onsdag 17 juli 2024

Vad är det för mening…

… med en grå, trist dag som man inte vet vad man ska göra med, men så plötsligt klockan 16:45 försvinner alla moln och solen strålar från en klarblå himmel. Vad är poängen med den leken? Med dessa ”händelser” i åtanke kommer ni att förstå dagens inlägg utan minsta problem;-) Enjoy!

Att bara fota himlar, speciellt när de är gråa är tråkigt. Men man kan ju zooma in taket cirka 200 meter bort. Det blir inte mindre grått för det, men ”radiomasten” ger lite liv åt den svartvita bilden som inte är redigerad.

Bärfisar har jag fotat förut (här), men aldrig en sådan limegrönslemmig sak. Och den tittar ju på mig/er. Ser ni det?! Han, två myror, ett antal humlor, en citronfjäril och en geting hälsade på mig idag. Förstår inte deras besök på min balkong, för jag har ju bara betongblommor

Det var onsdag idag, och det är bouledag för det vanliga boulegänget. Nu när de har fått ett så fint segel som sol-/regnskydd bredvid boulebanan kunde de har spelat ett parti boule klockan 13. Men det gjorde dom inte. Bilden är från i fredags.

Istället dök det några yngre förmågor upp och spelade efter solen hade kommit fram. Jättekul! Medan spelet pågår parkeras barnvagnen under det nya snygga seglet.

PS. Trots gråvädret fick vi inte en regndroppe idag. Om det regnat under natten vet jag inte, då jag sov;-) DS.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Nyss inkommen efter en blöt promenad med Teddybjörnen, det sorkar liksom ingen roll snart hur jag än gör så regnar det nån gång jag går utomhus ☺️
Jag funderade på att låta Teddy roa sig själv ute i inhägnaden men jag vet ju att han vill gå ut ned koppel, annars blir fan odräglig.
Gillar första bilden 👍

Guldkryckan sa...

Nya bouleaspiranter tycks ju behövas, glädjer nog de gamla veteranerna.
Här kikade solen också fram till sist, tacksamt minst sagt efter allt regn som inte bara fallit över oss utan även "gothia cup", stackars satar.

Trevligt med djurlivet fast det där var kanske lite överkurs. ;)
Fint fotat iallafall.

Ha en fin afton Bp.

Hannas krypin sa...

Kul rubrik på ett blogginlägg. Det vill jag också spinna vidare på. Tycker bärfisen ser väldigt häftig ut. Ser lite ut som något utomjordiskt. Smart med parasollet. Det är ju inte så dumt att ha.

Hannas krypin sa...

Just det, här har det regnat massor. Så pass att det är översvämning på fälten som är på vägen till jobbet. Den lilla bäcken som jag alltid åker över är översvämmad över sina breddar. Det är hur mycket vatten som helst.

femfemman sa...

Känns igen. Men nu blir det bättre. Sägs det. Hoppas.

LillaSyster sa...

Det är ingen idé att klaga över vädret....inget vi rår på....det blir som det blir. Uppehåll från kl 09 idag-alltid något =) Kram

Ditte sa...

Grått här mellan varven men morgonen startade med sol. Bra så och em kom med sol så det blev ett par timmar på balkongen.
Bra med ett "segel" vi boulebanan och kul med lite yngre entusiaster. Kul med insektsbesök särskilt eftersom du inte direkt har levande blommor. Men de kanske tror att de lever-
Så väderprognosen i kväll och det ser fortsatt bra ut för oss. Tror vi har haft tur denna sommar vad gäller vädret- I alla fall jämfört med andra delar av landet.

Klimakteriehäxan sa...

Det där monsterliknande djuret är, säger Google, en hagtornsbärfis! Har aldrig mött en sån. Fin bild!
Ösregn hela dagen över oss i Barndomslandet, bättring utlovad för mogondagen. Hoppas kan man ju.

Anki sa...

Trevligt med lite yngre förmågor som testar att spela boule.
Kul med lite djurliv på balkongen, även om du kanske inte gillar dem direkt. I Sverige finns drygt 30 kända bärfisarter, och globalt ca 4 700 arter.
Här har vi haft ganska mycket regn, men nästan bara nattetid. I andra delar av länet har det varit värre, med många översvämningar, så jag är tacksam att Finspång inte varit så drabbat.

christian sa...

Svartvita foton är en välkommen omväxling, de har många gånger härliga effekter....
Bärfisen är bara äcklig........boulespelarna från olika generationer skulle ju kunna ha en generationskamp?!
Här har det kommit mycket regn även om solen skiner emellanåt så det gäller att ta tillvara uppehållet om man vill ta sig en promenad....

Carita Liljendahl sa...

Ni verkar ha haft, eller har, en regnigare sommar än vi?
Igår fick vi en skur och vi gläder oss åt dem, men härligt att det inte regnat ihållande flera dagar.
Bärfisen... urk! Vacker skapelse av Gud i och för sig, men... nej, ingen favorit för mig :)

Susjos sa...

Vilken färgglad bärfis! Så snyggt foto!
Snyggt segel som kommit upp också på din gård.
Ja, nu har vi haft lite väl grått väder...hoppas solen kommer tillbaka när jag blir ledig i helgen!

Kram!

byblixtra sa...

Första bilden i grått blev läcker med diagonala linjer och masten.
Bärfisen var fin och många besök på din balkong men de kanske kommer till dig efter att de ha besökt grannarnas balkonglådor. Har för mig att en granne har många blommor.
Fint med segeltaket som ger skugga.

Paula sa...

Vilken söt liten kompis du har hittat, ser ut som den är gjord av gelé! Hela den ser ut som en lördagsgodisbit, möjligen att antennerna signalerar något annat...