söndag 18 januari 2009

Denna Matilda

Trots några hotande snöflingor och isande vindar beslöt jag mig att åka till Överby Gård för att kolla in Matildas Lehvonens utställning. Det ångrade jag verkligen inte!
Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men oftast har konstnärer en viss stil - ett visst stuk - som de håller sig till en viss tid.

Simultanförmåga!?
Matilda passar dock inte in i det facket. Hon målar liksom simultant i flera olika stilar och hennes idéer verkar aldrig sina. Vet inte hur hon beter sig, men succén skvallar om att hennes konst är eftertraktad. Gårdagens vernissage drog inte bara storpublik utan hon hade redan sålt två stora tavlor (mina absoluta favoriter som jag lägger upp). Dom som köpte verken har min goda smak...) och en hel del mindre målningar. Ett stort grattis och gissa om jag är glad att ha en av Matildas målningar på väggen. Verkar vara en bra pensionsförsäkring...

Konst i Täby Centrum
Inspirerad av Matildas framgång på Överby Gård ska jag nu mejla ut mina inbjudningar (ganska så snygga sådana om jag får säga själv ;o) till nästa veckans konsthelg. En mera noggrann koll om vilka tavlor som ska med på den korta resan till centrum återstår.

PS. Medan jag ändå är i farten laddar jag upp två tavlor till. Njut!

3 kommentarer:

Anonym sa...

De två längst ner, är de dina?

Anonym sa...

Jag har nästan avslutat en kurs i grundläggande Lean Produktion vid Mittuniversitetet, 7.5 hp.

Varken mer eller mindre, men kursen har varit bra! :)

Anonym sa...

Härligt med kreativformgivning och motiv! :) Gillar själv att måla abstraktkonst med ett tjockt lager av olje färg....men man får inte ha brått...då de tar tid att få det torkat :D
Ha en skön måndag!