?! ;)

Mrs Bettan sa...

Du får göra som de äldre damerna när det är halt, ta på dej dobbar på dojsorna. Stackare. Tur i oturen var ju snyggisen.
Kram MrsBettan