onsdag 10 juli 2024

Mera fotbollssnack


Ytterligare en magnifik area, den här gången BVB Stadion i Dortmund, till vardags Borussia Dortmunds hemmaplan.


Segraren i semifinal #2 Nederländerna-England ikväll kommer alltså möta Spanien. Jag och många av er fick som vi ville, nämligen att Spanien skulle nå finalen. Och det gjorde de efter 2-1 segern mot ett väldigt avslaget Frankrike.

Nederländerna-England
Vad kan man säga om dagens kombattanter då? Båda lagen har tråcklat sig vidare utan att de lämnade direkt permanenta (positiva) intryck efter sig. Okej, Nederländerna gick från klarhet till klarhet kan man väl säga, medan England har en förlängning och straffsparksläggning mot Schweiz i benen. Javisst ja, Jude Bellinghams cykelspark mot Slovakien är nog EM:s vackraste mål hittills.

Nederländerna
I kvartsfinalen höll jag faktiskt tummarna för det vilt kämpade Turkiet, och det var endast den nederländska målvakten som laget kunde tacka för avancemanget. Det som utmärker Nederländerna är att många av deras spelare är ”landslagsspelare”, dvs. de presterar bättre i landslaget än i sina klubblag (exempelvis Gakpo och supersub Weghorst). Sedan måste jag faktiskt säga att många av de långväxta nederländska spelarna är riktigt ögongodis;-) 

England
Är ju inte helt opartisk när jag försöker analysera makens hemland. Spelmässigt har de nog spelat EM:s tråkigaste fotboll. Spela i sidled med träben är inte roligt om man säger så. Det ska bli spännande att se om den säkerhetstänkande Gareth Southgate vågar spela vissa spelare från start – Cole Palmer till exempel och förhoppningsvis låter han Alexander-Arnold spela från start igen. Det är en gåta för mig att han petade denna gudbenådade fotbollsspelare. Tror även att den slitna Harry Kane skulle må bra av att vila upp sig på bänken.

Mitt experttips från tv-soffan
Tror att matchen går till förlängning och straffar och att England (förhoppningsvis) går segrande ur striden.

Kuriosa
Det är en gåta för mig att UEFA tilldelat den tyska skandaldomaren denna semifinal. Att karln över huvud taget får fortsätta döma efter matchfixningen förstår jag inte heller.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Höll ju på spanien igår och blev ju glad att det gick vägen denna gång, vilken match det blev.
Håller nog på England ikväll men det mest för att jag inte känner till Nederländerna antar jag i all ödmjukhet.

Domaren där kände jag inte till, tack för den rapporten Bp.

Ha det bäst nu.

Klimakteriehäxan sa...

Om du tippar rätt blir det alltså ännu en straffläggning för mig att "avnjuta" ...

Ditte sa...

Intressant inlägg! Ja, vi tror också på straff för att avgöra matchen- Men om England vinner matchen i kväll känns tveksamt.
Vad gäller domaren så är det ju märkligt att han inte är avstängd.
Gläds i alla fall åt att Spanien är i final.
Trevlig kväll-

Susjos sa...

Min man var nöjd med gårdagens match där Spanien gick vidare, han tyckte ,precis som du, att det var bästa matchen hittills i EM.

Dagens match där hoppas han precis som du på England, tycker de ska få lite revansch från året 2022 då England förlorade mot Italien i final, som visst avslutades med straffar.

Nu lästa jag din länk om den tyske domaren, galet att han får döma matcher överhuvudtaget!
Nu hoppas vi på en bra match i kväll!
Kram!

Susjos sa...

Jag igen ...rättelse EM gick 2021 och inte 2022 !

femfemman sa...

Vilken gudabenådad tv-kommentator och expert du skulle vara. Betydligt roligare att läsa dina vassa analyser, än att lyssna på tv-folket.
Tror oxå att det blir förlängning. 1-1 nu. Go kväll!

Hannas krypin sa...

Jag förstår inte hur han kunde få fortsätta. Men enligt Jonas i försnacket så har han fina meriter. Han har kanske lärt sig en läxa. Förutom Englands straff nu i första halvlek så tycker jag att han skött sig bra. Straffen är inte klar och jag tycker att domarens första beslut skulle stått kvar.

Anki sa...

Ja, nu vet vi resultatet och jag såg faktiskt matchen från 89:e minuten :)
Ha en fin torsdag!

Christian Lehmann Gisler sa...

Av naturliga skäl har jag inte så mycket att bidra med vad gäller resterande matcher i em, men domarna kan man sannerligen diskutera i många fall, för att inte tala om VAR, man undrar ibland vad/vem det är som styr bakom kulisserna....
Nu får vi hold the thumbs för att Spanien tar hem det välförtjänt!

Anonym sa...

Såg Du att Englands kung Charles uttalat sig och hade en åsikt?
Matchfixning. Lönsamt? Blir det ingen rättslig påföljd?

Det regnar hos mig…

Anni sa...

Visst lirkade de sig vidare igen, engelsmännen. Straffen var feldömd, men holländarna var inte speciellt engagerade tycker jag. Hoppas verkligen att Spanien tar hem detta på söndag, de har bjudit på skicklig och rolig fotboll!

Äventyret framtiden sa...

Ja, det behövdes ju inget straff. Nu väntar vi på finalen..spännande. Jag upplever att England är lika stark som Spanien, men novis är jag och vet egentligen inte ett jota om fotboll ännu men lite bättre har jag blivit.