onsdag 24 juli 2024

Tre goda skratt







Skratt #1
Visst kommer ni ihåg min kompis Daves bidrag till min Skyltsöndag #471 och #479, där han visade virkade ”hattar” som satt på de typiskt engelska röda postboxarna. Jag trodde att det var en ”lokal fluga” i och kring Wolverhampton där Dave bor, men tänk så fel jag hade.

Jag följer ett privat Instagramkonto av en engelsk journalist – Ben Boulos, som jobbar på BBC. Han la också upp en sådan ”hatt” häromdagen, fast inte från Wolverhampton, utan från London. Då blev jag nyfiken, såklart! 

Postbox toppers
Hattarna kallas för ”Postbox toppers”. De är antingen virkade eller stickade. I England  började det hela med att man ville hylla sjukhuspersonalen under pandemin. Och på den vägen är det. Intressant läsning och suveräna bilder finns här.

Skratt #2” - Jag säger NEJ! (alltid retar det nån)”
Ni som känner mig vet att jag inte kan låta bli att hänga på ett sådant tema som Klimakteriehäxan lade upp i måndags. Hon kommenterade med ”Härligt om vi kan ha lite kul eller hur!!!” Att reta någon på ett roligt och humoristiskt sätt gillar jag. Om någon vill retas med mig – varsågod! Undrar om jag har lyckats med att reta nån;-) 

Skratt #3 - Med livet som insats
Kolla bara bilderna! Killarna jobbar utan säkerhetsutrustning uppe på taket på 10-våningshuset. Vad gör dom där? Jo, de förbereder utläggningen av solpaneler. Inget jobb jag skulle vilja ha…

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tycker ännu att virkade hattar borde vara obligatoriska, snyggt.
Kommer att följa instagramkontot där, absolut.

Jävligt korkat att arbeta på sådana höjder utan säkerhetslinor, hoppas de är försäkrade.

Ha en superb afton Bp.

nalta norrland sa...

Är utländska arbetare så verkar de inte behöva någon skyddsutrustning eftersom de icke är med i facket 😶

Gillar de virkade hattarna 👍

Att skoja på ett snällt och humoristiskt sätt är okey ☺️ att vara ironisk och skämta på andras bekostnad är fel, jäkligt fel 😑

nalta norrland sa...

Jo men yes jag trodde Du inte hängde på Instagram 🤔❓ har Du ett konto?

Äventyret framtiden sa...

Oj, jag får varmt och varmare av att se på killarna på taket..som lägger solpanel. De har rätt brett under fötterna tycker jag som ser något helt annat här ibland..en spång rakt ut och där går de som om de vore änglar..
Kanske jag ska ta efter och börja virka hattar till postlådorna här i stan..det blir kanske en epidemi...

femfemman sa...

Fanns stickade "kläder" på lyktstolpar för ett tag sedan. Kul! Om man inte har något att göra.

Reta någon. Ja, det gillar en del... Jag gjorde det nog mer förr. Gillade att reta folk alltså. Dina nej... jag tycker nog att det där med nagellack och spruckna hälar är upp till var och en. Sen är det obehagligt och rent hälsofarligt med spruckna hälar. Om man målarcutsnför... jag använder bara ljust nagellack, så försvinner det snart. Svårt att måla med vänster hand!!

Nej du, inte hade jag velat ha det jobbet.Är extremt höjdrädd!

Ha en fin kväll!

Hannas krypin sa...

Hua, blir höjdrädd bara jag ser dom.... Ogillar starkt höjder. Vilka roliga, stickade hattar. Så kul att se.

LillaSyster sa...

Nej tack till det jobbet....helt galet!!!
Snygga postlådor.

Klimakteriehäxan sa...

Postbox-mössorna är fantastiska! Tänk så mycket möda nån laget ner på att skapa detta! Verkligen inget hastverk!
Om nej-sägandet: jag förväntar mig inte att det ska bli nån lång serie, det finns väl gränser även för nej-sägare ... men https://hannaskrypin.se/ hängde på!

Anita Berglund sa...

Kul idé med de stickade hattarna, en del är ju riktigt fina.

Nej, skrattar gör jag knappast åt dina sista bilder, om det nu är sant att de jobbar på taket 10 våningar upp. Skrattar istället åt tanken att du luras och att de egentligen står väldigt nära marknivån, det syns ju inte på bilden hur högt/lågt det egentligen är. Haha.. fast jag har också en väldigt bra inbyggd zoom i min lilla Panasonic ;))

Anki sa...

De där virkade konstverken är fantastiska!
Jag tycker det är korkat att jobba på hög höjd utan säkerhetsutrustning ... såå oerhört korkat!

Susjos sa...

De virkade postbox-topparna är fantastiska, men hylla sjukshuspersonalen under pandemin..hur då? Får gå in på din länk och läsa mer tror jag!

Tufft jobb på taken utan säkerhetsutrustning, wow!

Ha det fint!
Kram!