tisdag 9 juli 2024

Fler fotbollstankar från tv-soffan


Semifinal #1 spelas i den magnifika Football Arena i München till vardags hemmaplan för Bayern München.


Spanien-Frankrike
Ikväll är det dags för den första semifinalen i EURO 2024 mellan Spanien och Frankrike på den magnifika Football Arena i München. Efter det jag sett hittills från EM, vilket är det mesta;-) skulle jag säga att Spanien är en klar favorit. De har varit turneringens hittills bästa lag både vad gäller anfall och försvar.

Utan Carvajal, Le Normand och Pedri
Men Spanien är rejält ”handikappad” ikväll. Deras genomgående bästa spelare och försvarare Carvajal är avstängd. Detsamma gäller för backkollegan Le Normand och duktiga mittfältaren Pedri är skadad (den skadan kan han tacka tysken Toni Kroos för).

Franska stjärnor ur slag
Frankrike har visserligen tråcklat sig vidare till denna semifinal utan att göra ett enda spelmål själv, och laget kan inte ”beskyllas” för att ha spelat en engagerande fotboll direkt. Stjärnorna Mbappé och Griezmann är totalt ur slag, och det är egentligen bara den snygga vänsterbacken Theo Hernandez som övertygat i alla matcher.

Mitt ”experttips” från tv-soffan
Hade tippat Spanien som slutsegrare redan innan turneringen började, och jag tror fortfarande på laget. Vågar nog inget annat, för mina spanska grannar skulle nog säga upp bekantskapen med mig om jag skulle ändra mig och hålla på Frankrike;-)

PS. Mera fotboll imorgon – semifinalen mellan Nederländerna och England. Stay tuned eller inte om ni är trötta på allt fotbollssnack;-) DS.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Frågade frugan precis om vi ska se den matchen och jag fick godkänt på detta förslag, ska bli intressant.
Håller nog på spanien jag, har ju ändå varit där några ggr så lite insatt är man ju trots allt.

Frankrike?...nääää....usch. ;) haha..

Ha nu en fin kväll Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Den där arenan är verkligen maffig från utsidan. Förmodligen ser jag lite på insidan av den också i kväll. Och ska jag hålla på ett lag väljer jag som du Spanien.

Anki sa...

Önskar dig en trevlig kväll framför tv:n!

Svar: Saka tillhör ju Charlies favoriter, så han håller nog lite på England, men fransmannen Saliba spelar ju också i Arsenal, så Charlie håller lite på Frankrike också :)

nalta norrland sa...

Vi fick en liten glimt av sommar plötsligt 😅 +18 klockan 20 är vi inte bortskämda med.
Jag var ut och plockade jordgubbar 🍓 och kollade om smultronen var mogna… jag är allergisk mot jordgubbar men kan faktiskt smaka på smultron.
Ikväll börjar Morden i Midsomer.

Ditte sa...

Kul att läsa dina tankar. Instämmer helt. Spanien har ju även varit min favorit och just nu står det 2-1. Heja!
Ja, Frankrike har ju inte förrän idag gjort ett eget mål-
Ser fram emot mer fotbollssnack i morgon.
Trevlig kväll och visst håller vi på Spanien.

femfemman sa...

Helt ense! Heja Spanien. Viva la Spania!

Susjos sa...

Jajamen, Spanien hejar vi på nu, mitt andra "hemland", om man nu kan kalla Gran Canaria-resorna varje år för "hemland", haha!
Och trots att min man inte är kvar på landet, så valde jag fotboll istället för "Morden i Midsomer"på TV nu ikväll!

Vilka fina bilder på kvällens arena, wow!

Ha en fin fotbollskväll, Spanien leder än så länge med 2-1....
Kram!

LillaSyster sa...

Läckra färgsprakande bilder! Ha en bra onsdag, jag har bästa kompisen på besök sedan i helgen- så det är dåligt med kommentarer från mig just nu.

Stefan sa...

De har fantastiska arenor i Tyskland och inramningen har varit magnifik. Tråkigt att dessa idioter som springer in på plan drar skam över arrangörerna.

Spanien vann rättvist och det 16-åriga underbarnet är minst sagt sevärd. Ikväll hålls tummarna för England, vilket de också kommer att göra vid en eventuell final.

christian sa...

Spanien är klart bästa laget å mellan pest å kolera (England/Nederländerna) väljer jag nog (sorry) de orangea pga att de spelat lite bättre fotboll men i slutänden blir det Spanien som tar hem det!

Hannas krypin sa...

Jag gillar verkligen att läsa dina fotbollsinlägg. Det blev en riktigt spännande semifinal. 16-åringen i Spanien var ju helt fantastisk. Han kommer gå hur långt som helst.

Christian Lehmann Gisler sa...

Av naturliga skäl har jag inte mycket att bidra till fotbollssnacket under resterande em-matcher, men domarinsatserna kan sannerligen diskuteras i många fall för att inte nämna VAR......man undrar ibland vad/vem som styr bakom kulisserna ......
Nu håller vi the thumbs för att Spanien välförtjänt tar hem det hela!

Anni sa...

Det gick ju bra. Vilket mål Yamal gjorde!