tisdag 23 juli 2024

Natt och dag









De Olympiska Spelen i Paris närmar sig med stormsteg, och som brukligt diskuteras det sängar och mat. Inget nytt där inte.

Här får jag känslan av en lyxig fängelsecell. Det hade inte skadat med lite färg på väggarna. Foton: Sportbladet.

Natt: Pappsängar
Precis som i Tokyo för fyra år sedan är sängarna tillverkade i papp – allt för miljön ni vet. Då var det bland annat Daniel Ståhl som kunde konstatera att sängarna inte var gjorda för bjässar. I OS-byn i Paris är det bäddmadrasserna som är för hårda för damlandslaget i handboll, och för att få drägliga nätter begav de sig till IKEA idag och köpte mjuka bäddmadrasser som bekostas av spelarna själva…You can’t win them all;-) Sängkläderna är himla snygga och jag gissar att många atleter tar med sig dom hem (det skulle åtminstone jag göra;-).

Dag: Från McDonalds till Michelin
Paris och skräpmat i form av McDonalds nuggets till exempel går såklart inte ihop. Visserligen kommer deltagarna kunna äta hamburgare och varmkorv från kiosker i OS-byn, men i själva middagssalarna serveras långt mer ambitiös mat.

Dregel, dregel:-) Foton: Sportbladet.

Fyra kockar med Michelin-stjärnor på sina cv:n har planerat menyerna. Bland annat ska idrottarna kunna mumsa på en rätt bestående av croissant, pocherat ägg och riven fårost toppad med tryffel. Gimme, gimme;-)

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Papp-sängarna är möjligen miljövänligt men det känns som onödigt slöseri av jordens resurser, borde väl finnas ”vanliga” sängar… det gjorde det förr, borde ju funka nu oxå.

Maten 😋

Att ”behöva” investera i bäddmadrass för att kunna få dräglig sovkomfort känns märkligt, att sova är ju nödvändigt för att kunna prestera.

Hos mig regnar det nu.
I morse (när jag sov) hade det åskat och blixtrat.

Guldkryckan sa...

Såklart man tar med sig sängkläderna hem om de är snygga, är ju därför sängkläder på vanliga hotell ser ut som skräp, annars hade de inte haft mycket av det kvar efter en hotellvistelse.
God mat får de ju verkligen, dreglar ta mig sjutton här ju. :)

Ha det så fint nu Bp.

Hannas krypin sa...

Jag vet inte om det var ett illvilligt rykte men jag läste att pappsängarna var för att idrottarna inte skulle kunna roa sig med andra "aktiviteter" än att sova. Håller med om sängkläderna, riktigt snygga ju!

Susjos sa...

Läste just om handbollstjejerna som varit till IKEA och köpt bäddmadrasser, nu när jag ser dina bilder förstår jag varför!

Men maten, mums så gott ! De är ju i Frankrike såå...

Nu ska jag cykla mot jobbet, ha en finkväll!
Kram!

LillaSyster sa...

Sängarna ser ju inte jätte bekväma ut men som sagt snygga sängkläder. Maten kanske inte precis vad de brukar äta som uppladdadning. Om de nu vågar äta ute......trodde att de hade med egna kockar. Ha en skön kväll på balkongen!

nalta norrland sa...

svar:De som stoppade J och ville att han skulle hjälpa dem ville ha jobbet gjort igår måndag, idag tisdag och nej det ställde inte J upp på. Ingen annan som har semester är ju bered att jobba under sin semester ifall de inte får bättre betalt. En som ville ha hjälp bor typ 1 1/2 timmes bilkörning hemifrån oss, det var ett ”snabbt” jobb 🤪 men J sa nej.

femfemman sa...

Såg sängarna på nyheterna. Hade nog inte heller kunnat ligga i en pappsäng. Kan se framför mej, hur benen bara fläkt ut åt alla fyra väderstreck.

Men sängkläderna är skitsnygga! Klart man tar med hem!
Usch, för kontinentala madrasser. Som saknar bäddmadrasser. Fast våra sängar i "lillstugan" i Halmstad är nästan lika hårda. Beroende på perstorpsskivan som ligger underst.

Maten, ja, den låter god.God kväll!


Klimakteriehäxan sa...

Måtte allt ordna sig till det bästa ... vill så gärna hurra lite här framöver!

Äventyret framtiden sa...

Låter bra med Michelinkockarna som har planerat menyerna. Med god mat som ger rätt energi så tävlar de som bara attan och sover gott sen i sina papperssängar.

Stefan sa...

Att äta i Paris kan vara en utmaning. När vi var där beställde min svåger in en biff första kvällen. "Well done" förklarade han till servitören. Biffen som kom in hade en perfekt stekyta, men var så röd inuti att blod rann ut när han satte gaffeln i den.
Han åt upp, men varken han eller någon annan beställde in biff under resten av veckan.

OS i Paris inleds i morgon med en av de sporter jag tänker följa. Handboll.
Tyvärr lär jag missa en hel del då vi kommer att vara på resande fot i en vecka.

Ditte sa...

Så kul med OS nu och tack för inkörningen. Vi kommer nog att se en hel del. Vad gäller maten så kanske den kompenserar de urtrista rummen. Men sängar i papp är ju urfånigt.
Ha det gott!
Soliga hälsningar från Gotland.

byblixtra sa...

Ja, inte såg sängarna bekväma ut men täcket var ju fint. Tur att IKEA finns för att komplettera sängarna med bekvämare madrasser. :-)
Croissanterna både lät goda med de ingredienserna och ser goda ut.
Kul att få läsa om vad som sker i OS-byn i Paris.

Carita Liljendahl sa...

Wau - de där croissanterna alltså! Håller med, dregel dregel.
Men lite spartanska rum nog, kanske inte helt färdiga då bilderna togs?

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Haha gud jag skrattar åt allt, men tycker synd om dem också! Det där skulle jag inte kunna leva med 😆

Hanneles bokparadis sa...

jag gillar hårda sängar, såg dem i tv